2014-03-24 | 06:48:03

Santa Cruz

Idag for en fullpackad bil (8 pers i en 7manna bil, jag, Ania o Lina åkte på o sitta i raden lääängst bak som ihopknöglade sillar o såg knappt sol eller måne men det är okej) ner till Santa Cruz. Soligt var det allt, men den kalla vinden gjorde dagen sämre, annars vare toppen. Solning, volleyboll, promenad på beachwalken, middag i San Jose o en massa vänner. Kul! Även fast det bara var över dagen kändes det lite som en minisemester och känslan av att vara utomlands, ja jag ser inte längre USA som utomlands, det är ju mitt hemland nr 2!? 







Svar på Lindas fråga: 

Vad underbart att du ska åka på semester till Vali, kommer bli bästa resan nånsin! Mitt absoluta favoritområde i SF är the Marina, där finns två gator som heter Chestnut St o Union St, där finns en massa mysiga boutiqer o restauranger, dit måste ni absolut! Union Square är bästa och enklaste stället för shopping då allt man kan tänka sig är samlat på en plats, åk upp till Twin Peaks, Little Italy har massa mysiga restauranger, Pier 39 o Fisherman's Wharf är superturistigt men mysigt, Haight/Ashbury är coolt, Golden Gate Park, Dolores Park om ni känner för att ta en lugn stund o kika på massa roligt folk, åk över Golden Gate Bridge så kommer ni till Marin County (där jag bor), i Marin är det underbart vackert å ni måste åka/hika upp för Mt Tamalpais som är högsta berget i the Bay Area - utsikten är oslagbar. Här finns oxå Muir Woods, Stinson Beach, Sausalito o Tiburon m.m. som definitivt är värt att se. 

Vad gäller Highway 1 så är det sjukt vackert hela vägen. Om ni har tid borde ni stanna till vid Santa Cruz, Monterey, Carmel, Big Sur och Santa Barbara. Santa Barbara är min personliga favorit av dem, så himla fint! 

Det är i november som vädret tyvärr börjar bli lite kinkigt. Det kan regna en hel del tyvärr. Men förra året regnade det knappt något alls i november, så är lite olika. Men skulle säga att vädret är lite smått opålitligt här uppe i norra Cali och det är lite småkallt, standard är att det är jätteskönt på dagarna men väldigt kallt morgnar o kvällar. 

Ja, jag har varit i Yosemite! Det är helt underbart! Kan starkt rekommendera att åka dit, väldigt vackert! Gillar man hiking och uppskattar vacker natur är det perfekt! Vi campade när vi var där, vilket var en spännande upplevelse med tanke på att det är väldigt björnrikt där. 

Hoppas du känner att du fått bra svar på dina frågor och att ni får en underbar semester i höst! Hör bara av dig igen om fler frågor dyker upp, jag svarar gärna! 


Kommentarer;

Gratis design av Mimmi Webdesign


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus