2013-08-31 | 09:07:55

Hett

Milo mådde mycket bättre idag, skönt det! Drog iväg på en långpromenad o i hettan la han sig ner o ville vila så fort vi gick i skuggan. Efter Leos pick up så åkte vi o duschade Milo så han fick bli lite helgfin han oxå! Annars då? Min värdmamma Anna åkte idag till Sverige för några dagars jobb, jag har träffat Leas nya au Pair från Barcelona en snabbis, gjort hemlagad froyo o äntligen sett mina efterlängtade bästisar Ania o Tana, har inte sett dem på några dagar vilket känns som en evighet. 
 
 
 

2013-08-30 | 08:14:40

Skolstart

Min bäbis har varit väldigt nere o sjuk idag, stackars liten! Men tydligen va han bättre nu på kvällen, så får se om det blir veterinären imorgon eller om vi kan slippa det. Idag började barnen i skolan, jihooo säger jag åt att komma in i lite rutiner nu äntligen! När barnen kämpade i skolan så promenerade jag så gått det gick med Milo, röjde här hemma o skypade o lite så. Plockade sedan upp Leo från skolan och vi fixade med lite läxor o sånt kul. 
 
Förövrigt så är det alltid sjuklig trafik på motorvägen här just nu, Bay Bridge är avstängd i några dagar vilket gör att alla åker över Golden Gate vilket gör att det blir KAOS på motorvägen här i Marin. Idag skulle jag åka till Kentfield, normalt sett tar det ca 15 min, tog mig nästan en timme idag, sjukt! 

2013-08-29 | 08:01:27

Fnittrigt

Leo o jag gjorde ett besök på polis stationen här i Millan då hans cykel blev stulen då han lämnade den olåst över natten vid kommunhuset. Tur som vi hade så hade nån vait där o lämnat in cykeln. Poliserna var så himla snälla o hjälpsamma, kanske är polis man ska jobba som?!
 
Hade sen en väldigt mysig kväll med Muuulin min kompis från Sverige då då. Middag på kära CCF o sen lite traditionellt Starbuckshäng. Blev "överfallna" av en mus utanför Starren - ingen mysig överraskning vill jag lova...
 
 
 

2013-08-28 | 08:48:33

Bengts B-day

Har gått lite promenader, haft lunchpicknick uppe på berget med Irma o Leo o världens finaste utsikt, firat min värdpappa som blev ett år äldre idag med supergod middag o tårta. Hade sen filmkväll här hemma, vi såg The Impossible, som baseras på en sann historia om en familj under tsunamin nere i Thailand, sjukt hemsk men bra film. 
 
Lunchutsikten:
 

2013-08-27 | 07:41:25

Save Me, San Francisco

Har sprungit en massa ärenden åt familjen idag och lunchat i mysiga Tiburon med Irma och Leo. Tog en nästan en timmes lång springtur i hettan. Jag, Ania o Tana köpte med oss mat från Burritovillen (ja, vi är stammisar) o satte oss i Tiburon o kollade på Frisco Skyline, jaa helt klart världens finaste stad. 
 
Nu är min kära trainingschool vän Emma hemma i Sverige igen, hade jag inte förlängt så hade även jag varit på svensk mark just nu. Även fast alla åker o det e lite allmänt deppigt så är jag sjukt glad att jag valde att stanna längre. Har det toppen i min nya familj och jag har ju faktiskt några vänner som kommer stanna ända tills jag åker hem (Ania, Tana, Jordan & Lina) plus att jag kommer träffa nya. Jag saknar er därhemma såklart, ett år hemifrån gamla Stränkan är en väldigt lång tid, men jag njuter fortfarande av mitt äventyr i mitt underbara Cali.
 
 
Mumsig lunch

2013-08-26 | 06:30:51

Everything is gonna be alright

Fredag
Utgång i Marina med härligt gäng.
 
Lördag
Hikade med Milo hemifrån och typ lite mer än halvvägs upp för Mt Tam. Var så himla hett, Milo la sig ner o ville ligga o vila superlänge på varje liten skuggplats vi gick förbi. På kvällen blev det Giants game med Ania, Veronika o hennes pojkvän. Veronika hade fyra gratis biljetter och tog då med oss. Jättekul! Giants vs Pirates (Pittsburgh) självklart så vann San Francisco Giants, yay! 
 
Söndag
Klockan 5am körde Tana, Ania o jag Lea till flygplatsen, det var dax o vinka av vår fina för gott. Sista gången vår kvartett var samlad här i Cali, men kommer självklart se henne igen, kommer lätt åka till Österrike så fort jag kan. Var riktigt jobbigt! Har ännu inte fattat att hon har åkt hem nu, kommer förmodligen smsa hennes nummer imorgon o prata om vad vi ska hitta på efter jobbet, kommer va så himla konstigt nu då vi brukade ses varje dag. Var även på Märthas goodbye party o hon åker nu på onsdag. Alla bara åker nu, jättejobbigt! Helt klart det allra värsta med att vara au pair; alla hejdå'n till alla man blivit så nära med. 
 
 
 

2013-08-23 | 04:55:13

Tjejdag

Har haft en mysig dag med Irma, vi promenerade ner till Mill Valley downtown med Milo. Vi åt lunch på torget, kikade i de små butikerna, åt alltför stora glassar och besökte det mysiga biblioteket. Hemma sen så kollade vi på alltför många How I met your Mother avsnitt. Mysig tjejdag! Har sen ätit mysmiddag med min fina värdfamilj o tänkte nu bara stanna inne då jag är fastklistrad framför O.C.
 
 
 

2013-08-22 | 09:09:19

Polish evening

 
 
 
Idag har jag varit allmän fixarnisse här hemma; strykning, tvättning, städning, handling, promenad. Hann även med en mysig lunch hemma hos Lina med Lea. På kvällen åkte jag in tillsammans med Ania, Goshia & Aurelia - tre polska tjejer till en europeisk restaurang inne i SF där vi åt polska piroger, supergott! Träffade sen en tjej som har varit au Pair men som nu pluggar här, men bor hos sin gamla värdfamilj. Huset var helt sjukt, man var tvungen att åka en utomhushiss upp till huset, ascoolt! Sen var det asstort område där uppe, fanns fyra hus, alla stora o hon hade ett helt eget hus, väldigt stort för bara henne, med biljardbord o grejjer, förhoppningsvis kommer vi kunna hänga där en del framöver. 
 
Tydligen så har en tysk au pair från samma organisation som mig dött i en hajattack. Hon reste till Hawaii under sin resemånad och där inträffade hajattacken, verkar som hennes familj kom dit och hon dog när de var med henne. Jättehemskt, just nu verkar det vara värsta hajperioden eller nåt... Stinson är avstängt i ytterligare några dagar vet jag, eller man kan va på stranden men man får inte gå i vattnet för de är rädda att en hajattack ska ske då så mycket hajar är i rörelse där nu.
 
 
 
 
 

2013-08-21 | 08:12:49

Exploratorium

Åkte på liten utflykt till Exploratorium med Irma och Leo idag, var väldigt kul. Finns ju så himlans mycket att göra och experimentera med där alltså, liknande tom tits i Sverige typ. Blev sedan lite Burritoville häng, vi är äkta stammisar där numera vill jag lova.
 
 
 

2013-08-20 | 08:30:02

Val

Idag hittades en stor val på Stinson Beach, oklart hur/varför. Lina o killarna var där o skulle surfa, men stranden var avstängd, eller ingen fick gå ner i vattnet för att det fanns så mycket hajar där som kände av blodet från valen. De hade tydligen skärt upp valen i bitar där mitt på stranden för att kunna flytta på den... Asläskigt! 
 
Annars då? Har mathandlat med alla tre barnen, riktigt bra teamwork där alltså! Har oxå lekt i hundparken och hängt hos Dennis o Jakob med mina bruds. 
 
 
Vår Kentucky girl med chocolate chip cookie dough, YUM

2013-08-19 | 08:32:52

Leas last weekend :(

Igår var det sista utgången med bästa brudarna som gällde, Leas sista utgång i SF. Idag blev det beach häng och avskedsmiddag på CCF, vi var cirka 15 pers så det var kul. Kan inte fatta att hon åker om exakt en vecka. 
 
 
Sista utgången med kompletta gänget
 
 
Beeeach
 
 
CCF avskedsmiddag

2013-08-17 | 10:55:46

Apple

Gick långpromenix runt Phoenix Lake med Irma o Milo idag och varit lite taxi. Åkte en sväng till Rodeo Beach med mina favorit brudar så Ania fick springa av sig o vi andra åt burritos o satt o frös. Blev sedan bio o såg filmen Jobs, handlar om Apple grundaren Steve Jobs, bra film. Detta är Leas sista helg här helt otroligt! Pratade idag svenska med Jordan, min kompis från Kentucky... Så ja, jag frågade henne nåt på svenska o hon såg ut som ett frågetecken o jag undrade varför hon inte svarade, haha jag insåg inte ens själv att jag pratade svenska o inte engelska, inte bra asså! 
 
 
 

2013-08-16 | 07:58:02

Lever livet i värmen

 
 
 
 
Middag med Bibi o Ania på CPK idag, trevlans trevlans! Har annars hängt med Ania o gått lite med Milo. 
 
 
 
 
 
 

2013-08-15 | 07:30:52

Skrubba skrubba

Var ingen dimma alls imorse då jag o Milo gick vår morgonrunda, första gången sen jag flyttade hit som det var helt klart (för er som inte vet, Mill Valley ligger närmare SF vilket gör att vädret här är mer likt det inne i stan, så vi har ofta dimma o kallare väder än övriga Marin) var verkligen superfint uppe på berget! Lyssnade på O.C California låten o stod där högst upp på berget o bara njöt av att vara här i Cali, tar verkligen vara på den här tiden! Har varit lite taxi idag o knallade även ner till hundparken med killarna o Milo en sväng så han fick springa av sig ordentligt. Träffade på kvällningen Lea o vi hängde allmänt o åt middag på kinan o lite så, mys! Är så ledsen att hon åker snart, denna helg är hennes sista här! När jag kommer hem till Sverige igen så kommer jag helt klart boka in en långresa till Wien o åka o hälsa på henne! 
 
 
 

2013-08-14 | 08:01:35

CCF debut

 
 
 
 
Handlat på Target o Costco (sjuk affär med mat o massa andra grejjer, typ riktigt amerikanskt då vad man än köpte så var det megastora förpackningar!) med min värdpappa idag, så nu kommer jag utan problem kunna hjälpa familjen med mathandling o sånt oxå! Åkte efter lunch med Irma o Leo till Cheesecake Factory, var tvungen att visa dem det då de aldrig hade varit där! Så det var mysigt det! Har även såklart hunnit med promenix med Milo. Ania hänger i Millan varje eftermiddag nu denna vecka då hennes barn har fotbollsträning här, vilket är super då för mig o springa ner för berget jag bor på o sen hänga med henne en stund, saknar verkligen att vara granne med henne! Var så mycket enklare att bara kunna smsa o sen ses tre min senare. Är förresten oxå klart nu att Ania förlänger med sin familj, så hon kommer vara kvar här hela min tid här, vilket jag är grymt glad över! 
 
 
Irma & Leos allra första Cheesecake från CCF! 
 

2013-08-13 | 06:09:16

Då var det måndag igen

Har gått långpromenad med Milo, hämtat från fotbollsträningar, badat i badhuset med Leo, storförlorat i monopol mot Leo, sett film o ätit indiskt med familjen. Bra dag med andra ord! 
 
 
 

2013-08-12 | 08:33:54

Heeeelgen

Lördag: 
Åkte in till staden med stort S och träffade min fina tyska vän från Training School som förlänger ett halvår o hon bor söder om SF, så vi ska nu försöka bli bättre på att mötas upp halvvägs iaf, dvs inne i stan!. Var jättekul att se henne igen, var alltför länge sen!! Vi chillade bara runt vid Union Square o Marina i lite affärer o catching up vilket var väldans kul! 
 
 
Världens stökigaste affär, o sjukt dyr! Varför ligger plagg för alla minst $100 slängda på golvet?! Helt sjukt!
 
 
Söndag: 
Spenderade hela dagen på beachen, Bolinas stranden precis bredvid Stinson. Låter härligt, men det var riktigt kallt! Låg på stranden med tjocktröja! Men det var mysigt! Innan stranden åkte jag förbi min förra värdfamilj för att säga hej och lämna all brev o sånt. Var superkul att se dem igen o krama om dem alla, känns så härligt att jag fortfarande kommer kunna ha en bra kontakt med dem nu när jag bor så nära! Vi bestämde att höras snart igen o jag kommer definitivt åka dit på spontanbesök oxå!
 
 
 
 

2013-08-10 | 09:03:21

Bad, froyo, Union Square, Diner, shopping, Lea, filmkväll

Jag, Irma o Lea åkte idag på en liten utflykt till Mcnears Beach, det är en typ strand o så finns det en pool där oxå. Vi var dem enda som badade i poolen, så det var ändå najs! Poolen var uppdelad i två delar, en djup o en grund del, om man ville simma på den djupare delen var man tvungen att göra ett simtest för en livvakt så de såg att man kunde simma. Det var bara vi tre vid poolområdet och det fanns hur många livvakter som helst, vi hade typ tre var eller nåt haha. Äkta amerikanskt var det iaf. Åkte sedan förbi Swirl (froyo place för er som inte vet) för det är ju ändå fredag! 
 
Åkte in till stan med Tana o Lina en sväng oxå, vi åt middag på ett äkta amerikanskt Diner, var riktigt häftigt!! Var precis så som Diners ser ut i gamla amerikanska filmer! Shoppade sedan lite och hämtade upp Lea o hennes bror som kom tillbaka från sin tripp! Hade sedan filmkväll med min fina värdfamilj! 
 
Folktomt i poolen
 
 
Mcnears beach
 
 
Diner
 
 
Diner
 
 
Lea är tillbaka igen, wehoo, har saknat henne! Vill inte tänka på att hon åker hem om två veckor! 

2013-08-09 | 08:41:54

American Girl

Var ledig på förmiddagen idag så träffade en tjej från Schweiz som precis kommit hit o hon bor oxå i Millan, o vi bor faktiskt rätt nära varann. Hon var jättesnäll, så träffar säkert henne igen. Körde sen lite Monopol med Irma o Leo för att sen traska ner med dem till deras fotbollsträning, tog med Milo då oxå. Bar sedan av till CCF o delade en mumsig Cheesecake med Lina. Tråkigt nog så har jag inga bilder från dagen, jag ber om ursäkt. 

2013-08-08 | 07:11:27

Konsert i oktober

Åkte idag på utflykt med min värdpappa, Irma, Leo o Milo. Vi hikade på ett jättefint ställe precis vid Muir Beach, superfint! Sen så åt vi lunch på ett hotell där i närheten, supermysigt ställe såg väldigt engelskt ut (kanske nåt för er när ni kommer hit, mamma o pappa?!).
 
Nu på kvällningen så körde vi lite Starbuckshäng o vi bokade konsertbiljetter! Äntligen ska här gås på en riktig konsert (tycker inte att Sean Paul, Pitbull på Universal o gratis konserterna i Golden Gate Park riktigt räknas). Så i början av Oktober beger Lina, Ania, Jordan o jag oss till farliga Oakland för o kolla på P!nks konsert, ser jag fram emot!! 
 
 
På detta hotellet skulle ni nog allt trivas, supermysigt var det! Å jättegod mat! 
 
 
 

2013-08-07 | 07:12:11

Vi bara hänger

Vad har hänt i Cali idag då? Promenixade tillsammans med alla tre barnen o Milo, kollade lite film, lagade lite lunch, chillade allmänt mycket, löprunda, Burritoville. Ja, var nog inte mer än så denna dagen bjöd på. 
 
 
 

2013-08-06 | 08:27:43

Ny vecka

Har hunnit med promenad med Milo, sprungit lite ärenden med alla tre tonåringarna, shoppat lite, tränat lite och haft hejdå fika på Starbucks för Madde som åker hem på onsdag. Önskar dig all lycka till Madde! 
 
 
Någon försöker ta sig upp i min säng fastän han inte får

2013-08-05 | 07:27:46

1 vecka med svenskarna!

Söndag. Au Pair möte - hike till Tenneessee Beach. Det var det allra första au pair mötet jag hade när jag först kom hit (de verkar köra samma möten varje månad varje år) så det var lite små skoj. Åt sedan mumsigaste glassen ever på Scoop i hippie Fairfax! Blev sen en tidig kväll. Firar idag exakt en vecka hos min svenska värdfamilj, känns superbra än så länge!! 
 
 
 

2013-08-04 | 08:32:31

Slapp lördag

Började lördagen med att bruncha i Tiburon med Lina, mys! Välkomnade sedan den engelska familjen som kommer bo i Veronica o Joe's hus nu i en vecka, visade dem runt i hela huset hur allt funkar o så! Blev sedan myskväll hos Ania med polsk middag o film. 
 
 
Kollade trailern till en skräckfilm, var sjukt läskig!! 

2013-08-03 | 09:05:47

Vilse i området som vanligt

Idag kom min LCC Jan över o hade möte med mig o min värdpappa, bara för o se så allt gått bra hittills o gå igenom lite grejjer. Har även promenixat med Milo,och gått vilse här i nya området, som vanligt! Lina kom över på myskväll, vi lagade middag, såg på film, åt popcorn & glass och hängde med Milo medanmin värdfamilj var borta på middag. Mysfredag! 
 
 
 
 
 
 

2013-08-02 | 08:07:07

1 år går fort

Idag har dagen bestått av långpromenad (då jag o Leo gick vilse med Milo), mathandling, monopol, spelat fotboll o lärt mig the cup song, typ. Blev även en shoppingrunda med Tana, blev liite nya kläder inhandlade vilket var kul! 
 
För några dar sen, den 30 juli firade jag ett helt år i staterna, vilket är helt sjuuukt, kan verkligen inte fatta att jag redan har varit här i ett år. Är så glad för känner att jag gjorde helt rätt i att stanna 9 månader till, å är så himla lycklig över att jag hittade min nya underbara värdfamilj!! Tänkte försöka göra en liten bildbomb med hur mitt första år i USA såg ut! 
 
 
 
 
 
Gud så mycket jag har hunnit med o göra o sett! Ser så fram emot allt jag kommer se o uppleva resten av tiden i USA! 
 

2013-08-01 | 07:45:39

Waterloo

Långpromenad med Milo i dimman idag. Har sen mest chillat, njutit av solen o så kom Malin förbi mitt nya hem. Är nu oxå husvakt åt Veronica o Joe så måste åka o titta till huset, ta in post, vattna gräsmattan, mata fiskarna, välkomna familjen som ska hyra huset i en vecka osv. 
 
 
Trött Milo somnade i mitt rum 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus