2012-09-30 | 05:59:52

Nicke Nyfiken

Har mått SÅ mycket bättre idag, så det är superskönt!! Denna lördag har varit väldigt chill vilket verkligen behövdes! Hade svenskalektion med Coleman på ett asmysigt café i Larkspur! Dit kommer jag definitivt gå snart igen, svenskalektionerna är alltid lika roliga! Kollade sedan på Dennis och Mikeles fotbollsmatch med Lina och Coleman. Lunchade sedan på ett burrito place, blev sedan froyo efterrätt på Mag's där även Zack och Malin anslöt. Jobbar nu kväll och tycker faktiskt att det är riktigt mysigt att jobba kväll. Lekte lite granna med barnen sedan hade vi sagostund i mitt rum o sen nattade jag dem, o båda verkade somna direkt, awesome! Så nu tänkte jag ta o kolla lite mer på Svenska Hollywoodfruar, haha! 
 
 
Inga fina bilder från dagen, men jag bjuder på denna... Haha

2012-09-29 | 07:53:46

Fredaaaaag!

Planen imorse var att gymma med Lina. Vaknade och kände mig SÅ sjuk! Ont i halsen, hes, ont i magen o ont i huvudet, så gick o la mig igen istället och sov till 11 (längstaste sovmorgonen sen jag kom hit!) efter en Alvedon o frukost kändes det lite bättre, har bara haft extrem huvudvärk hela dagen. 
 
Dagen med kidsen flöt på bra! Skulle hämta upp en av Charlottes kompisar från ett annat klassrum på skolan och när vi kom dit så var hon inte där, fick lite småpanik då läraren sa att hon inte visste var hon var! Visade sig att vi hade gått om varandra, men hittade henne ganska snart så det var skönt! Fredag = ice cream och idag blev det goglass från the Icecream truck! 
 
Efter jobbet hämtade Malin upp mig och jag behöver inte ens skriva var vi åkte, haha. Min vpappa frågade sist jag åkte till Cheesecake Factory vad det var jag hade för problem, (eftersom jag är där alltför ofta) haha han är så rolig! Var asvarm där inne medan Malin frös, så I guess att jag inte mådde toppen då! Men vi hade en väldans trevlig kväll med mycket prat och gott tilltugg kan jag lova er! Är nu hemma o är sjukligt trött, varm, ont i huvudet och magen. Håller tummarna för att må bättre när jag vaknar imorgon, har absolut inte tid med att vara sjuk när jag bara vill ut o njuta av California! Ska jobba imorgon kväll oxå, och vill helst inte må dåligt då, är inte det roligaste vill jag lova! Sorry, orkar inte ladda upp bilder, vill bara sova o må bättre nu! 

2012-09-28 | 08:50:35

Good life

Innan jobbet idag åkte jag hem till fina Lina som var übergullig och fixade mina naglar och vi hade en heeeel del att prata om efter hennes spännande gårdag! Resultatet blev SÅ bra och jag ska definitivt gå till henne för manikyr fler gånger! 
 
 
 
Jobbdagen flöt på bra den! Malcolm gillar verkligen sina tennislektioner och Charlotte sina taekwandoolektioner, så det e kul för dem! 
 
Efter jobbet hämtade jag upp Malin som är det nya tillskottet i vår söta svenska grupp här borta! Åkte o hämtade upp Lina o drog sedan för en väldigt mysig fika i Fairfax! Grymt mysigt verkligen!! 
 
 
Gofika! 
 
 
Jag, Lina, Malin- jättefin bild, I know! Haha..
 
 
Ytterligare en finfin bild på mig o bästa Lina!! 
 
 

2012-09-27 | 06:26:36

:)

Surfing all morning!!! Hämtade upp Dennis ca 7.20 am (var väldigt längesen jag gick upp så tidigt!!) o drog iväg till Stinson. Möttes av ett vatten som var sjukligt kallt o högre vågor än vanligt. Jag hade 2 (!!!!!!!) våtdräkter på mig, galet! Men det var ett bra tag sen, så det var riktigt roligt!! 
 
Hämtade upp grabbarna från skolan och åt lunch i parken o spelade fotboll. Charlotte hade playdate så jag hade bara lillgrabben idag. När vi kom till hans gymnastiklektion bestämde han sig för att han aldrig mer ville gå på gymnastik. Satt o kollade när de andra gympade o läraren pratade med honom, men man kan ju inte tvinga honom till det. Så mamman skulle lösa så han slapp gå dit igen. Sen var jag off från tre till halv åtta. Då gick/joggade jag till toppen av berget, var dock väldigt foggy idag så man såg inte lika långt som man vanligtvis gör, menmen. Gjorde sedan middag till mig själv och kollade sedan på Svenska Hollywoodfruar på TV3 play. Å herregud vad konstigt det kändes först att se ett program på svenska, haha är så van vid att endast se amerikanska program nu. Men var jättekul att titta på det, och det är vad jag kommer ägna resten av kvällen åt oxå, inte helt fel!!
 
Jag jobbar just nu. Föräldrarna ville ha en date ikväll, men de gjorde barnen helt klara innan de gick o sen så fick jag lägga dem. Å det är ju bara mysigt att natta dem små sötnosarna tycker jag!! Dock så kom Charlotte nyss inspringandes i mitt rum o berättade att hon inte kunde sova för hon var så rädd för att en i hennes klass hade pratat om att det finns spöken... Varför ska barn skrämma upp varann? Extremt onödigt kan jag tycka. Jag lyckades lugna henne o få henne på godare tankar, håller jag tummarna för iaf! Ska nu kolla mer Svenska Hollywoodfruar och somnar nog inom kort! 
 
 
 

2012-09-26 | 08:46:12

Inga bilder idag!

Har idag hunnit med en massans skypedater med er där hemma! Matilda, Molly och mamma & pappa. Pappans syster hämtade Malcolm från skolan och när de kom hem åt vi alla lunch. Åkte sedan med Malcolm till parken o spelade freezeball med Dennis, Maddie och Alex. Åkte sedan o hämtade upp systern från mallet. Efter att ha ätit den goda middagen som systern lagade (hon är så trevlig, hon ville ta kort på mig för att jag såg så söt ut hahaha) så blev jag upphämtad av tre andra au pairer o vi åkte hem till Jan, vår LCC. Eftersom vi missade det mötet som vi har en gång i månaden (var möte då jag var i LA) hemma hos henne så skrev vi bara på papper o pratade lite allmänt. Tjejerna släppte av mig på Cheesecake Factory där jag mötte upp både nya och gamla ansikten, så det var riktigt trevligt, som alltid!! Tog tyvärr inga bilder till er alls idag tyvärr, boring I know! Killen var så söt idag, han sa till sin mamma att han ville att jag skulle natta honom, sagt och gjort. Gulle!

2012-09-25 | 09:13:11

Smiling!

Nu är min kropp helt mör efter all träning idag, men det är så skönt! Sprang trapporna med Lina och Dennis imorse och nu på kvällen körde vi våra måndagspass på gymet (performance class och Latino Dance). Min vpappas syster är här och hälsar på i några dagar nu, hon är jättetrevlig så det är najs. Skypade med Emma idag och I can't wait until you are here girl! 
 

Dennis o jag hikade med våra småkillar idag, vågorna vid beachen var SJUKA!! Hur stora som helst, galet!! Killarna hade superkul iaf, de sa att det var roligare att leka där än att vara på Disneyland, haha kul att de gillade det iaf! 
 
 
Jag o boysen på beachen vi hikade till! 
 
 
Jag & Malcs!

2012-09-24 | 17:46:31

This Weekend

 
Har varit rätt busy hela helgen, därav ingen uppdatering här! Tänkte fatta mig kort o sen låta en massa bilder få tala för sig själva! Min tyska roomie från Training School i NY kom hit i lördags (hon bor i Sacramento) o stannade tills söndag. På lördagen visade jag runt henne här i Marin o vi såg trädgungan i Tiburon, tog bilder precis vid Golden Gate Bridge (hade sån himla tur att det inte var någon dimms alls, galet fint!), Mount Tam (första gången jag var där oxå, sjukligt fint!!!), Stinson Beach och Cheesecake Faktory. På Cheesecake frågade de vid bordet bredvid oss om vi var från Australien eller England... Hahah, ofta vi har sån accent? Tvivlar på det jag, men nice att engelskan uppenbarligen har blivit så bra, haha. Söndagen hade vi massa planer. Vi skulle åka runt i tyskens bil o se massa ställen inne i City och fina Lina hängde oxå med. Planen var att se Pier 39, Fisherman's Wharf, Lombard Street, Painted Ladies, Golden Gate Park och Twin Peaks. Efter att vi checkat in de första två ställena och var påväg upp till Lombard så började den gamla Mercedezen att typ tjuta o vi förstod inte vad som var felet. Uppför en brant backe kom det rök från motorhuven på bilen och då trodde iaf jag att bilen skulle börja brinna. Vi ställde oss då direkt längs vägen o ringde efter en bärgare, var då bara att sitta o vänta på honom i en halvtimme. Franzi's värdpappa bestämde att bärgaren skulle frakta bilen till Sacramento... Efter detta mötte vi upp Klas och Johan (bra att ha liite kontakter inne i stan) vi åt lunch och glass med dem och sedanoxå middag. Sedan var det dax för Sean Paul konsert. Började 8, Sean Paul var där 10.15.. Fram tills dess var det lite olika DJ's! Var intressant, vi var de enda "ljushuvudena" där, haha. Men det var roligt det!! Franzi kunde åka hem til Sacramento med en av hennes kompisar som var där och jag och Lina fixade skjuts av snälla Zack som åkte och hämtade oss. Här kommer massa pictures: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-09-22 | 08:50:44

Fredaaag!

På förmiddagen var the cleaning ladies här så då tog jag mitt pick och pack och åkte till Lina! Vi tog en promenix runt fina Phoenix Lake med hennes vovve, mysmys! Lunchade på Bagels o åt efterrätt på Frozen Yogurt, var hur länge sen som helst så det var megagott! Hann med extra mycket idag eftersom jag skulle hämta upp lillgrsbben från skolan senare än vanligt idag.
 
När jag hämtat upp honom från skolan så åkte vi hem en snabbis, åkte sen o hämtade upp bruttan och hennes kompis o körde dem till simningen och efter det tog jag med de tre kidsen till CPK där kompisens mamma mötte upp oss o de åt oxå middag där. Kom hem lagom till läggdax typ så det var najs! När jag lagt barnen kom jag ner till Lina och Karin som hade smitit in, vi tre hade en riktigt mysig filmkväll med glass! Supermysigt! Tack bruds för att ni höll mig sällskap på min jobbkväll! Girlsen har nu åkt hem till sig o jag ska oxå gå o sova nu, är sååå trött! Föräldrarna kommer säkerligen hem om ett tag skulle jag tro! 
 
 
Härligt med morgonpromenad runt denna fina lake!!! 
 
 
Hade nästan glömt hur gott det var, haha!

2012-09-21 | 07:51:43

Rocka på!

Innan jobbet sprang jag trapporna med Lina o Dennis. Herrejösses vad det e jobbigt. Efter tio rundor så är benen så skakiga att man nästintill faller samman! Jobbet flöt på riktigt bra idag o innehöll lekpark, tennis, taekwandoo o pool. 
 
Efter middagen så åkte jag hem till Lina och vi mös med film, nachochips och guacamole!! 
 
 
Swedish brudzzz
 
 

2012-09-20 | 07:17:00

Onsdag

Imorse blev det Starbucks med Lina o Maja. Köpte även ett par übersnygga skor från Urban Outfitters! Skypade även imorse med Lovisa och Miranda, riktigt roligt att se er tjejer!!
 
Åt lunch i parken med Malcolm och spelade sen lite freezeball med Dennis och Alex innan vi plockade upp tjejerna från skolan. Åkte då direkt till gymnastikträningen o efter det hem och min vmamma tog över. Efter jobbet tog jag en promenad upp till toppen av berget jag bor på, sjukt fin utsikt därifrån alltså, galet! Såg San Francisco därifrån o en massa annat oxå, superfint! Tog bilder, men ser ju inte lika fint ut på dem, så tog en massa mental pictures som bevaras väl i hjärnan, haha. Blev sedan upphämtad av Lina och Luiza och vi åkte till bambambaaam... The Cheesecake Factory! Haha, var som vanligt väldigt trevligt!
 
 
Snyggaste brudarna i Stränkan! 

2012-09-19 | 09:19:39

Poolhäng!

Mumsig frukost med Lina på Rustic imorse, supermysigt och supergott! Personalen där undrade om vi var de nya svenska brudarna som skulle komma dit nu (Elin o Isabelle gick alltid dit förut), haha and yes I guess so! Åkte sen o hämtade upp lillkillen från skolan och vi åkte till poolen där vi åt lunch och hängde där heeela dagen, sjukt najs! Efter att jag slutat åkte jag, Dennis o Lina till italienarens hus. Jag, Lina o Karin åkte o handlade till tacos, åkte tillbaka o lagade tacos, svensk stil. Var sjukt gott, har inte ätit svensk tacos sen jag kom hit! Köpte dock alldeles för mycket mat, hahaha! Menmen, hellre för mycket än för lite I guess. 
 
 


Yummie breakfast with Lina! 

2012-09-18 | 17:52:59

Weekend in Los Angeles

Fredag. På färjan in till SF fick jag visitkort från två äldre män (båda minst 45+) varav den ena var kaptenen på båten, översociala amerikanare alltså, haha. Barten (tunnelbana) till Oakland där Martine hämtade upp mig, hängde i hennes hus tills hon jobbat klart, åkte o hämtade upp Anna, åkte mot L..A. Bilresan ner tog oss 5 timmar (åkte ej Highway 1, utan den kortare vägen eftersom vi kom iväg så sent) och det är så roligt med roadtrip. Kändes inte alls som 5 timmar i bilen,kändes som mycket snabbare. Dunkade musik (San Franciscos radiokanaler spelar sjukt mycket bättre musik än L.A.!!), åt färdkost, snackade och taggade inför helgen. Var framme i L.A. runt 1 am. Lämnade först av Anna hos hennes kompis i Santa Monica där hon skulle sova, jag o Martine åkte vidare till hotellet som var mycket finare än vad vi hade förväntat oss. Fick tyvärr inte dela rum, utan blev placerade med varsin annan tjej. När jag kom upp i mitt rum var inte min roomie där, dock hade hon lämnat en lapp på sängen "Welcome home" haha, visste inte om jag skulle bli glad eller rädd.. Hon brakade in i rummet runt tre och började prata en massa.. Men hon var en trevlig fransk tjej.
 
Lördag. Tidig morgon. Frukosten var den sämsta någonsin, var typ fika - muffins, typ wienerbröd o juice. Lektioner (dessa hölls på hotellet i typ konferenssalar) från 9-18.30. Satt mest o bara lyssnade hela dagen, så rätt chill ändå, men har nu lärt mig dricka kaffe för blev några koppar för att hålla sig vaken haha. Lektionerna jag gick på var bl.a. American Holidays, Womens Health och Resumé Writing. Varje lektion var 2 h med ett litet break i mitten. Så ja, var väldigt chill men inte speciellt jättekul att bara sitta o lyssna hela tiden. Var väldigt kul att träffa en massa andra au pairer!! Träffade lite svenskar som inte bodde alltför långt ifrån mig, så de ska jag lätt träffa här oxå! Träffade oxå en superrolig finsk tjej som bor i Seattle, så blir förmodligen en weekend dit inom en snar framtid. Återsåg lite folk från NY oxå, Emma som bor i LA och mina två tyska rumsskompisar som den ena bor i LA o den andra i Sacramento, kulkul. Efter skolan sprang jag, Martine och Maike (tysk brud) till bilen o åkte mot Hollywood genom downtown L.A. Säger som så att jag hatar L.A.'s trafik! Det gick jättebra att köra o så, men så jobbigt att stå still i bilköer! Ascoolt att åka förbi downtown verkligen, och vi var lyckliga av att bara känna "L.A. Känsla". Villorna i Hollywood - sånt man bara sett på tv innan. Pga. Trafiken o att skolan slutade sent kom vi fram till Hollywoodskylten då solen precis hade gått ner, så var mörkt. Det var sjukligt coolt att vara där, men bilderna sög eftersom det var mörkt. Emma, vi måste åka dit o ta fina bilder i november! Åkte efter det till Santa Barbara för middag och kika runt där lite. Supermysigt place, vill lätt tillbaka dit! 
 
Söndag. Frukosten var riktigt bra! Skola 9-17, chillare lektioner! Satt o ritade i tre timmar på första lektionen, på de två sista lektionerna så masserade vi varandra typ hela tiden, haha. Sedan bar det av hemåt mot kära San Francisco. Bilresan hem tog något längre tid, då det var ganska tät trafik då vi lämnade L.A. men det rullade på rätt bra ändå! Roadtrips är så roligt!! Naturen här är så annorlunda mot Sverige, så fint att köra runt bland en massa kullar.
 
Älskade klimatet i Los Angeles!! Det var sjukt varmt och även när solen hade gått ner var det riktigt varmt! Till skillnad mot här i San Francisco, så fort solen går ner blir det kallt! 
 
 

 
 
 
 
 

2012-09-16 | 10:12:45

Snabb update

Wifit på hotellet suger ju då, skrev en del i förra inlägget men det publicerades ju då inte. Så uppdaterar när jag e hemma på måndag om hela helgen istället, då kommer även bilder!! Kan bara skriva lite snabb update! Idag har vi haft lektioner i 9 timmar, kört genom downtown L.A. , sett Hollywoodskylten (hann dock bli mörkt, så åker eventuellt dit imorrn igen för att få fina bilder där) och åt middag i mysiga Santa Barbara,blev dock tillbaka till L.A. Tidigare än väntat då vi inte är 21 och då fanns det inte så mycket mer att göra där, haha. Men Santa Barbara var verkligen sjukt mysigt! Så en toppen lördag i Southern California! Imorgon väntar lång skoldag igen, sen kika lite mer i L.A. Sen hemfärd till San Francisco. På måndag väntar även en lång jobbdag eftersom barnen är lediga från skolan sådär utan anledning typ, haha. Så måste väl komma på nånting imorgon som vi ska hitta på då! Men hörs på måndag igen! Can't believe I'm in L.A. , helt sjuuuukt!!

2012-09-15 | 10:59:59

Framme i Drömmarnas Stad


2012-09-14 | 20:55:33

Los Angeles, here we come!

Har på morgonen packat min lilla resväska och oxå gymmat med Lina och Dennis. Dessa två träningsfreak alltså, haha jag kommer vara så biff om jag fortsätter ha dessa två personliga tränarna under året, vilket jag har tänkt så det blir ju toppen det!
 
Om ett tag ska jag ta färjan in till San Francisco o sen därifrån ta BARTen till Martine som hämtar upp mig vid stationen. Tänkte först köpa lite färdkost (ska ju trots allt spendera många timmar i bilen, så glad att jag inte kör) typ jordgubbar, vindruvor, kex osv. Mums. Är så galet taggad på L.A. !!! Kommer bli SÅ awesome! Kommer tyvärr dock bli fler timmar i klassrummet än till att se L.A. , men aja, kommer definitivt åka till L.A. Igen under året! Hinner förhoppningsvis med att se lite granna på lördagkväll! Så härligt att bli av med 4 credits över en helg bara! Kommer ta med iPaden dit, men har ingen aning om det finns wifi, det återstår att se. Annars så uppdaterar jag på måndag om helgen. 
 
Ha det toppen tills dess, för det ska jag ha! 
 
 
 

See you soon L.A. 

2012-09-13 | 08:09:10

Kvällen

Mötte upp Coleman på Cheesecake Factory, beställde läsk och splittade en Hersheys Cheesecake (min favorit so far). Vi läste Nicke Nyfiken, han läste på svenska sen översatte. Hjälpte honom med uttal och översättningen. Måste ha sett väldigt roligt ut att vi satt där med en barnbok o läste, haha. Å människorna vid bordet bredvid kollade lite lustigt på oss, måste ha låtit väldigt kul i deras öron, haha. Våra svenskalektioner är så roliga!! Haha är så kul när amerikanare pratar svenska! 
 
Kom hem o har sen dess setat o tittat på tv med mina vföräldrar. Pappan har grundligt gått igenom baseball reglerna, haha. Tror jag fattar det mesta nu! Giants är ju riktigt bra faktiskt!! Åker ju till L.A. På fredag, skulle ha jobbat till 3.30, men fick vara ledig hela dagen istället, hur underbara är inte mina vparents? Dock slutar Martine som ska köra halv sex på fredag, så vi kommer komma fram till L.A. Mitt i natten ändå... Föräldrarna är så underbara, de hjälpte mig hitta bästa lösningen hur jag ska ta mig till Martine i Oakland på fredag. Har tre alternativ, men just nu lutar det nog mest åt att jag åker med mormorn in till SF och åker BARTen över till Oakland där Martine hämtar upp mig. Pappan sa att jag var tvungen att se till så att hon hämtade upp mig vid BARTen för det är en "not safe area"!! 
 
Här kommer lite pics från helgen då jag träffade min German Friend! 
 
 

Me and Lisann at Union Square! 
 
 
 
Me at Union Square!
 
 
Middag på the Cheesecake Factory! 
 
 
Hot tub at my place! 
 
 
 
 

2012-09-12 | 09:54:09

Big Boy

Glömde skriva i förra inlägget, men idag lärde jag Malcolm att knyta skorna!! Å oj vad glad han är över att kunna det och han känner sig så stor! Han ville visa typ alla han såg idag att han kunde knyta skorna själv. Blev så stolt över att det var jag som lärde honom det!! Haha. Han sa "det var inte så svårt att knyta skorna om man tänker på kaninen, trädet, hålet!". Haha jaa, jag lärde honom First make two bunnyears, then the bunny walks around the tree and down in the hole! Duktig liten kille må jag säga!

2012-09-12 | 09:40:17

Maria Montazami work out

Innan jobbet idag så mötte jag upp Lina vid trapporna i Larkspur, där vi tänkte köra vårt morgonträningspass. Blev alltså work out a la Maria Montazami! Trappan bestod av 139 trappsteg, vi sprang 8.5 varv. Benen skakade sjukligt mycket, jag var så galet nära att spy upp frukosten och dog lite smått. Galet jobbig träning. Ska försöka börja köra trapporna några gånger i veckan typ, sjukt bra träning! Måste träna för att kunna äta alla godsaker jag vill, haha! 
 
Har bara tagit hand om Malcolm hela dagen idag, och han är så himla gullig! Efter att jag hämtat honom på skolan så åkte vi o åt lunch i en park, åkte sedan hem en snabbis, träffade vmamman o bestämde att hon skulle hämta Charlotte från skolan och sen köra henne till simträningen. Då tog jag med Malcolm till trädgungan i Tiburon, är så himlans fin utsikt där så det är helt galet och Malcolm älskar att leka där så det är perfekt! Efter en stund kom Dennis dit med fyra ungar då hans barn hade playdate, så det var roligt. Såsmåningom åkte vi hemåt o lekte lite här hemma tills Veronica och Charlotte kom hem igen. Fortsatte leka med Malcs tills middagen var klar. Efter middagen så hämtade jag upp Dennis och vi åkte till Lina och hade filmkväll, mysmys! Vi såg en surffilm, riktigt bra! 
 
 

Trappan, 139 trappsteg! Sjukligt bra träning!! Synd att skuggan gör så man inte ser precis hela, men ändå!
 
 
Malcs klättrar på lillberget bredvid trädet!
 
 
Fin utsikt eller vad?!? Fantastiska Marin!
 
 
San Francisco där borta i dimman!! 
 
 
Golden Gate bakom kullen!! 
 

2012-09-11 | 09:01:55

Dagen

Hade världens chillaste morgon idag, tog det bara lugnt och fixade med skolan så att jag har sovplats fredag till lördag oxå (vilket tog hur lång tid som helst!!!). Ser fram emot L.A!! 
 
Hämtade upp Malcs från skolan, hem o äta lunch och Dennis och Alex kom oxå över. Tog sedan grabbarnas cyklar i bilen o åkte till Tiburon till ett superfint ställe där de cyklade runt. Hämtade sedan upp Charlotte från hennes art class, åkte sedan direkt och släppte av henne på taekwandoo träningen (amerikanska barn är sjukt busy, aktiviteter hela tiden typ). Åkte då hem med Malcs o målade lite, hämtade upp Charlotte, hem igen. Jobbade lite senare idag än vad jag vanligtvis gör så fixade middag åt ungarna oxå. Blev "frukost till middag" som vi kallar det i detta huset, alltså våfflor, jordgubbar och ägg. När pappan kom hem stannade jag med sötfisarna och läste bok ett tag. Mina barn är så gulliga! Sen åkte jag och hämtade upp Maja, hämtade sen upp Dennis, batteriet i bilen dog (tur att Dennis var med som visste vad som hände och vad man skulle göra annars skulle jag fått panik typ haha), åkte sen till Cheesecake Factory och mötte upp Lina, Lina, Ida, Elin & Isabelle. Riktigt mysigt! Så tråkigt att Elin och Isabelle åker imorgon!! Men de kommer ha det så grymt i Miami innan de kommer hem till Sverige igen det är jag säker på! 
 
 

The Cheesecake of the day. Riktigt god måste jag säga!

2012-09-10 | 20:07:31

Shopping !

Ja Viktor, jag lovar att kolla upp angående Nintendo återkommer när jag vet! Vad bra att Ida lär sig engelska, då får ni ta och komma hit och hälsa på så att hon får användning för sina nya kunskaper!!! 
 
Här kommer lite bilder på några av mina inköp under gårdagen! Love it!! 
 
 





2012-09-10 | 08:51:50

Expensive Sunday

Skickade in L.A. Läxan igår, can't believe I'm going to L.A. Next weekend, awesome! Missade nästan färjan in till City men när jag kom springandes väntade den in mig. Var ingen dimma alls och då är det så galet fint att från båten se San Francisco Skyline och Golden Gate, love it! Mötte upp min tyska vän, Lisann, som jag träffade på skolan i New York, superkul att träffa henne igen hon är en så asgullig tjej! Vi kollade lite affärer och åt middag på Cheesecake Factory. Tog sedan färjan back to my place. Badade i hot tuben och hade det allmänt mys. Sen kom Lina och Dennis över och kollade film och åt glass och chips (I'm gonna be so fat this year). Så sov Lina och Lisann över, mysipysigt!! 
 
Imorse hade jag en trevlig skypedate med Matilda, sen åkte jag och girlsen och mötte upp Elin och Isabelle på ett supermysigt breakfastplace där vi åt frukost, asgott och mysigt! Elin och Isabelle åker till Miami på tisdag då de har varit här i ett år och ska sen åka hem, de har skrivit en lista till oss på grejer vi måste se och göra under året, asgullig och supersnällt verkligen. Sen åkte vi till en outlet i San Rafael, asnajs place! Köpte en Michael Kors plånbok där, den dyraste plånboken jag någonsin köpt - men SÅ värt, I love it! Åkte sen vidare till ett outletplace in Nevato, supernajs too. Köpte där två superfina linnen, asgulliga ballerinaskor, smink och trosor. Känner att bankkontot har använts lite väl mycket idag, så bra gick det med att spara pengar till semesterveckan i november liksom haha. Aja, är iallafall supernöjd med dagens inköp och jag behövde faktiskt allt jag köpte, så var toppen! Kanske visar bilder på inköpen imorgon!
 
Efter shoppingen åkte vi och lämnade av Lisann vid färjan. Synd att hon bor söder om SF och jag bor norr om SF.. Men får försöka ses så ofta det går! Så hade Elin sitt go away party, så jag och Lina åkte till mig och changeade clothes och drog dit. Jättetrevlig och jättegod mat. Elin grät, hennes familj grät, vi (vännerna) grät nästan för att de grät och jaa var väldigt känslosamt. Kändes väldigt konstigt att vara på ett go away party, känns så långt borta nu när man inte har varit här så länge. Men jag är rädd för att det bara kommer säga svish så har man snart sitt eget go away part, usch jag vill inte! Ska bli tråkigt att Elin och Isabelle åker på tisdag, de är båda så himla sköna!! 
 
Vanligtvis så svarar jag på era kommentarer i kommentarsfältet, så ni får gå tillbaka till er kommentar och se om det står nåt svar där, men fick en bra fråga från Bella, så tänkte publicera svaret här! 
 
 
"Hejsan. Jag tänkte höra om grej för jag är nämligen sugen på att åka och jobba som Au pair, men när du går och äter glass med vbarnen varje fredag, frozen och allt vad dom heter, betalar du då? Eller dina vföräldrar? Och om du går ut med barnen och köper lunch/middag vem betalar då? Får du pengar eller betalar du eller hur går sånt till? Och om du äter ute med hela vfamiljen bjuder dom dig då osv? :)"
 

Svar:  Kul att du är sugen på att åka iväg, tycker jag verkligen att du ska göra du kommer inte ångra dig! Är det bästa jag har gjort!! När jag går och äter lunch/middag och Frozen Yogurt och glass eller gör andra aktiviteter med barnen som kostar pengar (typ bergsklättringen) så betalar föräldrarna för både mig och barnen! Jag får pengar av min vmamma till dessa saker, och om jag planerar att vi ska göra något "utöver det vanliga" så får jag bara lite mer pengar. Så det är aldrig jag som betalar då jag och barnen gör något som kostar pengar! Japp, om jag äter ute med vfamiljen så betalar de för mig oxå! Hoppas du blev nöjd med svaret och bara att fråga på om du har fler frågor :) 
 
 

Today's breakfast! Soooo yummie!!

2012-09-08 | 20:22:00

Ensam hemma

Eftersom att jag är hemma själv denna helg (medan min vfamilj glassar i San Diego) så kom Lina, Dennis, Coleman, Zack och Michele hit igår kväll och vi lagade middag och badade i hot tuben och hade det allmänt trevligt. Lina sov sedan över här och vi låg och kollade på film in på små timmarna. Riktigt mysigt! 
 
Har nu på morgonen skypat med Ina, kulkul att se dig! Lina har åkt för att hika med Dennis. Jag sitter här och kämpar med min L.A. läxa. Haha, är inte speciellt svårt, men måste skicka in den idag. Ska sedan ta färjan in till San Francisco och möta upp min tyska komis Lisann som jag träffade på Training School i NYC, vi ska äta middag och förmodligen kolla lite i affärer, sen hänger hon med mig hem hit. Å så ska jag, Lisann och Lina ha sleepover här, mysmys! 
 
Ja, det var väl det jag ville säga för nu. Annars så lever jag livet här i Cali och har det galet underbart varje dag!!
 
 


Har Dennis dator at the moment och ville att ni skulle få en bild, så här har ni the gang i Yosemite! Galet fint!!

2012-09-08 | 01:02:40

Ledig Fredag!

Är faktiskt galet härligt att vara hemma själv!! Åkte med Maja till ögonläkaren imorse för att hon hade inflammation, lämnade sedan av henne hos henne igen, stackarn! Jag strosade sedan runt i Town Center (för att hålla mig borta hemifrån så städerskorna fick städa ifred) var på jakt efter ny plånbok men hittade inget bra! Blev istället lite välbehövda inköp från mataffären (fattar inte hur stort det är, hittar ingenting ju haha) köpte även middagen tills ikväll då några polers kommer över på BBQ! Hann även med en sväng förbi Mags och lite Frozen Yogurt! Skypade nyss med Annica, kul att se dig!! Sitter nu och äter lunch, och Annica - Peanutbutter and Jelly Sandwith, not a big fan! Endast Peanutbutter är mycket godare, haha! 
 
Berättade för Annica att jag ofta här borta går runt och är avundsjuk på mig själv! Jag menar, jag lever mitt drömliv här borta, kan knappt fatta det själv! Helt crazy, jag menar största "problemet" jag hade inför morgondagen var ifall jag skulle sticka iväg o surfa eller åka in till San Francisco, haha. Blir det senare alternativet! Ska träffa min tyska vän från Training School, ska bli så himla kul att se henne igen!! Sen följer hon med hem hit o sover här, supermysigt! 
 
Nej nu måste jag skriva uppsats som ska in imorgon! L..A. See you next weekend!!! Gah, galet! 
 
 

Just me and the cats this weekend! 

2012-09-07 | 07:17:36

Californian Driver's License!!!

Imorse tog jag mitt Kaliforniska körkort, wehooo! Galet skönt att få det överstökat! Hämtade upp Dennis o åkte till Lina. Åkte till Safeway o köpte varsin cupcake för att fira detta, väldigt yummmie och trevligt! Klyschhigt att jag fick mitt Kaliforniska körkort en dag innan jag fick mitt svenska körkort. Imorgon (idag för er) är det exakt 1 år sedan jag tog mitt svenska körkort, yeah! 
 
Blev bara en snabbis dock eftersom Dennis o jag var tvungna att plocka upp våra småkillar från skolan! Tjejerna slutade skolan tidigare än vanligt, så när vi plockat upp dem så åkte vi till poolen o hängde där i några timmar. Lina o Isabelle tittade även förbi en snabbis. En kvinna vid poolen frågade mig o Dennis "Are all these yours?" o tittade på våra 4 värdbarn, haha. Ser vi verkligen ut att kunna vara föräldrar till två stycken 7-åringar och två stycken 5-åringar?? Haha. Pratade även med nån mamma där som hade haft fyra au pairer tidigare. Jag gillar verkligen amerikanare, de kommer fram o pratar med en hela tiden haha. Å så fort man säger att man är svensk så blir alla så typ imponerade, askul! Igår var det en mamma på skolan som sa att jag verkligen såg ut som Charlottes och Malcolms storasyster, hon trodde verkligen att vi var släk! Haha, ja mina barn ser rätt svenska ut faktiskt! 
 
Åkte sedan o lämpade Charlotte på taekwandoo träningen. Åkte hem med Malcs, mamman hämtade sen upp Charlotte o så tog de med pizza hem. Så kom Charlottes kompis hit för hennes mamma skulle på föräldramöte o min vmamma skulle oxå iväg på nåt möte! Så åtpizza med de tre kidsen sen klädde tjejerna ut sig till prinsessor o Malcs till katt. När kompisen blev upphämtad la jag barnen. Meningen var att de båda skulle sova när Veronica kom hem igen. Men när jag precis skulle stänga dörren till Charlottes ru. Hör vi ett ashögt pipande nerifrån o hon undrar såklart vad det är och jag oxå såklart. Men jag säger åt henne o sova o att jag ska kolla upp det. Går till hallen här uppe och kikar ner i vardagsrummet o ser en av katterna där nere med världens största råtta som han springer efter och leker med och som skriker ashögt!! Haha, jag vågade ju då INTE gå ner! Charlotte kom ut efter nån minut för hon kunde inte sova pågrund av ljudet! Så vi stod o tittade ner på katten o råttan i några minuter, sen kom mamman hem. Wops, men hon hjälpte oss få ut råttan och la sen Charlotte. 
 
Tidigt imorgon åker min hostfamily iväg till några släktingar i San Diego vilket innebär att jag är ledig imorgon och att jag är hemma helt själv fredag-söndag! Ska bli väldigt härligt faktiskt! Dock måste jag ut ur huset rätt tidigt imorgon, då städerskorna kommer hit och vill då helst jobba ifred! 
 
 
Asgoda cupcakes!!! Bra firande av körkortet må jag säga! 

2012-09-06 | 03:44:52

Kort dag

Hade en galet chill morgon. Började på min läxa till L.A. lite smått, men har inte Word på min iPad och fattar knappt familjens Apple dator, så får be dem visa mig hur det funkar om jag ska skriva på den! Ska skriva en uppsats på 5 sidor om mitt liv, haha. Utöver det så ska man skriva en typ tre veckors dagbok, där man ska redogöra för exakt ALLT man gör varje dag! Detta måste skickas in senast nu på lördag, och nu på lördag är det bara 1 vecka kvar tills kursen är, galet! L.A. Here we come! Var rätt duktig på skriftliga grejer i skolan, håller tummarna för att så fortfarande är fallet så att jag får ihop en bra uppsats! 
 
Hade en galet kort jobbdag idag! Eftersom mamman jobbade hemifrån blev det lunch i parken för mig o Malcolm idag igen. Körde sedan freezeball tills det var dags att hämta Charlotte (som slutar typ en timme tidigare än vanligt varje onsdag). Åkte sedan direkt till Malcolms första gymnastik class! Visste inte riktigt var den låg, men kom fram i tid, yey! Väl där så fick jag skriva på papper och sådant eftersom det var första dagen! Hade tänkt åka o göra nåt med Charlotte under tiden, men detta tog rätt lång tid så vi hann typ inte åka nånstans så hon fick spela spel på min telefon (tror inte att hon får göra det egentligen, wops!)medan vi tittade på Malcolms gymnastik. När han upptäckte att hon hade fått spela blev han ju inte så lite avis, så han fick spela i bilen påvägen hem. Hade asbråttom hem, eftersom hans class slutade 15, Charlotte skulle vara ombytt och klar hemma vid huset 15.15. Lyckades nästan, haha. Hon var klar kanske 15.17, så bra jobbat ändå! Då hämtade mamman upp henne och skulle köra henne till simningen, hon tog Malcolm med sig så att jag fick sluta tidigt idag!
 
Cyklade då en sväng till gymet o sen hem o åt middag. Ligger nu i sängen o tittar på tv och bara chillar! Om ett tag kommer Coleman hit och vi ska ha svenska lektion igen. Ska bli roligt det och håller tummarna för att jag kan lära honom ännu mer svenska denna gång! 
 
Blev så lycklig idag då Emma skrev att hon bokat sina flygbiljetter hit till San Francisco! Åh, resan kommer bli så galet amazing! 
 
Måste säga att man blir bortskämd väldigt fort här borta!  Idag var det molnigt och 25 grader, jag tyckte att det var småkallt!! Haha, antar att jag inte ska klaga med tanke på att ni går mot hösten hemma i Sverige! 
 

Påväg till solnedgången på Sinson för några veckor sedan, beautful!

2012-09-05 | 08:56:39

Åter till vardagen

Har varit sjukt mör i hela kroppen hela dagen efter hiken i Yosemite! Planen var surfing imorse, men vi alla var så trötta så blev inget med det. Istället tog jag en lugn morgon och åkte sedan till San Anselmo och hämtade upp Lina, vi åkte sedan hem till Jennifer (som kom hit i fredags och ska åka hem till Sverige imorgon, gosh vad planer kan byta riktning). Vi har väntat på att hon ska komma hit och så åker hon bara hem igen. Vi träffade henne idag i alla fall. Tog med henne och åt Frozen Yogurt, hon var ju tvungen att äta det innan hon åkte hem haha. Sen var det dax för mig att åka och hämta upp lillgrabben, så skjutsade hem brudsen till Lina och åkte sen till skolan. Åkte hem och packade ner lunchen i väskan (mamman jobbade hemifrån idag och ville störa henne så lite som möjligt) så åkte och åt lunch i Dark Park med Dennis och Alex. Lekte lite där tills det var dags att hämta upp girlsen. Hängde efter det en kortis i Town Park innan det var dags för mig att ta mina barn hem, då mamman skulle ta Charlotte till hennes simning. När de åkte på simningen så promenerade jag och Malcolm till biblioteket för att lämna tillbaka böckerna som vi lånade för ett tag sen, jag skaffade ett bibliotekskort, jag satt och läste massa böcker för honom och han fick låna med sig en ny bok. Sen promenerade vi hem igen. 
 
Efter middagen skypade jag med Emma, och jag säger bara som så att i november kommer vi göra värsta drömresan! Galet alltså, kommer bli så grymt amazing! Är så taggad och längtar som bara den! Skulle dock önska att en vecka var lite lite längre, men vi får kämpa mot tiden för att hinna med allt den veckan, haha. Men har nu planerat ganska mycket, och vi kommer hinna med allt vi vill se! Kan inte bli annat än awesome!! Åh vad grymt det kommer bli! Sen kom Lina och hämtade upp mig, vi mötte upp Dennis vid Cheesecake Factory och åt där varsin Cheesecake, asyummie! 
 
Imorgon såg ut att bli en aslång jobbdag för mig, då 3 av barnens aktiviteter börjar imorgon plus att jag skulle jobba kväll. Men sen så ångrade sig mamman så tydligen får jag sluta kvart över tre imorgon istället, synd att klaga liksom! 
 
 


Kommer nog aldrig tröttna på Frozen Yogurt, himmelskt gott!

2012-09-04 | 18:49:17

Yosemite!

5 am ringde klockan i söndags morse, jag flög upp ur sängen för att stänga av ljudet. Lina, Maja och jag smög sedan ner o åt frulle för att sedan bli upphämtade av Dennis. Åkte sedan och hämtade en italiensk kille, åkte till Berkley där vinbäret upp en amerikansk kille. Så vi åkte iväg mot Yosemite i två bilar. Jag o brudarna åkte med Dennis och amerikanaren och italienaren åkte i den andra bilen. Stannade längs vägen och åt våfflor, yummie!! När vi var där och åt frukost så kändes det typ som att man var i mitten av Texas, ascoolt verkligen! Sov faktiskt mestadels av bilresan, så skönt! När vi äntligen kom fram till Yosemite och skymtade bergen varser så sjukt vackert! Vi tog direkt med oss matsäck och började vår hike. Vi hikade i ca 5 timmar, och det var så underbart vackert överallt. Snacka om att kroppen gjorde ont efteråt, men den fantastiska utsikten gjorde så att det var SÅ värt! Under denna hike såg vi två amazing waterfalls och stannade och filade vid en superfin lake! Planen var att vandra upp till toppen av Nevada Falls, men när vi hade ca 15 minuter kvar att gå så stängdedebuts det trailet av, för det var nån man som hade svimmat och slagit i huvudet eller nåt där uppe på toppen, så var helikopter insatser och så. Inte förvånad då det var helt galet varmt hela dagen! Tur att det var rätt mycket skugga på trailet vi gick på. Helt utmattade åkte vi sen till vårt tältplats och satte upp tältet och grillade korv och s'mores, awesome! Satt o lyssnade på musik, åt och pratade väldigt mysigt. Blev en relativt tidig kväll, och det var GALET hårt att sova i tältet, gosh! Det enda negativa var att toaletterna bestod av asofräscha bajamajor, jäkh! Vaknade tidigt på morgonen, åt frulle och till ett annat trail! Då gick vi till toppen av Yosemite Falls (dock var där inget vattenfall, då den säsongen är på vintern/våren) men när vi nådde toppen - magiskt!! Denna hike var jobbigare än den första, var typ ingen skugga alls, stekande sol, lutade uppför i stort sett hela tiden! Men när vi nådde toppen var det SÅ värt det!! Helt awesome!!!! Jobbar på att bli av med min höjdrädsla oxå, haha! Var asrädd där uppe, men det var så sjukt fint, så man var ju tvungen att gå ut på kanten o kolla, amazing view! Magiskt att sitta där uppe och fika bland en massa chipmonks (stavning? Vet ej vad dessa djur heter på svenska... Haha). Så väntade en lång bilresa hem oxå, men sov mestadelen då med, haha. EN awesome roadtrip helt enkelt!!!
 
Min mobil dog dock, så ni får bara se bilder från första dagen här, tog bilder med digitalkameran under dag 2, men orkar inte lägga över de bilderna nu! Så här kommer en bildbomb från Yosemite! 
 
 



Duschade i denna, hahah. Snacka om att leva riktigt campingliv här i Cali!
 
 
 
Amazing weekend! 

2012-09-04 | 09:41:02

Underbar helg

Är galet trött, så detta blir ett superkort inlägg... Har spenderar två magiska dagar i Yosemite National Park! Googlade lite bilder på det innan vi åkte, och det var ännu finare att uppleva det på riktigt! Vi gick två hiker som var helt amazing! Nu måste jag sova för ska snart upp igen och surfa. Men imorgon lovar jag att skriva feta inlägget om Yosemite och lovar att ni ska få se en massa fina bilder! 
 
 



2012-09-02 | 06:44:11

Lördag!

Vaknade upp o skypade direkt med Molly en stund, roligt att se dig!!! Efter frukosten åkte jag till Mill Valley och hämtade upp Maja för att sedan åka vidare hem till Lina i San Anselmo. Vår plan var att överraska Jennifer som kom hit igår, genom att åka hem till henne och kidnappa henne till U top it. Gick sådär, hon var inte hemma då vi kom dit. Satt utanför hennes hus o väntade i typ 1 timme sen blev vi så hungriga så vi åkte till en bagel restaurang, super yummie! Åkte sen hem till Lina o såg film. Sedan åkte vi till U top it och åt asgod Frozen yogurt! Åkte sedan till Mill Valley och hämtade upp Majas packning inför morgondagen. Sen åkte vi hem till mig.
 
Mina vföräldrar är så himla bäst! Mamman hade sökt mer info om mössen med virusen där borta, så hon informerade oss om det. Jag hade inte fått nån bekräftelse på tältplatsen vi bokat, så pappan ringde till dem o kollade upp så att allt stod rätt till och fixade så att vi fick bokningsnumret, supersnällt. Jag jobbar ju kväll idag, då föräldrarna skulle ut på date. De var snälla o gav barnen mat innan de åkte och satte på en film som slutade lagom tills det var läggdags. Medan de satt förtrollade framför filmen så beställde jag och brudarna hem pizza, mums. Gick sedan o la barnen, sagostunden bestod av Nils Karlsson Pyssling, Prinsessan på ärten och en snabbis om då jag var i Kina.  
 
Gick ner o då hade brudsen fixat varm choklad, gottgott! Nu sitter vi o degar i soffan o kollar på vänner på teven. Snart kallar sängen, ska ju åka iväg 5 am imorgon bitti... Vet ej om det kommer finnas internet där borta, annars hörs vi på måndag! Kommer bli awesome att se Yosemite!!! Ha det braaa! 
 
 
 

Efter att jag hämtat upp Maja åkte vi förbi och tvättade bilen. Å Gud vilken rolig upplevelse det var, inte alls som i Sverige, hahaha! 
 
 
Var hur många mexikaner som helst som HANDTTVÄTTADE bilarna, haha. Var typ 5 mexikanare per bil.. Såg så roligt ut! 
 
 
Yummie Frozen Yogurt på U top it!
 
 
Maja gossar med Claude! Världens mysigaste kattbröder bor i detta hus! 

2012-09-01 | 10:47:28

Late Night

Hade en grymt skön morgon idag. Eftersom jag är så snäll så lovade jag mina vföräldrar att hålla mig hemma på förmiddagen eftersom de har köpt en ny kyl/frys som skulle hemlevereras idag nån gång mellan 8-12. Min vmamma jobbade hemifrån när de kom, men sen var hon tvungen att åka precis, så då kom jag till utryckning och fick signera papper och sen ställa tillbaka all mat i den nya kylen (som är baouta stor, weho!). Försökte sedan skypa med farfar och Majlis, gick sådär dock. Vi får prata nån gång då ni e hemma hos mamma o pappa istället! 
 
Åkte o hämtade upp Malcolm på skolan, tog med lunch som vi åt i en lekpark precis bredvid skolan. Lekte lite där tills det var time to pick up Charlotte. Åkte då direkt till Mag's och åt Frozen Yogurt (gudomligt gott!) de hade fått en ny smak där, superyummie!! Lina kom ditt med sitt ena värdbarn o barnets kompis. Så efter att alla var klara så gick vi o lekte lite i Dark Park, kul att barnen verkade ha roligt tillsammans, eller ja iaf tjejerna! Malcolm ville bara att jag skulle läsa en bok för honom hela tiden då vi var i parken. Sen blev det väldigt bråttom hem, då mamman skulle ta Malcolm på första simträningen och tog då även med sig Charlotte så att jag fick sluta tidigare! 
 
Skypade med Emma, och vår semestervecka i november kan inte bli annat än awesome! Ser fram emot det sååå mycket!!! Sen var planen att jag skulle hänga med Lina hem till en brasiliansk tjej och laga middag, men som alla vet så kan planer ändras. Jag o Lina åkte och bokade bord på en restaurang vi spanat in i Larkspur, där det alltid är sjukt tjockt med folk! Åkte sedan o gymmade, tack Lina att du gör mig till en biff haha! Åkte sedan till restaurangen för middag. Var en väldigt fancy restaurang, väldigt expensive för oss fattiga au pairer, men maten var riktigt god, dock blev man inte mätt på det! Så man fick väldigt lite mat för den summa vi la ut, var fortfarande hungrig när allt var uppätet. Men var kul att äntligen prova den "alltjämt proppfulla restaurangen i Larkspur". Vi åt risotto (supergod, måste smaka den när du kommer hit pappa!!!) Efter det drog vi vidare till Kentfield där vi visste att Dennis skulle laga svensk mat med en amerikanare och en italienare. Sjukt gott att äta hemmagjorda köttbullar, potatismos och sås, galet! Lina o jag bakade två smulpajer till efterrätt, en med äpplen o en med jordgubbar. Galet yummie! Badade sedan i hot tuben, och det var blue moon idag, så det var riktigt nice! Kom nyss hem (01.15) o smög in i huset och tror jag lyckades med att inte väcka någon, wei! 
 
 

Fick detta fina brev idag som min mamma gjort helt själv, tack så mycket!! 
 
 
Min Frozen Yogurt at Mag's!
 
 
Malcolm grät när vi åkte till Mag's för han ville absolut inte dit - han ville bara ha glass från glassbilen. När vi väl kom till Mag's så sa han att den nya smaken var den godaste han någonsin smakat. Jag visste väl att han innerst inne ville dit, haha. 
 
 
Barnen blir så galet glada då vi äter glass! 
 
 
Lina at the fancy restaurant med risotton!
 
 
Laxen! 
 
 
Efter det blev det galet god svensk måltid! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus