2014-03-31 | 07:59:46

Warriors vs. Knicks

Jag tog en skön sovmorgon idag medan päronen tog en långpromenad. Sedan bar det av över till East Bay. Virrade först runt lite i Berkley sen blev det lunch o lite strosande i Emmeryville. Oracle Arena o basketmatch stog sen på kvällsschemat, riktigt kul! Golden State Warriors mötte New York Knicks, vi förlorade med endast tre poäng, så var extremt spännande där på slutet. Riktigt roligt med all underhållning som var i pauserna o så, hundtricks, dansuppvisningar, cheerleading m.m. Väldigt häftig stämning i arenan vill jag lova! 





2014-03-30 | 08:19:24

Shop til U drop

Dagen har gått ut på shopping, shopping o ännu lite mera shopping. Åkte in till Union Square o spenderade mestadels av dagen på Macy's o Westfield Mall o höll oss undan regnet. Alla blev väldigt nöjda med inköpen. Middag blev på dundermysiga o mumsiga restaurangen Buckeye här i Millan, lätt nya favvoplacet! Blev efter det en liten sväng till Northgate o sen till Corte Madera o den "mysigaste bokaffären i världen" - citerat från Bempa. 





Några fina bilder från Santa Cruz 





2014-03-29 | 07:28:20

Cykeltur över GGB

Idag blev det en härlig cykeltur från Millan in till stan, riktigt härligt väder faktiskt! Köpte med matsäck i Sausalito o käkade den i Crissy Fields efter att vi åkt över Golden gate Bridge. Strosade sedan runt i Fisherman's Wharf o Pier 39. Blev sedan färjan tillbaka till Marin. Cyklade sen upp för hela mitt berg för o lämna cyklarna, Saaben är nu fixad igen så vi körde sen och åt middag på Cheesecake Factory, mums! 





2014-03-28 | 06:45:15

Pacific Catch

Jättemysig dag! Päronen fick hänga med på en ganska så typisk jobbdag för min del. Blev långprommis i Tiburon, stannade även för brunch i downtown. Åkte sen o handlade mat, sen fick de följa med hem till mig o se hur jag bor! Lämpade sen dem på hotellet en stund då de hängde vid poolen medan jag hämtade Leo. När vi skulle åka ifrån skolan så pajade Saaben, den bara allmänt ville inte starta. Slutade med att Anna fick hämta upp oss vid skolan. Den står kvar där ännu, på nåt sätt ska vi imorgon få den till verkstan. Jag, mamma o pappa åkte på kvällen in till Marina inne i stan där vi strosade runt på Chestnut o Union St, blev lite småinköp o suverän middag. Stannade till vid Overlooken påväg hem. 





2014-03-27 | 06:12:39

Mami & papi är här!!!

Långprommis i spöregnet idag igen. Har plockat upp barnen från skolan, tvättat Milo och annars bara gått o väntat på att mamma o pappa ska komma fram. Å nu är de här!!!! Sjukt konstigt men sjukt roligt såklart!!! Plockade upp dem från bussen, checkade in på hotellet som faktiskt var rätt mysigt och åt middag på Piatti sen var det läggdags för deras del. 





2014-03-26 | 07:13:31

Titel

Långprommis i regnet blev det i förmiddags. Jag, Bengt o Bengts pappa åkte sen o hämtade hyrbilen, så nu är vi riktigt transportredo inför veckan o helgen. Finbesöket kommer ju redan nu imorgon, wiho! Efter läxläsning o skjutsning till träning åkte jag till mallen i Corte Madera o köpte lite tråkiga men nödvändiga grejjer. Bar sen av hem till Edgar som bor sjukt nära mig där även Ania, Tana o resten av "Santa Cruz" ligan anknöts sig, filmkväll blev det där! 


Sällskapet på The Sounds konserten

2014-03-25 | 06:13:47

Itch

Idag väckte Anna mig tidigare än tuppen. Nämligen Kajsas jobb idag o väcka alla tre barnen, se till så de åt frukost o skjutsa till skolan. Tur jag gör det så sällan, blev "mobbad" av Irma o Simon över att jag såg så trött ut. Så fort jag släppt av Leo vid skolan promenixade lurvet o jag en långrunda i Strawberry, hittade en liten halvö med palatshus, så galet! Blev nästan lite löjligt arg på nåt vis, här i Marin är folk snuskigt rika o bor i slott medan i andra delar av världen har de inte ens hus med elektricitet, så sjukt. Innan det sen var dax för skolhämtningar tog jag o Milo en springtur i skogen, härligt! Nu ikväll kom Bengt hem efter mer än en vecka i Sverige, han hade även med sig sin gamla pappa hit. Så vi har ätit middag o lite så, myskväll. Annars så har tatueringen kliat som FÅ idag. Har önskat jag kunde dra bort den med en kniv typ, men har inte kliat tillbaka såklart, nu när jag väl genomgått smärtan måste jag ju vårda o hålla den fin! 





2014-03-24 | 06:48:03

Santa Cruz

Idag for en fullpackad bil (8 pers i en 7manna bil, jag, Ania o Lina åkte på o sitta i raden lääängst bak som ihopknöglade sillar o såg knappt sol eller måne men det är okej) ner till Santa Cruz. Soligt var det allt, men den kalla vinden gjorde dagen sämre, annars vare toppen. Solning, volleyboll, promenad på beachwalken, middag i San Jose o en massa vänner. Kul! Även fast det bara var över dagen kändes det lite som en minisemester och känslan av att vara utomlands, ja jag ser inte längre USA som utomlands, det är ju mitt hemland nr 2!? 







Svar på Lindas fråga: 

Vad underbart att du ska åka på semester till Vali, kommer bli bästa resan nånsin! Mitt absoluta favoritområde i SF är the Marina, där finns två gator som heter Chestnut St o Union St, där finns en massa mysiga boutiqer o restauranger, dit måste ni absolut! Union Square är bästa och enklaste stället för shopping då allt man kan tänka sig är samlat på en plats, åk upp till Twin Peaks, Little Italy har massa mysiga restauranger, Pier 39 o Fisherman's Wharf är superturistigt men mysigt, Haight/Ashbury är coolt, Golden Gate Park, Dolores Park om ni känner för att ta en lugn stund o kika på massa roligt folk, åk över Golden Gate Bridge så kommer ni till Marin County (där jag bor), i Marin är det underbart vackert å ni måste åka/hika upp för Mt Tamalpais som är högsta berget i the Bay Area - utsikten är oslagbar. Här finns oxå Muir Woods, Stinson Beach, Sausalito o Tiburon m.m. som definitivt är värt att se. 

Vad gäller Highway 1 så är det sjukt vackert hela vägen. Om ni har tid borde ni stanna till vid Santa Cruz, Monterey, Carmel, Big Sur och Santa Barbara. Santa Barbara är min personliga favorit av dem, så himla fint! 

Det är i november som vädret tyvärr börjar bli lite kinkigt. Det kan regna en hel del tyvärr. Men förra året regnade det knappt något alls i november, så är lite olika. Men skulle säga att vädret är lite smått opålitligt här uppe i norra Cali och det är lite småkallt, standard är att det är jätteskönt på dagarna men väldigt kallt morgnar o kvällar. 

Ja, jag har varit i Yosemite! Det är helt underbart! Kan starkt rekommendera att åka dit, väldigt vackert! Gillar man hiking och uppskattar vacker natur är det perfekt! Vi campade när vi var där, vilket var en spännande upplevelse med tanke på att det är väldigt björnrikt där. 

Hoppas du känner att du fått bra svar på dina frågor och att ni får en underbar semester i höst! Hör bara av dig igen om fler frågor dyker upp, jag svarar gärna! 


2014-03-23 | 08:19:00

GG

Åkte till GG bridge med Ania, vi parkerade på SF sidan, gick över till Marin o sen tillbaka till stan igen. SÅ underbart o hänga med min Ania igen, alldeles för längesen! Spenderade sen lite tid i Marina på mysigaste Chestnut Street där vi fikade lite o kollade i de mysiga boutiquerna. Köpte varsitt likadant Cali halsband, gulligt! Innan vi båda skulle jobba på kvällen så mötte vi upp Tana en sväng i Sausalito, mys! Underbar lördag! 





2014-03-22 | 10:22:41

The Sounds

Leo följde med Anna till jobbet så blev en tjejdag för mig o Irma, supermys! Vi tog lite sovmorgon o gick sen en härlig promenad i Tiburon, från Blackies till downtown där vi åt mumsig lunch o glass o knallade sedan tillbaka till Blackies. Myspys!! På kvällen blev det lite spontant sådär konsert inne i SF. Vi blev rätt många; jag, Emma, Lina, Emelie, Malin o Rebecca. Vi såg svenska bandet "The Sounds" var faktiskt riktigt bra! Lite speciellt dock att Maja, sångerskan, drack öl o rökte på scenen.. Jag kände bara igen låten "We're not living in America, but we're not sorry...." Haha, men det var kul fredagsnöje! 


Vi tog en paus o lekte i en lekpark, haha


Snart kommer maten, sötis Irma! 


YUM!


Efterrätt


Mumsy


Finisar


Busiga Irma


The Sounds konsert

2014-03-21 | 07:08:28

First Day of Spring

First Day of Spring idag, även fast vi ju redan haft sommarväder ett tag nu här i lovely Marin County. Blev finhike på Ring Mountain med Milo o lite mathandling, städ o skjutsande idag. På kvällen var vi alla väldigt duktiga! Bilen rullade ner till Community Center; Leo körde fotbollsträning, Anna, Irma & Milo drog på springrunda, Simon köttade på gymmet o jag gick på ett sjukt jobbigt spinning pass. Kom sen hem o åt mumsig middag o blev sen filmtajm! Lyxlirarna Irma o Leo har fredag idag då dem inte har skola imorgon. Så imorgon ska jag tvinga med dem på hike, wiho! 


Precis nytatuerad, blodet bara sprutade haha eller inte. 


Alla satt o väntade så snällt


Coola tatuerarplacet, Anna bli tatuerad där borta

2014-03-20 | 06:03:13

Milo 2 år!!!! Å Jaaa, har tatrurerat mig!!!

Haha blev ju ingen långlivad surprise det där inte! Mamma o pappa listade ut det snabbare än blixten o Maria, rätt gissat! Kajsa har tatrurerat sig! Så ja igår så åkte jag, Irma, Leo, Anna, Annas mamma o Milo till  tattoo placet Spider Murphys i San Rafael. Jag o Simon var in o bokade tid till mig för några veckor sen. Med en massa moraliskt stöd därinne o Leos hand att klämma sönder så gick allt superbra! Själva tatueringen tog max fem minuter o göra. Anna passade även på o fylla i sin tatuering på samma gång. Jag har tatuerat en liten Californian Poppy Flower, det är The Californian State flower, på höger insida av fotleden. Den står för min tid här i USA, allt jag upplevt o alla människor jag träffat osv. Tyckte det var en fin symbol som inte är too obvious att den står för Cali! Wihoo, är supernöjd! Ville bara ha nåt litet o enkelt så detta blev perfekt! 







Är i övrigt Milos födelsedag idag, lillbubben blir 2 år!!! 




2014-03-19 | 06:05:22

Poppy Flower

Har nu sökt in till en massa kurser till hösten, så grymt underbart skönt!så ja, jag kommer alltså mjukatarta med en kurs nu till hösten och då förhoppningsvis få mer grepp om vad för program jag vill lösa till våren, känns som jag kommer få mer koll när jag är där på skolan. Studentlivet känns så förfärligt långt bort just nu då jag lever ett helt annat liv just nu här i mitt Cali. Nu tänker jag inte tänka o oroa mig över det nå mer, förrän i sommar då jag ska tacka ja/nej o se vilka jag kom in på. Har bara sökt till universitet och högskola i Stockholm, så där kommer jag att spendera hösten. Känns sjukt underbart och jag ser verkligen fram emot det! Kommer bli Stockholmsbrud o ser så fram emot att flytta in hos min underbara värdfamilj i Nacka till hösten! Har sökt in till 11 olika kurser, alltifrån Reklam & PR, Nationalekonomi till juridik och internationell hälsa. Känns jättespännande att se vad det blir till hösten, är taggad på vad det än blir, känns kul att börja plugga igen! 

Idag har varit en dag då jag känt extrem nervositet och känslan av att vara superexalterad. Mamma o pappa ni ska få en surprise när ni kommer hit, ni övriga bloggläsare får oxå vänta till nästa vecka då jag kommer avslöja det! Men kan säga som så att hela min värdfamilj plus Annas mamma plus den fyrbenta har varit involverade o väldigt hjälpsamma! En liten ledtråd, typ?! 





2014-03-18 | 07:16:25

Community Center

Vanlig dag i min Millan bubbla! TaxiKajsa har gått på högvarv o promenixer hit o dit har oxå hunnits med. Hann med en snabbfika med Elin mitt på dan oxå, supermysigt!!! Så längesen vi sågs då hon har varit ute o rest runt i USA i en månad. På kvällen drog jag o Simon till gymmet här i Millan. Asskönt, har inte gymmat /tränat på alldeles för länge. Börjar redan känna träningsvärken... Simon tvingade mig köra jobbig bänkpress oxå - Jesus. Var en dam på gymmet som frågade om vi var syskon, vi förklarade att jag är hans au pair och efter hennes min hon gav oss då kommer vi i fortsättningen bara säga att ja vi är syskon. Hon kunde inte förstå att jag "tog hand om" Simon. 





2014-03-17 | 07:42:38

Beach Day

Idag blev det en heeeeeldag på stranden i Sausalito med Emma! Helt underbart! Ashärligt o kunna bättra på brännan hela dagen, gotta love Cali!





2014-03-16 | 09:07:11

Paddy parade + sweetwater

Blev på dagen stan med Lina, mötte sen även upp Emelie o två tyska au pairer inne i THE city. I staden vankades det St Patricks Day Parade och det kryllade med folk! Kände oss nästan lite gamla runt alla High School elever som var allmänt sjukligt taggade på livet. Typ alla var klädda i grönt oxå, rådde lite olika meningar om min tröja var mintgrön eller turkos; den var mintgrön!!! Well, blev inte nypt/slagen iaf, så det var ju huvudsaken. Amerikanarna är för roliga, tar varje tillfälle till att fira o köra parad, varför inte gå all in på den irländska högtiden liksom?! 




På kvällen blev det girls night out med Bibi och Anna (som var au Pair innan Ania o Dennis, hon är här på besök). Vi gick till Sweetwater i downtown Mill Valley. Urmysigt faktiskt! Jättekul med tjejkväll och så var det jättemysigt där med två liveband o grejjer! Jag o Anna sänkte medelåldern rejält där inne dock, haha, jag var klart yngst. De flesta var väl runt 50 snåret. Tog dock knappt fem minuter innan en man bjöd upp mig till dans, haha asawkward men ja en dans kunde ju inte skada. Han plus en dansk man hängde sen efter oss tre hela kvällen, var en så liten lokal så gick ju inte direkt o gömma sig. Men en väldigt kul kväll! 





2014-03-15 | 07:37:37

Fyra i rad

Haft en sjuk Leo hemma idag, men inte dundersjuk. Så efter min o Milos långpromenix så åkte jag, Leo, mormorn o Milo till mallen i Corte Madera där vi inhandlade lite smått o gott som födelsedagspresent, spel, fikade o hade det allmänt mysigt. 





2014-03-14 | 04:47:33

Heldagshike

Strax före elva drog jag, mormorn o Milo iväg för att bestiga Mt. Tam. En ny väg som jag inte hade gått tidigare. Var en REJÄL hike med ojämna stigar, sjukt många ödlor, stekande sol hela tiden och en massa pauser. Var ändå som alltid en härlig hike upp till toppen! Klockan fem var vi hemma igen, så blev verkligen hike hela långa dagen! Så nu kommer sängen kalla tidigt ikväll! 





2014-03-13 | 06:16:19

Strålande sol

Allmänt händelselös dag egentligen, men fina vädret verkar hålla i sig nu! Åkte till Strawberry Village med Leo en sväng o köpte ny fotboll till honom och hämtade upp en beställning åt Bengan, passade då även på o ta en liten snabbfika i solen på La Boulange, mys! Följde med värdfamiljen + "värdmormor" på restaurang på kvällen, trevligttrevligt! Så tur för mig att övriga hushållet inte har några som helst problem med spindlar. Satt en rejäl rackare inne i mitt badrum nu på kvällen, Simon var närmast o fick komma o bli räddaren i nöden denna gång. 





2014-03-12 | 07:36:25

Blixt från klar himmel

Vardagen återgår man till sjukt snabbt efter en resa. Annas mamma är ju här så idag har vi delat upp Milos motion. Sommarväder i Marin nu asså, superhärligt! Var på LCC möte nu ikväll. Var en polis från the Highway Patrol som hade föreläsning. När jag insåg att detta faktiskt var mitt näst sista LCC möte insåg jag hur himla kort tid jag har kvar i USA nu, kunde inte hjälpa det men då brast det bara. Tur att jag kunde gråta ut på Annas axel. Jag ser fram emot att komma hem, såklart! Att inte ha varit hemma på snart två år nu o aldrig kunnat landa helt liksom är inte alltid så lätt och jag ser fram emot o träffa alla nära o kära efter så lång tid! Men att lämna allt o alla jag har här o allt som jag byggt upp under två års tid känns jättejobbigt. Känns som att denna obehagskänsla över att snart lämna min USA bubbla bakom mig kommer slå till allt tätare ju närmare hemkomsten kommer, men ska försöka sova o mår förhoppningsvis bättre imorgon. 

Några fler bilder från Hawaii





2014-03-11 | 07:22:47

Mahalo Hawaii

ALOHA! 

Tänkte försöka att inte göra ett megalångt inlägg nu, tänker försöka sammanfatta våra tio dagar på Hawaii i detta inlägg. Jag är nu tillbaka i kära Millan och trots att Hawaii verkligen upplevde förväntningarna på att vara paradiset var det SÅ skönt att komma hem o välkomnas av en gosig vovve o fina värdfamiljen! Hawaii må vara paradise, men mitt paradis nr 1 kommer alltid vara kära Mill Valley/Marin County/San Francisco!

Ifall jag nån gång skulle glömma så är här en påminnelse av de ord/gester jag lärt mig

ALOHA - hej/hejdå
Mahalo - tack
"Sträck ut tummen o lillfingret o knyt ihop de tre mittfingrarna" - betyder allt positivt man kan tänka sig

Det som inte har levererat är hör och häpna vädret. Trodde solen alltid sken på Hawaii, men nejnejnej tydligen inte. Vi hade endast två  dagar som var helt regnfria. Detta gjorde att vi inte kunde ligga o bli solbrända på stranden så mycket som vi hade önskat, men vi fick helt enkelt göra det bästa av situationen! Trots regnet så var det ju dock minst 30 grader varmt o jättefuktigt, typiskt tropiskt väder. Vi spenderade de första dagarna på ön Oahu, sen några dagar på Maui och innan hemfärd några dagar på Oahu igen. 

Oahu: vi bodde mitt i Waikiki med två minuters promenad till Waikiki Beach. Under de dagar vi var på Oahu gjorde vi två fantastiska hiker (båda i regnet) en hike var level expert, Koko trail, var en trappa som gick rakt upp för hela berget, nittio graders vinkel, ganska slippery i regnet, men med livet som insats klarade vi oss både upp och ner. Andra hiken var level easy peasy och hette Diamond Head med fin utsikt över hela Waikiki. Vi såg en hula hula Dance show på stranden, provade på Waikikis nattliv, gick runt bland alla turister, såg Pearl Harbor Memorial, lärde mig att avguda sushi MUMS, såg surfare som surfade i 30 ft vågor i North Shore och ja sist men inte minst dök ner i en shark cage. Det var helt galet! Innan vi hoppade på båten som skulle ta oss några Miles rakt ut på öppet vatten till den så kallade hajburen sa personalen åt oss att vi snart skulle stiga på, de skulle bara städa bort blodet från turen innan... Deras humor alltså... När vi väl var framme vid buren höjdes nervositeten och såklart blev det storm. Jättehöga vågor o spöregn. Var en riktig challenge o hålla sig i lag med vågorna. När jag först klev ner från stegen o in i buren o kollade ner o såg minst 15 hajar mellan 8-12 ft (jag är 5.4 ft) långa, sjukt nära buren, man kunde ha rört vid dem om det inte vore för plexiglaset var pulsen på Max vill jag lova. Rejäl adrenalinkick! Men oj vad coolt det var! Hajarna såg ruggigt kusliga/läskiga o samtidigt så majestätiska ut. SÅ coolt att se dem på så nära håll i helt deras hemmiljö. På vägen in till hamnen igen åkte vi förbi en stor boj där två människor satt och vinkade. Vi stannade o fick livrädda dem. Visade sig att de hade flugit av sin jetski i ovädret o hamnat i vattnet o sen lyckats ta sig upp på bojen, tur för dem - vi hade ju precis bevittnat att hajarna var precis där. Tur för dem att vi såg dem, vi var sista båten in den dagen, ingen skulle ut i det ovädret. Jag gillar verkligen Oahu, visst alla klagar på alla turister och ja det var sjukt mycket turister, men det famns en massa mysiga restauranger, barer, affärer o var liksom rätt mycket liv o rörelse. Alla var coollugna - alla var ju på semester. 

Maui: När vi först kom till Maui fick vi lite av en chock. Det var SÅ annorlunda från Waikiki! Vi hyrde en bil för alla dagar och tur det, det behövde man verkligen för att ta sig runt där! Vi kände oss som att vi var i djungeln! Vi köttade direkt på med att köra The road to Hana, Mauis kändistema väg, plockade upp en hitchakare på vägen (!!!), stannade vid en hydda mitt ute i ingenstans o han köpte allt vi pekade på, blev banana bread, avokado, nötter, godis o juice, allt hade dem som stod där producerat själva, KARMA på det asså! En kväll åkte vi upp på vulkanen Haleakala o såg superfin solnedgång. Vi snorklade, brände oss röda som kräftor, hängde på stranden, åt världens mysigaste middag på världens mysigaste restaurang med världens finaste solnedgång samtidigt som vi åt i Lahaina som var en sjukt mysig liten stad precis vid havet o hade massa mysiga restauranger o butiker. En dag åkte vi ut på en båttur, sjukt härligt! Det var whale watching + snorkeling. Så vi såg en massa valar från båten, så stannade vi på två ställen där vi hoppade i o snorklade, jättehäftigt! Första stället var en krater, Molokini Crater, där vi såg en massa korallrev o fina fiskar. Andra stället var runt ett havsberg o där såg vi en massa fiskar o även sköldpaddor. Supermysig utflykt! Här gjorde vi även en superfin hike med massa vattenfall och bamboo, jättecoolt! Jag gillar skarpt Maui, det är mer naturen o de fina stränderna det kretsar kring där. Finns inget direkt o göra förutom att sola, bada, snorkla, hika osv. Perfekt semesterresa att åka på för att vila upp sig och slippa allt som heter stress. 

Gick ju bra med att hålla detta kortfattat... Bra jobbat ni som orkade lösa igenom allt, nu kommer även ett bildregn, så nu behöver ni bara titta o njuta o förhoppningsvis blir ni lite avundsjuka på mina dagar i paradiset. 






2014-03-03 | 10:30:42

Aloha from Oahu

Aloha!

Wifi på vårat rum funkar inte så har inte kunnat blogga, inte så bra o blogga från mobilen, blir ett stort inlägg när jag kommer hem igen, lovar! Oahu har so far levererat en massa regn, men trots regnet är det väldigt varmt ändå! Vi har varit o sett Pearl Harbor Memorial, väldigt fint gjort för att hedra alla som förlorade sina liv då. Vi har oxå varit på Pub crawl här idowntown Waikiki. Gjorde en riktigt cool hike, Koko trail. Var sjukt lång trappa ända upp till toppen. Typ nittio graders vinkel, så var läskigt att gå ner men ändå coolt, jättefin utsikt från toppen. Synd bara att det regnade.

Imorgon flyger vi över till ön Maui där vi ska spendera några dagar. Håller tummarna för soligare väder, kan ju inte komma hem till Marin utan att vara solbränd. Älskar.Hawaii, lätt underbaraste resemålet under hela min USA tid!

2014-03-01 | 11:31:02

Aloha !

Paradiset Hawaii! Sjukt underbart att äntligen vara här! Hängt på Waikiki beach, badat, gått tint bland turisterna här i waikiki, ätit sushi, fått gratis pizza på hostlet. Hostlet är bättre än väntat. Vet inte riktigt vad jag ska säga, men känns som att vi kommit till paradiset! Alla människor är jätteglada, bär Hawaii skjortor o har blommor i håret!














Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus