2014-03-11 | 07:22:47

Mahalo Hawaii

ALOHA! 

Tänkte försöka att inte göra ett megalångt inlägg nu, tänker försöka sammanfatta våra tio dagar på Hawaii i detta inlägg. Jag är nu tillbaka i kära Millan och trots att Hawaii verkligen upplevde förväntningarna på att vara paradiset var det SÅ skönt att komma hem o välkomnas av en gosig vovve o fina värdfamiljen! Hawaii må vara paradise, men mitt paradis nr 1 kommer alltid vara kära Mill Valley/Marin County/San Francisco!

Ifall jag nån gång skulle glömma så är här en påminnelse av de ord/gester jag lärt mig

ALOHA - hej/hejdå
Mahalo - tack
"Sträck ut tummen o lillfingret o knyt ihop de tre mittfingrarna" - betyder allt positivt man kan tänka sig

Det som inte har levererat är hör och häpna vädret. Trodde solen alltid sken på Hawaii, men nejnejnej tydligen inte. Vi hade endast två  dagar som var helt regnfria. Detta gjorde att vi inte kunde ligga o bli solbrända på stranden så mycket som vi hade önskat, men vi fick helt enkelt göra det bästa av situationen! Trots regnet så var det ju dock minst 30 grader varmt o jättefuktigt, typiskt tropiskt väder. Vi spenderade de första dagarna på ön Oahu, sen några dagar på Maui och innan hemfärd några dagar på Oahu igen. 

Oahu: vi bodde mitt i Waikiki med två minuters promenad till Waikiki Beach. Under de dagar vi var på Oahu gjorde vi två fantastiska hiker (båda i regnet) en hike var level expert, Koko trail, var en trappa som gick rakt upp för hela berget, nittio graders vinkel, ganska slippery i regnet, men med livet som insats klarade vi oss både upp och ner. Andra hiken var level easy peasy och hette Diamond Head med fin utsikt över hela Waikiki. Vi såg en hula hula Dance show på stranden, provade på Waikikis nattliv, gick runt bland alla turister, såg Pearl Harbor Memorial, lärde mig att avguda sushi MUMS, såg surfare som surfade i 30 ft vågor i North Shore och ja sist men inte minst dök ner i en shark cage. Det var helt galet! Innan vi hoppade på båten som skulle ta oss några Miles rakt ut på öppet vatten till den så kallade hajburen sa personalen åt oss att vi snart skulle stiga på, de skulle bara städa bort blodet från turen innan... Deras humor alltså... När vi väl var framme vid buren höjdes nervositeten och såklart blev det storm. Jättehöga vågor o spöregn. Var en riktig challenge o hålla sig i lag med vågorna. När jag först klev ner från stegen o in i buren o kollade ner o såg minst 15 hajar mellan 8-12 ft (jag är 5.4 ft) långa, sjukt nära buren, man kunde ha rört vid dem om det inte vore för plexiglaset var pulsen på Max vill jag lova. Rejäl adrenalinkick! Men oj vad coolt det var! Hajarna såg ruggigt kusliga/läskiga o samtidigt så majestätiska ut. SÅ coolt att se dem på så nära håll i helt deras hemmiljö. På vägen in till hamnen igen åkte vi förbi en stor boj där två människor satt och vinkade. Vi stannade o fick livrädda dem. Visade sig att de hade flugit av sin jetski i ovädret o hamnat i vattnet o sen lyckats ta sig upp på bojen, tur för dem - vi hade ju precis bevittnat att hajarna var precis där. Tur för dem att vi såg dem, vi var sista båten in den dagen, ingen skulle ut i det ovädret. Jag gillar verkligen Oahu, visst alla klagar på alla turister och ja det var sjukt mycket turister, men det famns en massa mysiga restauranger, barer, affärer o var liksom rätt mycket liv o rörelse. Alla var coollugna - alla var ju på semester. 

Maui: När vi först kom till Maui fick vi lite av en chock. Det var SÅ annorlunda från Waikiki! Vi hyrde en bil för alla dagar och tur det, det behövde man verkligen för att ta sig runt där! Vi kände oss som att vi var i djungeln! Vi köttade direkt på med att köra The road to Hana, Mauis kändistema väg, plockade upp en hitchakare på vägen (!!!), stannade vid en hydda mitt ute i ingenstans o han köpte allt vi pekade på, blev banana bread, avokado, nötter, godis o juice, allt hade dem som stod där producerat själva, KARMA på det asså! En kväll åkte vi upp på vulkanen Haleakala o såg superfin solnedgång. Vi snorklade, brände oss röda som kräftor, hängde på stranden, åt världens mysigaste middag på världens mysigaste restaurang med världens finaste solnedgång samtidigt som vi åt i Lahaina som var en sjukt mysig liten stad precis vid havet o hade massa mysiga restauranger o butiker. En dag åkte vi ut på en båttur, sjukt härligt! Det var whale watching + snorkeling. Så vi såg en massa valar från båten, så stannade vi på två ställen där vi hoppade i o snorklade, jättehäftigt! Första stället var en krater, Molokini Crater, där vi såg en massa korallrev o fina fiskar. Andra stället var runt ett havsberg o där såg vi en massa fiskar o även sköldpaddor. Supermysig utflykt! Här gjorde vi även en superfin hike med massa vattenfall och bamboo, jättecoolt! Jag gillar skarpt Maui, det är mer naturen o de fina stränderna det kretsar kring där. Finns inget direkt o göra förutom att sola, bada, snorkla, hika osv. Perfekt semesterresa att åka på för att vila upp sig och slippa allt som heter stress. 

Gick ju bra med att hålla detta kortfattat... Bra jobbat ni som orkade lösa igenom allt, nu kommer även ett bildregn, så nu behöver ni bara titta o njuta o förhoppningsvis blir ni lite avundsjuka på mina dagar i paradiset. 






Kommentarer;

Gratis design av Mimmi Webdesign


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus