2013-06-30 | 19:31:27

Fräschingar

Gissa vad vidriga Malcolm o Alex hittade på igår kväll? Jo, istället för att kissa i toaletten som vanligt folk, kissade de båda i papperskorgen istället, seriöööst?!? Herregud, småpojkar alltså. Nu ska jag iväg på Pride festivalen inne i San Francisco, kommer nog vara stort o mycket ös inne i stan, måste ju firas stort här i gay huvudstaden! 

2013-06-30 | 08:20:31

Lööördag

Såhär varmt har vi det här i Caaaali! 
 
 
 
 
Har jobbat kväll med Ania då hennes barn kom över på sleepover i vårat hus då mina värdföräldrar är på karaoke kväll hos hennes värdföräldrar. 
 
 
Hahah, Char provade mina underkläder... 

2013-06-29 | 09:17:00

Friday

En tur upp till toppen av Christmas Tree Hill (berget jag bor på) med Ania för att beundra utsikten lite. Var bokstavligt talat för varmt för att göra något idag. Största vi gjorde idag var att jag tog med de fyra barnen camp Kajsa bestod av till froyo placet Mag's. Håller tummarna för att jag ska kunna somna ikväll då det är typ 300 grader i mitt rum just nu... Jag klagar absolut inte på värmen, ni som trodde det, jag älskar't verkligen, men aa  det behöver ju inte bli varmare än såhär iallafall. Härligt härliga fredag! 
 
 
 

2013-06-28 | 08:36:24

Laken

Har varit runt laken tre vevor idag, första gången på egen hand o andra gången med Ania. Är så galet varmt här, så himla härligt! Åkte en tredje gång till laken med barnen o lekte i skuggan då det inte går att leka i solen. Malcs har varit så underlig idag o sparkat o slagit mig en massa utan anledning, så jag sa till honom att jag skulle prata med hans mamma om det om han inte slutade då svarade han "vad spelar det för roll, du flyttar ju ändå till Mill Valley snart...!". Tror att barnen verkligen känner av att jag snart flyttar nu (bara en månad kvar) o märker att de inte riktigt vet hur de ska hantera det. 
 
 
 

2013-06-27 | 05:54:06

Veronicas B-Day

Min värdmammas födelsedag idag. Jag behövde bara jobba en timme då mormorn kom hit och ville umgås med barnen. Så när jag inte jobbade så hängde jag med Ania, vi tog en cykeltur o sen även en promenad. På kvällskvisten hängde jag med min värdfamilj plus min värdmammas föräldrar till en restaurang för födelsedagsmiddag. Sedan begav vi oss hem för att öppna presenter o äta en supergod födelsedagstårta! 
 
Idag sa Charlotte från ingenstans "Why do u have to go?" Jag fattade inte vad hon menade så jag svarade bara att jag inte skulle gå nånstans och frågade vad hon menade. Hon upprepade tre gånger "varför måste du gå?" Sen när jag inte fattade sa hon "till Mill Valley!" Kändes verkligen i hjärtat, kommer bli jättejobbigt o flytta ifrån barnen för både dem o mig. Men jag sa till henne att det var bra att jag inte flyttade så långt, så vi kommer ju fortfarande ofta kunna ses. Men hon tyckte ändå inte att det var bra.. 
 
 
 

2013-06-26 | 07:55:47

DeppRegn

Vaknade 4 imorse för att regnet dånade på taket, härligt... Det har spöregnat nonstop hela dagen! Astråkigt att bara vara inne med barnen, men finns ju inte så mycket annat att göra. Sprang iväg till Apple store imorse för o fixa min mobil, efter ca 30 sekunder i affären så var jag ute ur den igen. De tog bara ut sim kortet, satte i det igen o sen funkade det, haha. Skönt att jag slapp betala nåt! Sprang sen på en finsk au pair i mallet så vi lunchade tillsammans. Jaa annars har det varit allmänt deprimerande med regn, ska bli runt 30 grader nu resten av veckan med start imorgon så håller tummarna för att det stämmer. Hade mysig filmkväll hos Ania på kvällen. 
 
 
 

2013-06-25 | 08:05:41

Regnet bara öser ner

Drog iväg på en springtur imorse innan regnet började, riktigt skönt! Har annars regnat hela dagen, såå tråkigt! Så var inne hela dagen, hade tre barn o de lekte själva med varandra hela tiden så jag mest bara fanns i närheten ifall de skulle behöva mig, så jaa var ganska uttråkad måste jag säga. Åkte sen med Malcs på hans simträning, vilket för mig innebar att sitta o kolla på tv i club lobbyn o dricka kaffe i en timma, ganska naajs! Blev på kvällen en promenad till Burritoville med Ania i regnet, sen övertalade Lea o Tana mig o äta froyo innan vi drog till den lokala puben Silver Peso för att träffa Luiza för sista gången, hon har oxå förlängt sitt år men flyttar imorgon till en ny värdfamilj i Arizona. Förövrigt så är min mobil paj igen, nåt knas med simkortet - jag blir så trött! Så blir iväg till Apple storen imorgon...
 
 
Jobbar ju näästan lite för mycket alltså ;)

2013-06-24 | 07:14:37

Ganska så fail

Idag var vi alla taggade på gratiskonserten som anordnades av radiostationen Alice i Golden Gate Park. När vi kom in till stan så regnade det o var foggigt (ni som inte varit i San Francisco o vill åka hit: åk INTE på sommaren - då är det nästan alltid dimma i stan så det e extra kallt o man kan nästan aldrig se bron! Åk på hösten eller våren, då är stan som allra finast!) Var kö för att komma in, folket som nästan var vid ingången sa att de hade väntat i två timmar. Vi slog oss ner på en filt vid ingången med paraplyn och med hopp om att kön skulle minska. Efter en stund stängde de ingången för att det var för mycket folk där inne, tur att vi inte ställde oss i kön - hade varit helt i onödan det! Gick runt inhägnaden lite o såg iaf (ja mest hörde då) Sara Bareilles, ni vet hon som sjunger "I'm not gonna write u a love song...". Sen gav vi upp där i regnet och åkte hem till en av våra amerikanska vänner som vi åkte in med. Där kollade vi på två filmer Despicable Me & 21, beställde hem pizza o halvsov i soffan. Så som en regnig dag ska se ut! 
 
 
Varför ha tallrikar hemma när man kan ha matlådor...

2013-06-23 | 07:26:49

Baker Beach

Lördag och beachhäng hela dagen! Åkte in till SF och Baker Beach där ingen av oss hade varit tidigare. Fin strand med underbar utsikt över Golden Gate Bron o Marin Headlands. Vi drog oss bort allra närmast bron för o få lite fina bilder, upptäckte att den delen av stranden var gay nudiststrand - bara massa gamla nakna gubbar, SF i ett nötskal. Så vi blev lite chockade o knallade tillbaka till den "vanliga" delen av stranden. Blåste rätt kallt på beachen så man kände verkligen inte hur stark solen faktiskt var, vilket resulterade att jag nu är röd som en kräfta på baksidan av benen o rumpan - aaaj!  Har sedan jobbat kväll nu, så nu när barnen sover kommer jag oxå somna närsomhelst. 
 
Förövrigt så är jag jätteglad! Är nu bestämt att Lina blir kvar här i Marin, San Anselmo, under sin förlängningstid. Hon förlänger ett år så kommer ha henne här under hela min tid i Marin!!! Ania kommer vara kvar här tills januari, även hon vill kanske förlänga. Tana förlänger oxå ett år här i Kentfield. Såååå, kommer iaf ha dessa 3 brudar under min förlängningsperiod, annars så kommer alla de andra lämna nu i slutet av sommarn! Maringirls, awesome! Vi har redan pratat om Hawaii resa som vi kommer ta en av våra semesterveckor till o åka dit tillsammans, ta collegekurser tillsammans o en massa fler weekendtrips och spännande äventyr hihihi såå taggad! Ser även fram emot att träffa ännu fler nya au pair vänner, förhoppningsvis bor det snällt folk i Mill Valley som jag kan umgås med när jag flyttar dit! 
 
 
 

2013-06-22 | 11:05:12

Midsommarafton

Glad midsommar allihopa! Hoppas dagen varit superbra. Saknade Sverige lite extra mycket då jag checkade facebook och instagram och såg alla bilder från allas midsommarfirande, såg så himla mysigt o typiskt svenskt ut! 
 
Springtur runt laken med Lea imorse igen! Åt sedan froyo med kidsen då det är fredaaag idag. Lärde sedan barnen små grodorna sången o dansen o vi dansade runt ett träd i en lekpark, hihih. Gick sedan o plockade sju olika blommor som vi alla tre lagt under huvudkudden o ska nu drömma om vår drömprins/drömprinsessa. Åkte sedan till en club där min värdmamma spelade tennismatch, vi ville heja på henne men oturligt nog spelade hon på en court man inte såg från läktaren. Så jag o barnen köpte middag från restaurangen o åt middag där o hängde runt cluben tills min värdpappa kom dit. Då for jag iväg till grabbarnas hus där det vankades midsommarmiddag, och allmänt midsommarhäng vilket var väldigt trevligt! 
 
 
Såhär glad kan man va när man får gå o plocka lite blommor
 
 
Midsommarfirande i Cali

2013-06-21 | 07:30:20

Hett

Cykeltur o mallhäng med Lea (SÅ bra att våra kids går på camp samma vecka!) innan pick up från campet. Hämtade idag upp mina barn plus Chars kompis. Spenderade dagen i Dark Park för att det var så himlans varmt, när barnen klagar över att de svettas o vill ta paus från att leka för att det är för hett i en park med 90% skugga vet man att det är varm, härliga Calisommar! Blev på kvällskvisten en promenad med Ania runt vårt kära Corte Madera o Larkspur. 
 
 
Hahahah, Lea kom in allra sist i pick up kön, stackars hennes värdbarn som fick vänta så länge! 

2013-06-20 | 07:37:16

Golden Gate Bridge

Skitsnack på Rullis hela förmiddagen med fina Lea. Hämtade sedan upp endast Malcs och han o jag hängde sedan vid poolen heeela långa dagen. Supermysigt med kvalitetstid med min lillgrabb!! Efter jobbet åkte jag o gänget till vår fina bro och umgicks där, mest bara för att vi bor så nära o bara för att vi kan! En av de finaste platserna på denna jord om ni frågar mig! 
 
 
Sliten grabb efter mycket badande
 
 
Sista bilden tog endast för dig pappa, hoppas du förstår varför?! 

2013-06-19 | 06:49:23

Löpning

Innan jobb sprang jag med Lea runt Phoenix lake sen blev det Chinese Chicken Salad lunch innan det var dags för pick up. Kan verkligen inte sluta le då man kommer fram med bilen, de ser barnens namn, ropar dem i en megafon, sen upprepar alla barnen namnen, sen kommer barnen med en vuxen o hoppar in i bilen HAHA! Efter campet så kom en av Charlottes kompisar över till camp Kajsa, vi lekte på baksidan i typ tre timmar. Kompisen var drottning, Malcs katt o Char o jag betjänter - vem älskar inte påhittade lekar... Efter att jag slutat så sprang jag, Lina, Ania o en tjej som är här under två veckor på besök hos sina kusiner som är från Kentucky (pappa, berättade att du vill att jag ska flytta till Kentucky, hon bara skrattade o gjorde världens min o sa nejnejnej, Cali är mycket bättre, finns inget alls o göra i Kentucky!) sprang runt Phoenix Lake (jaa, ni läste rätt, sprang två gånger runt laken idag - är ca 3 km skulle jag gissa,  känns verkligen i benen nu, bra jobbat Kajsa!). Belönade sedan oss själva med gratis froyo på u top it! 
 
 
 

2013-06-18 | 06:42:23

Vanligt camp

Första dagen då ungarna går på riktigt camp!!! Wehoo, vilket innebär att jag har jobbat typ som jag gjorde då de gick i skolan, dvs. Ett- halv sex. Sån skillnad på att bara ha dem på eftermiddagen istället för verkligen hela dagen!  Misstolka mig inte nu, jag älskar för det mesta att hänga med mina barn, men det är bara så mycket lättare att jobba så! Såå, innan jag hämtade upp dem så kunde jag sova ut ordentligt, träffade Lea o vi drog en repa i mallet The Village o Town Center o lunchade en Thai Burrito - bästa burriton ever!
 
Pick up från campet var så sjuuukt amerikanskt! Kunde inte sluta le för det var så typiskt amerikanskt så det var så rolig. Så, istället för att parkera på parkeringsplatsen o gå in till campet o hämta barnen så var det en lång kö med bilar som åkte i en så kallad pick up zone. När man väl kom fram till ingången så kollade några personer lappen som låg i framrutan (ja, alla bilar hade stor lapp med namn på barnen man skulle hämta) sen ropade de barnens namn som sen kom gåendes med en annan person som ledde dem in i bilen o sen när de hoppat in fick man brumma iväg. Det var EXAKT som man ser i filmer, fram tills idag trodde jag att det bara var så i filmer haha. Men riktigt praktiskt ändå, men ytterligare en grej som visar hur lata amerikanarna är, väntar hellre i bilen i 20 min på att få plocka upp barnen än o parkerar lite längre bort o går o hämtar dem. Ser fram emot pick up imorrn haha. Tog med Maddie o mina barn till slottsparken i San Anselmo för en stund innan det var dags att åka hem för allas eftermiddagsaktiviteter. 
 
Efter jobbet så sprang jag, Lea, Ania o Tana runt Phoenix Lake, så duktiga vi var! Riktigt skönt faktiskt! Blir nog en runda imorgon igen förhoppningsvis! 
 
 
Lite pics från dagen med mina kids
 
 
Jag o Lea sprang i förväg lite så blev lite kallt när vi satt o vänta på de andra två
 
 
Sausalito med gänget, inna Mel åkte tillbaka till Tyskland
 

2013-06-17 | 07:50:08

Hejdå Mel :(

Idag åkte jag, Lea, Ania, Tana, Lina & Mel in till stan, Mel tog farväl av världens bästa stad. Vi åkte upp till Twin Peaks, lunchade på ett supermysigt tacoställe i Marina, strosade sedan runt där, Sausalito en sväng o sen så var det dags att säga hejdå på riktigt. Gud vad jobbigt, seriöst! Blev massa tårar! Så himla sorgligt att massa börjar åka hem till sina hemländer nu! Martine (min Oaklandvän) åkte i fredags oxå! Om jag inte skulle ha förlängt så skulle jag bara ha ungefär 1.5 månader kvar här, OMG. Så lättad över att jag ska stanna längre, är inte klar här! Även fast det kommer bli jättejobbigt när alla vännerna åker nu, vet inte hur jag ska klara av det seriöst! Måste hitta nya vänner inom kort då alla åker hem, snyft! Blev efterrätt med ett litet gäng på CCF på kvällen, alltid lika trevligt! 
 
 
Hejdå Mel, vi ses i Europa!!! 

2013-06-16 | 08:55:46

Födelsedagskalas

Åkte med Ania o Lea in till stan en snabbis under dagen o kollade läget runt Union Square en snabbis. Sen hostade min värdfamilj en födelsedagsfest för mig, så mina au pair vänner kom över o vi åt pizza och åt tårta tillsammans. Jättetrevligt, så glad att de anordnade det! Fick jättefina presenter av mina värdföräldrar, Giants biljetter för mig och en kompis, jättebra platser - ser verkligen fram emot det!!! Även presentkort på Forever 21, med en massa pengar på, plus ett superfint kort där de hade skrivit en massa fina saker så blev helt rörd. Fick även lite smått o gott från mina svenska tjejer! Bugar o bockar!! Riktigt bra födelsedagskalas med min amerikanska familj o vänner!!
 
Efteråt åkte vi vidare hem till Mel som hade sitt goodbye party, badade i poolen, umgicks. Var väldigt sorgligt, hon tycker det är sjukt jobbigt att lämna, och jag kände själv hur jobbigt det kommer vara att lämna när den dagen kommer. 
 
 
Fantastisk tårta fick jag! 
 
 
Jag o mina älsklingar
 
 
Mel's goodbye party

2013-06-15 | 10:48:09

20 år!

Då var jag hela 20 år nu då!!! (I landet där man vill va 21, haha...) Riktigt bra födelsedag här i Staterna, väldigt lång jobbdag men var bra ändå! Så tror klockan var halv sju när barnen kom in i mitt rum första gången imorse för o se om jag var vaken, låtsades självklart att jag sov trots att jag vaknade av det, de är ju inte världsmästare på att smyga direkt. Efter x antal gånger de kikade in i mitt rum steg jag äntligen upp, barnen var så mycket mer exalterade än mig haha. Jag öppnade mina presenter från barnen som de faktiskt hade varit o valt ut i affären helt själva o betalat med sina egna pengar så de var så stolta så! Av Malcs fick jag en jättecool tallrik typ och av Charlotte fick jag en jättefin t-shirt med usaflaggor på som hon tyckte jag kunde ha i Sverige o tänka tillbaka på USA. Sötnosarna nummer 1.
 
Barnen som kom över på playdates idag hade ritat födelsedagsteckningar till mig, såå söta! Hade ingen bil idag o fem barn på camp Kajsa. Eftersom det var min födelsedag så hade vi lite extra mycket treats idag. Promenerade till Donut Alley - en upplevelse i sig att gå på restaurang helt själv med fem barn, haha. Gick oxå till Frozen yogurt stället Mag's! Hängde i två olika lekparker, spelade en massa two square, gick på en minihike, tittade på filmen Mary Poppins och ja det var väl det vi roade oss med på elva timmar denna fredag. 
 
När jag slutat sprang jag direkt ut till PF, min favoritkinarestaurang och mötte upp en massa vänner och vi hade en trevlig födelsedagsmiddag tillsammans! Vi var nio pers, riktigt skoj! Fick ett presentkort på en av mina favoritbutiker ,Forever 21, av bästa Lea, Ania o Tana! Efter middagen åkte en del av oss hem till Ania o bara umgicks o tittade på Pretty Woman. 
 
Idag blev det oxå helt klart och bestämt med allt. Så nu är det officiellt på riktigt! Sista juli kommer jag flytta in hos den svenska familjen i Mill Valley och jobba hos dem i 9 månader innan jag kommer tillbaka till Sverige igen, lagom till nästa sommar. Jag är SÅ glad! Känns hur bra som helst! Det kommer bli kanon att stanna med dem i 9 månader är jag säker på, jättebra familj! Å känns verkligen bra att jag redan har träffat dem in real life o sett huset o allt sånt, så vet vad som väntar! Wihooo, så kommer spendera 22 månader i underbara Cali! 
 
 
20 ååår!
 
 
Flodhike o fånga insekter
 
 
 
 
 
 
 
 
Crazy friends!
 
 

2013-06-14 | 07:51:37

Sötaste värdbarnen har jag!!!

När jag nu precis kom hem för kvällen hittade jag detta i mitt rum, seriöst vad glad jag blev!!! Åh vad mina barn är söta!


2013-06-14 | 06:07:47

Giftermål snart?

Fem barn så vi fick inte plats i bilen idag, camp Kajsa begav oss då längs fot (malcs på cykel) till lekparken några timmar o sen tillbaka till huset så att barnen fick leka av sig lite där! Vi blev äveen bestulna på en av min vpappas stora ägodelar precis utanför huset, trodde detta var ett riktigt säkert område?!?!? 
 
En av barnen idag sa "När ska du gifta dig?" Jag svarade "Det dröjer nog ett tag, först måste jag ju hitta en bra man!" Hon svarade "Jag slår vad om att du har minst 1000 killar så söt som du är!" Sötan! 
 
 
Vi tre har numera matchande tandborstar, gud sikken fyndig au pair mina värdbarn har! 
 
 
Bygga legoooo
 
 
Kollar in ankorna vid parken!
 

2013-06-13 | 04:02:37

Vattenlekpark

Idag åkte Camp Kajsa till en vattenlekpark som vi aldrig varit vid förut. Var riktigt kul och uppskattades av barnen! Var ganska liten så det uppskattade jag, så var lätt o hålla koll på alla fyra barn som sprang runt i vattengrejjen! Huvudvärken håller i sig, så nu ikväll ska jag bara gå över till Ania o se en film o sen hem o sova. 
 
 
 

2013-06-12 | 07:13:00

Exploratorium

Idag begav sig Camp Kajsa ut på stort äventyr - Exploratorium (ett alldeles nytt vetenskaps museum inne i San Francisco)! Hade mina egna barn + en till, så tre barn kände jag att jag kunde klara av att ta med dit. Ania var även med med sina barn. Så ja vi var två vuxna o fem barn. Åkte med färjan in till stan, gick väldigt bra - barnen var så duktiga så! Gick sedan från färjan till Exploratorium, det ligger jättenära ferrybuilding. Var ett riktigt coolt museum faktiskt! Med en väldans massa coola grejjer för barnen att experimentera med och titta på. Så det var jättekul! Är extremt trött och har en bedrövlig huvudvärk dock, tycker det är väldigt kul att åka på små äventyr med barnen, men det tar såååå mycket på krafterna! Att hålla koll på 3 barn som inte kunde stå stilla i 3 sekunder, allt är väldigt högljutt för det var så mycket folk där, och så måste man kolla in alla grejjer som fanns. Men det var en kul dag med nöjda barn o nöjd au pair! 
 
Efter jobbet var jag så trött o hade sån huvudvärk så jag bara villa krascha ner i sängen, men min vän Lea övertalade mig att ta en springtur med henne, så vi sprang/gick/joggade runt Phoenix Lake i San Anselmo, riktigt nice! Kunde sen inte motstå att åka till SA downtown då vi var så nära o köpa godaste Chinese Chicken Salad från Comforts, YUM! Åkte sedan förbi Abercrombie & Fitch o de hade storrea så blev ett par nya jeansshorts rikare! Hämtade upp Ania o chillade sedan på Starbucks en liten stund och nu har jag äntligen intagit sängen! 
 
Bildbomb från dagen med barnen, inte så bra bilder då ingen stod still så länge så vi kunde få bra bilder, menmen! 
 
 
 

2013-06-11 | 05:00:14

Kladdkaka

Regnig morgon idag (whaaat, trodde det var sommar i cali) så Camp Kajsa som idag hade 4 barn lekte då inomhus och bakade svensk kladdkaka som starkt uppskattades av nästan alla barn. När det sen klarnade på eftermiddagen så gick vi till lekparken en stund. Slutade sen så tidigt som halv fyra, har sen dess legat i sängen haha är såå tröött. Sömnbristen från helgen, plus att börja jobba runt sjusnåret imorse tar på krafterna!


2013-06-11 | 01:27:57

Weekendtrip to San Diego

En helg i San Diego visade sig vara en riktig höjdare! Ända minuset var att i SD är det oftast varmare än i SF, SD är ju i södra Cali, men just denna weekend så var det 20 grader o molnigt i SD, medans det var stekande 30 grader hemma i Marin County, menmen. Var riktigt skönt o komma bort över helgen o få lite minisemester, älskar weekendtrips! Vad har vi då gjort/sett under helgen? Partat både fredag och lördag kväll (visste inte att SD var en sån partystad), hängt på stranden, hängt vid poolen, sett boardwalken, varit i ett hus där tydligen Marilyn Monroe ofta var i, spanat in downtown SD, little Italy och chillat. Var riktigt skönt att bara komma bort över helgen, borde göras ännu oftare! Lea o jag var sjukt nära på att missa flyget ner till San Diego, var sjuklig trafik!! Vi fick sneaka före i securitykön fastän de sa att vi inte fick och springa allt vad vi hade och kom till gaten när de bordade allra sista boordningen. Det var inte kul vill jag lova, första o förhoppningsvis sista gången jag var så sen till ett flyg. Måste även tillägga att jag verkligen gillar flygbolaget Virgin America, väldigt trevlig personal, bra benutrymme o det rosa/lila ljuset är riktigt kul! 
 
San Diego tycker jag är en riktigt fin stad, var mycket större än vad jag hade förväntat mig, kändes nästan större än SF, vet ej om det stämmer dock. Kändes som att vi var i mexico!! allt var sjukt mexikanskt, typ alla människor pratade spanska och alla hus o så hade riktig mexikansk stil, så det var kul. Perfekt helgtripp då vi bor så nära, bara 1.5 h flygresa ner dit! 
 
 
Detta klistermärke satt i vår taxi - kändes ju säkert... Haha, rutan var lite nedvevad så vi såg inte sista meningen, så först vi typ "shiiit, ska vi öppna dörren o springa eller vad?!" Hahhahaha

2013-06-07 | 23:35:16

Nästa: San Diego!

Idag promenerade Camp Kajsa till Dark Park. Jag hade 4 barn idag, mina egna barn var med sin mormor så jag var med 4 av deras kompisar. Inte kunde jag tro att något sjukt läskigt skulle hända i parken... Ania o hennes barn kom dit oxå, Heather, en mamma som jag känner var där med sina barn. Jag var inne på toan med alla mina 4 barn, sen så frågade de två äldsta tjejerna om de fick gå o leka vid floden. Jag sa ja (är en flod i parken). 1 minut senare så gick jag o de två mindre barnen till floden och skulle leka med tjejerna. Vi hittade dem inte. Gick runt hela floden 500 gånger och de var inte där. Jag fick panik! Kändes som att vara i en film, hela lekparken gick och letade efter tjejerna och skrek deras namn, men inget svar. När de hade varit borta i 20 minuter så ringde Heather polisen o förklarade situationen o precis innan polisen skulle komma så kom flickorna tillbaka, så polisen behövde aldrig komma men det var nära. Var Ania som hittade dem, långt ifrån parken, de hade gått längs med floden, långt utanför parken, och hade inte trott att de hade varit borta så länge. De mådde jättedåligt när de kom tillbaka för jag grät o de fick höra att vi tillochmed pratat med polisen. Men Gud vad hemskt det var, läskigare än skydivingen!! Seriöst, de var borta i 20 minuter, det är väldigt länge! Visst, det är en väldigt Safe area, men ändå de hade ju kunnat vara kidnappade eller vad som helst, vi visste ju ingenting! Jag är så lättad över att allt löste sig tillslut, min stora räddning var att Heather var där, hon hjälpte till en massa, med att ringa polisen, leta och föröka hålla mig lugn. Försökte verklige keep it together för ville inte oroa deras småsyskon, ena lillasystern började "tänk om jag aldrig får se henne igen..." Å så. Men allt löste sig, mammorna blev chockade över tjejernas beteende och bad så mycket om ursäkt å deras vägnar och de tyckte riktigt synd om mig som behövde uppleva det. De sa att de hoppades att jag inte var rädd för att ta hand om dem igen, för de vill fortsätta komma till Camp Kajsa! Gudars, är fortfarande skakis, men lättad över att allt gick bra tillslut. 
 
Nu ska jag packa väskan o sen bara vänta på att Lea o Tana ska sluta jobbet, sen bär det av mot San Diego över helgen! Får se om jag får tid för bloggen under helgen, annars hörs vi efter helgen! 
 
 
Jag o SötSerena i parken 

2013-06-07 | 09:14:03

Trasig mobil

Camp Kajsa spenderade förmiddagen hemma hos oss med alltsomallt 7 barn. De sprang oavbrutet runt hela huset i 3 timmar. 3 killar o 3 tjejer o de smög på varandra o blev tillfångatagna och allt vad det var, sen lilltjejen som älskar mig hängde på mig heeela tiden så vi var med i leken lite då och då. Hon är seriöst sjukt söt, Serena, hon sa när bara hon o jag satt o åt snacks att hon önskade att varje dag för alltid kunde se ut så, hon ville att jag skulle flytta in till henne och hon sa att när jag är tillbaka i Sverige så ska hon skicka massa brev till mig, hon är så himla söt den tösen alltså. Vi hann även med o leka bröllop o alla barn var med, jag var präst, vi hade brudpar, brudgum, släktingar, ringbärare och blomflicka på bröllopet - riktigt vackert. Så ja har mest varit hushäng idag, och jag kan säga som så att Camp Kajsa är igång på riktigt nu! 
 
Idag träffade jag svenska familjen hemma hos dem i Mill Valley. Supergullig familj verkligen!!! Träffade mamman som var dundertrevlig och alla tre barnen som oxå var supertrevliga. 14 åriga killen, som jag inte skulle behöva ta hand om alls, 12 åriga tjejen som jag mest skulle hjälpa lite med läxor vid behov o bara vara som en storasyster/kompis då hon har två brorsor och 10 åriga killen som jag skulle behöva hämta från skolan och hjälpa med läxor. Deras hund var supersöt och jättestor! Han verkade väldigt snäll! Familjen har bara bott här i 3 månader, de kommer från Stockholm.  De bodde högst upp på ett berg i Mill Valley, så jättefin utsikt! Huset var riktigt coolt, lite svårt o beskriva o var väldigt stort, större än det jag bor i nu. Om det skulle bli så att jag flyttar dit så skulle jag ha eget badrum o eget pyttelitet kök i enhet med mitt rum, vilket var asnajs! Mamman ska prata med min värdmamma och jag ska prata med min LCC och hon ska hjälpa familjen att gå med i Cultural Care, sen ska vi höras igen när jag är tillbaka från San Diego. 
 
Tyvärr är min mobil så ytterst oläglig trasig, så kan inte lägga in bilder här - o ännu värre inte ringa min LCC, kan inte ge min värdmamma svenska mammans nummer och jaa allt känns allmänt kaos, håller tummarna att jag kan fixa den innan San Diego imorgon!! 

2013-06-06 | 07:24:00

Första sommarlovsdagen

Inveg sommarlovet med att ta en mysig cykeltur till Donut Alley o åt där donuts till frukost med barnen. Vi bestämde att vi skulle göra det igår och att vi alla tre skulle vara redo att cykla vid 9, 7 imorse kom Malcs in i mitt rum o skrek "Kajsa, ska vi cykla till Donut Alley nu?? Jag är sååå hungrig!". Håller verkligen tummarna för att han inte ska väcka mig 7 varje morgon nu, men både jag o hans mamma har pratat med honom om det, så förhoppningsvis inte...Var iallafall supergott!! Sen tog min värdmamma barnen till tandläkaren så jag var off i två timmar. När de var tillbaka så tog jag med barnen till poolen för lite badande resten av eftermiddagen. Har på kvällen haft avskedsmiddag för Matilda som åker hem till Sverige på fredag. Nu börjar allt fler lämna allteftersom, så sjukt! 
 
Idag pratade jag med en svensk mamma som behöver en au pair i telefon. Hon var supertrevlig och om jag skulle hamna där så skulle jag istortsätt ha semester i 9 månader låter der som iaf! Familjen är svensk, 3 barn - kille 14, tjej 12, kille 10! De bor i Mill Valley, vilket ligger 10-15 min från där jag bor nu, så jag skulle onte behöva lämna underbara Marin County! De har aldrig haft au pair innan, så jag skulle bli deras första. De har även en hund. Jobbet skulle se ut typ så att jag börjar dagen runt tio då jag tar hunden på promenad/går till hundparken, hämta upp yngsta killen från skolan, hjälpa till med läxor ifall nån av dem behöver hjälp, sen är de oftast hemma från jobbet vid 5, skulle ha tillgång till bil, och inte behöva jobba helger, rum med eget badrum. Låter detta lite för bra för att vara sant? JA! Så jag tar inte ut nåt i förväg innan jag vet mer o så! Men just nu så låter det ju väldigt bra, men vi får se! Ska träffa familjen på fredag innan jag far iväg till San Diego. Så jaa, jag ska hålla er uppdaterade! 
 
 

2013-06-05 | 07:22:43

Sommarlov!!

Herregud, detta var barnens sista dag i skolan. Oj vad glada de var när jag hämtade upp dem, kommer själv så väl ihåg känslan när det var allra sista skoldagen och man gick ut från klassrummet o visste att man hade hela sommarlovet framför sig. Sommarlovet inveg jag med att jobba elva timmar wehoo...Tog med dem till den coola skateparken uppe i Novato o det gillades starkt så det var kul. Sen var det simträning o middag som gällde. Har planerat lite inför imorgon tillsammans med barnen, och det kommer nog bli en riktigt bra dag på första riktiga sommarlovsdagen. Nu är mina sovmornar över, upp strax efter tuppen är vad som gäller från och med nu. 
 
Måste bara skriva vad Malcolm gjorde idag. Helt seriöst, fattar inte hur han lyckades. Han o Alex gick in på toan tillsammans för de båda behövde gå, efter en stund kom Alex ut o sa helt lugnt "Malcolm kissade på mig" o så visade han sin hand o mage, så hörde man Malcs skrika från toaletten "det var en olyckshändelse!!!". Hahaha asså seriöst hur lyckas man? 
 
 
Charlotte var jätteglad över att få sommarlov och Maddie var sjukt ledsen o grät floder då hon inte ville lämna sin fröken. Haha. Söt bild på tjejerna o fröken! 

2013-06-04 | 08:55:47

Spontantripp

Bra dag med kidsen, lite hike runt Phoenix Lake med Malcs och körde sen bara runt Char till simningen. Detta var sista vanliga jobbdagen ever för mig med barnen. Asså med vanlig menar jag att de går i skolan som vanligt och jag bara har hand om dem på eftermiddagarna. Imorgon har de sin sista dag i skolan och får sen
sommarlov, första sommarlovet någonsin som jag inte längtat till!!!
 
Denna kväll blev det en sjukt spontan tripp till San José med Lea, Ania & Tana. Älskar spontantrippar! Fick se litegrann av stan, det vi såg överträffade mina förväntningar! 
 
Vi bokade även idag flygbiljetterna och nu till helgen åker jag, Lea & Tana på en weekendtrip till San Diego i södra California. Sjukt taggad, ska bli så himlans roligt att komma iväg över helgen och då få en liten minisemester!! 
 
 

2013-06-03 | 05:59:55

Bildsummering

Beskriver dagen i bilder idag då tröttheten är extrem. 
 
 
Typ festival på Union Street inne i San Francisco, drog dit med Lea, Ania & Tana. Var packat med folk!
 
Typiskt amerikanskt o sätta dit en fejkgräsmatta mitt i kullen...
 
 
... Så att man kunde sitta o kolla på liveband
 
 
Skulle bli middag här, men efter mycket om o men blev det skräpmat på In N Out istället
 
 
Myspromenad med vovven o Ania i sjukt fina kvarter! 
 
 
Ätit tårta även idag
 
 
Muums

2013-06-02 | 10:30:02

Husvakt

Lööördag o jag o Ania vaktar ett hus uppe i Novato idag o imorgon. Inte visste ni att det kunde va så kul! Har hängt vid områdespoolen i hettan, Lea o Tana kom förbi ett tag, bakat kaka, kollat tv osv. Yeeeah chillhelg vare här! 
 
Har btw även ätit pepperonipizza tre måltider i rad nu, bra jobbat där. 
 
 
 

2013-06-01 | 09:09:43

Sista maj

Imorse åkte jag o Ania till college o pratade med en typ kurator, målet var att få vägledning om yrkesval efter au pair tiden, gick väl sisådär. Fick mest tips om internetsidor o så, men så det var väl bra det. Har jobbat lite roligt idag först bara parkhäng och glass med Malcs. Sen var jag ledig två timmar, innan jag började jobba o jobbar fortfarande. Hade Friday Fun Night med kidsen, vilket innebär pizza och film. Önskade jag kunde dela mig i två mer än förr vid läggdags, var omöjligt men behövde verkligen vara i båda barnens rum samtidigt... Efter att de äntligen somnat kom Lea över o gjorde mig sällskap, hon hade även med sig våra favvochips o lite godis, så bäst! Nu är jag såå trött, detta är en stor fördel med att bo på jobbet - när man jobbar kväll behöver man inte stanna uppe o vänta på föräldrarna, jag ska sova som bara den nu. 
 
Håller även på o planerar en weekendtrip till nästa helg! När det är bokat kommer jag skriva vart det bär av, men kommer förhoppningsvis vara väldigt fint o varmt! 
 
 
Bara för vi e så coola

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus