2014-02-28 | 02:28:23

Imorgon imorgon imorgon!!!

Idag är ingen vanlig dag för imorgon åker Kajsa till Hawaii! Såååå underbart! Färdigpackad och har Hawaii mode on med blommor o grejjer. Imorgon åker vi supertidigt, innan tuppen vaknar typ o fina Anna har lovat att skjutsa ner oss till bussen i gryningen. 

Fick en fråga om vad det är jag ska göra i sommar och jag ska sommarjobba på ett gruppboende i Strängnäs. Känns jätteskönt att sommaren är färdig planerad, bara hösten o val av studier kvar nu men det kommer jag ta tag i med hårdhandskarna efter Hawaii, för nu är det faktiskt SEMESTER som gäller. Underbart! 





2014-02-27 | 08:26:19

Do U wanna build a snowman?

Långpromenix i spöregnet blev det idag. Annars så har Kajsa fått jobb i sommar, yay! Superhärligt att veta att jag kommer ha något att komma hem till. Har annars gjort ytterst lite idag då regnet har hållit oss alla inne. Gjorde lite ärenden med Simon och plockade sen med oss indisk mat hem till middag. 





2014-02-26 | 08:49:16

FIFA stryk

Molnigt o ganska kallt idag, väntas regna i några dagar med start imorgon, Hawaii resan kunde inte komma mer lägligt än på fredag, so excited!!! Annars så har vi fullt hus här igen med en familj som e på besök. Har förlorat pinsamtstort mot Leo på FIFA, promenixat Milo, kört barn ja en helt vanlig dag i Kajsas lilla Millan bubbla. 






2014-02-25 | 07:47:20

7.59

Åter till vanliga vardagen då barnen börjat skolan igen. Jag o Milo promenerade ända till Strawberry Village där det finns en speciell djuraffär o köpte nytt koppel till honom, så blev en rejäl promenad. Handlade sen lite mat och hämtade kiddosarna från skolan. Åkte sen o mötte upp Emma i Northgate, blev lite smått o gott inhandlat. Irma o jag slog vad om att jag skulle komma hem igen 7.59pm. Jag var hemma igen typ 8.04pm. Så mitt straff blev 14.5 armhävningar, haha..


Bild från foggen o solnedgången igår!

2014-02-24 | 08:50:08

Just hangi'n

Degarsöndag med Linisen. Hon kom o hämtade upp mig o så tog vi en löprunda runt Phoenix Lake, fikade sen i downtown San Anselmo. Såg solnedgången från ett berg bland de sjuka villorna i Tiburon från taket på Linas bil. Var galen fog, såg bara toppen av skyskraporna inne i stan o knappt toppen av Golden Gate. Såå vi åkte till Overlooken en sväng o skulle se om man såg bron därifrån, men nej var bara sjukt tjock dimma. Det är coolt när det är så oxå, men så himla kallt bara! Vi åkte sen o mötte upp Vicky i San Rafael där planen var att gå till en restaurang vi aldrig varit på innan, blev en god men inte så mysig Kinarestaurang. 





2014-02-23 | 06:30:19

Sista dejtdagen

Idag stod det långhike på mitt egensydda schema, så bar iväg till Mt. Tam. Hikade i morgonvärmen, tar ca 1.5 h upp o lite fortare ner, så blev en rejäl hike! Men en helt underbar sådan! Var så varmt, gick o svettades i shorts o linne. Milo var så trött o ville inte gå ner för hela berget, la sig bara på varje skuggad plats vi gick förbi. När det var ungefär en halvtimmes gång kvar till bilen gick det förbi ett par o Milo älskade mannens hiking pinne så han fick gå o käka på den hela vägen ner, då gick han så galant så, så det bugade o bockade jag dem för. Tog inte ens nån bild uppe från toppen, har redan tusentals bilder därifrån, men är alltid lika breathtaking där uppe. Blev sen chill här hemma så Milo fick napa lite (lilla bäbisen!). Åkte sen o träffade Ania o Maddie, blev liten tur uppe på Ring Mountain, supermys! Nu kommer min värdfamilj snart hem igen, de verkar ha haft grymma dagar nere i LA, så kul för dem! 





2014-02-22 | 07:01:55

Dejtdag #3

Vaknade alldeles för tidigt av en massa blöta ansiktspussar från min bästa fyrbenta vän som behövde ut o kissa. Blev hike i Tennessee Valley, springtur upp på berget, morgonrunda här i området och eftermiddagsrunda nere i downtown Millan. Mycket bra motion får lilla lurvet o jag dessa dagar! Njuter verkligen av att vara utomhus i denna sommarvärme som vi haft nu senaste tiden, superhärligt med hiker då! Emma kom över nu på kvällningen o vi såg film, mys! 






2014-02-21 | 06:33:34

Dejtdag #2

I förmiddags åkte jag o min fyrbenta vän in till stan o promenerade i Crissy Fields, utsikten över bron o Marin Headlands därifrån är något man aldrig tröttnar på hur många gånger man än ser det. Blev sen en fika i downtown Millan med Lina o hennes pappa som är här på besök. Chillade sen lite här hemma innan vi åkte till Tiburon o promenixade lite i solnedgången, superfint som vanligt! Har sen haft mysig filmkväll med snyftarfilm, middag o glass. Snart dax för oss o knyta ihop säcken för dagen, mysigt o ha fyrbent sängkompis dessa dagar! 





2014-02-20 | 05:53:23

Dejtdag #1

Nu är Milo o jag solokvister medan familjen roar sig nere i Drömmarnas stad. Hann med hela två hiker i förmiddags. Först hikade vi vid gungan i Tiburon o åkte sen o hikade upp Ring Mountain med Ania som sällskap. Åkte sen hem så trötter fick sova, medan han sov så åt jag lunch, tvättade lite och kollade utbildningar (kommer inte kunna sluta tänka på vad jag ska välja tills jag har klickat i och ansökt tror jag). Jag tog sedan med mig te to go o så gick vi en eftermiddags promenad i mysiga Sausalito. Blev sen middag o sitter nu framför en film. Ania kom över en sväng nu på kvällskvisten oxå o jag bjöd på glass o te, mys! Mysig dag med mitt lurv idag!





2014-02-19 | 07:30:54

Bada

Drog med Leo på en två timmars långrunda med vovven i förmiddags, och Leo överlevde och det med bara en gnutta klagomål. Fixade sen iordning lite lunch. Efter lunchen hojjade vi ner och badade i badhuset i ett par timmar, så mysigt! Hjälpte sen Leo o packa lite o sen har vi glott film hela kvällen lång, ätit middag, druckit te o sånt mys! Är ski break här nu och imorgon drar the Eliassons till L.A o jag o Milo ska hålla ställningarna här i Millan med egna händer i några dagar! 








2014-02-18 | 07:08:17

Presidents Day

Ledig idag då det är röd dag. Har verkligen varit sjukt oproduktiv idag. Väldigt skönt men får nästan lite dåligt samvete nu över att jag inte gjort nåt. Blev iaf middag med Emma på CCF o sen lite kikande i mallet där. Ingen bild har tagits idag heller, så här kommer en från en av promenixerna i förra veckan.





2014-02-17 | 09:05:57

Lalala

Idag hängde jag med min fina värdfamilj. Först lång skön sovmorgon sen efter lunchen visade jag dem Phoenix Lake i San Anselmo där vi hikade runt med Milo. Blev sen fika o lite mathandling i Fairfax. Vi hade sen gäster över så blev väldigt mumsig mat o sen så smet Irma o jag ner till mitt rum o glodde film. Hon gjorde även fina tuttifrutti naglar på mig idag. 





2014-02-16 | 09:29:40

Trapped in the City

Tog en skön sovmorgon och åkte sen in till Union Square med Marlene, en tjej från Österrike. Lunchade i Westfield mall o sen så gick vi runt o shoppade lite. Jag köpte en fin blommig kjol o en fin blommig klänning, blommigt nu inför Hawaii, ALOHA! Vi hade en supermysig dag ända tills det var dags att åka hem till Marin. Det var tydligen en sjukt stor kinesisk parad som gick rätt genom Union Square, o de hade spärrat av sidorna asså så man inte kunde gå ut i vägen o störa paraden. Problemet var att vår bil stod parkerad på andra sidan gatan o vi kunde inte på nåt sätt ta oss över. Vi gick hur långt som helst åt massa olika håll för att komma runt, men det var seriöst avspärrat överallt. Tillslut gav vi upp o satte oss på ett Starbucks o tänkte vänta tills paraden var över så vi kunde ta oss till bilen. Jag frågade personalen på Starren när paraden var över, klockan var då sex o han svarade 9ish. Då fick vi nog och hittade en polis utanför som hjälpte oss att gå till en bro som gjorde så vi kom över på andra sidan o lyckades tillslut ta oss till bilen. Det var helt galet verkligen, vi var helt fast inne i stan där ett tag, vi kunde verkligen inte ta oss till bilen, o sjukt mycket folk var det och faktiskt inte så trevligt när det blev mörkt o skumma människor började röra sig ute. Åkte sen hem till min värdfamiljs familjekompisar där min värdfamilj redan var, de bjöd över oss alla o några till familjer på middag och karaoke kväll. Mötte en Irma som hade väntat jättemycket på mig, hon tyckte det var tråkigt att vara själv med småbarnen. Åt god middag och lyssnade på inte så talangfull karaokesång. Irma o jag åkte sen hem lite tidigare än dem andra o låg o kollade film i mitt rum. Det var denna lördagen det, mysig! 


San Francisco i mitt hjärta! 




2014-02-15 | 01:39:43

Happy Valentines Day!

Har inte märkt av Valentines så supermycket idag faktiskt, förutom alla hjärtgodisar vi har uppe i köket då. Anna plockade upp Irma o Leo från skolan idag så då åkte Milo o jag till Neil Cummins School o hängde med Ania när hon hämtade barnen från skolan och hängde sen ett tag i lekparken vid skolan. Var superkul faktiskt! Var sjukt många barn som kom o kramade mig och även en massa föräldrar! Jag var ju ändå där i ett helt år, så många mammor träffade man ju, så det var kul! Superkul o se Char o Malcs oxå, Veronica fick träffa Milo för första gången, Serena gick lite promenix med oss, satt o hängde med Ania o ett gäng andra au pairer, exakt mitt liv för ett år sen, var ändå mysigt!! 





2014-02-14 | 09:40:03

Cupcake

Dagen innan alla hjärtans dag. Märkte av lite av amerikanarnas hysteri inför denna stora dag imorgon på Safeway. Var hjärtan överallt, seriöst. Hur mycket röda rosor som helst, hjärtgodis, ballonger, kort you name it, överallt. Typiskt Amerikat. Så ja imorgon är alla förhoppningsvis väldigt kärleksfulla mot varandra. 

2014-02-13 | 08:21:10

Stayi'n Alive

Regnet har försvunnit o det är återigen behagligt ute, våren är på g tror jag nog! Har träffat Ania och vi hade ett kärt pommes frites återseende på Burritoville innan månadens au Pair möte. Denna månad var vi på brandstationen i Larkspur. Det är ändå ett lärorikt möte där brandmännen informerar om en massa grejjer bl.a. Enkel visning av CPR (man ska tydligen inte längre göra mun mot mun metoden, endast "brösttryck" räcker), vad man ska göra när någon sätter nåt i halsen o kvävs och hur man ska hantera ett barn som precis fått brännskador osv. 

Idag bokade jag o Lina även tre olika hostel inför vår tid på Hawaii (boendet denna resa kommer vara väldigt ofräscht, men vi ska ju ändå bara sova där och kommer ju inte att hänga på hostlet). Vi väljer att istället lägga pengar på att kunna göra lite äventyr när vi är där, hyra bil osv. Vi bestämde oss även nyligen för o göra lite Island hopping. Så bokade nu även flyg till det. Så nu kommer vi först att åka till Honolulu, Oahu, o vara där i tre dagar o sen flyga över en sväng till ön Maui o spendera fyra dagar där för att sen flyga tillbaka till Oahu o Waikiki Beach igen o spendera de sista dagarna där. Åh, kommer bli så underbart att åka på tio dagars semester till Hawaii!!! 


Lite google pics från Oahu o Maui :




2014-02-12 | 06:09:35

Restaurang middag

Ganska seg dag. Har bara hängt hemma typ hela dan, promenixat o så oxå såklart då. Hängde med värdfamiljen för middag på restaurangen Tamalpie. 


Har inte varit uppe vid gungan på väldigt länge !

2014-02-11 | 09:09:55

7 års kalas

Har sprungit lite ärenden med Milo, promenixat downtown o varit på Malcolms 7 års kalas. Eller kalas o kalas, var god middag + mumsig tårta. Var jättemysigt, bara min amerikanska familj plus deras mormor o hennes man. Helt sjukt att Malcolm fyller hela 7 år imorgon, när jag först kom till dem var han bara 5, han har verkligen växt måste jag säga!! 


Gamla bilder på lilla älsklingen o jag:




2014-02-10 | 07:26:45

Glide Church

Hängde med värdfamiljen in till Glide Church inne i SF. Glide är en kyrka som är öppen för alla, många hemlösa kommer dit, de ger ut tre måltider om dagen som hemlösa får komma dit o hämta osv. Vi gick på en "gudstjänst", vi stack verkligen ut med vår blondhet vill jag lova, över hälften mörkhyade, många uteliggare, men OJ vilken stämning! Var en sån kyrka där en kör sjunger väldigt glada sånger genom typ hela gudstjänsten, som man bara sett på film innan, superhäftigt att se o va med om!! Var verkligen ingen vanlig kyrka, alla sjöng, klappade o dansade med i låtarna o alla var bara jätteglada, mer som en konsert nästan. Så var verkligen en kul upplevelse! Åkte sen hem o chillade här hemma, finns inte så mycket o göra i regnet ju, vi har glömt vad man gör då det är dåligt väder! Irma trixade med mitt hår igen o vi kollade film o så. Sen kom Ania o hämtade upp mig och vi åkte hem till Bibi som bjöd på god pasta middag. 





2014-02-09 | 08:19:27

Cozy Saturday

Blev en liten tur in till Frisco med Linisen idag, väl inne i stan så mötte en glad Malin upp oss. För att hålla oss borta från regnet höll vi oss endast inne i Westfield Mall vid Union Square där vi lunchade o kikade runt i lite butiker. Vistelsen blev kort men väldigt mysig då Lina jobbade sen på eftermiddagen. När jag kom hem igen låg Irma o kollade film i min säng så jag joinade henne. Stannade sen hemma resten av kvällen o hade myskväll med fina värdfamiljen. Blev god middag, god efterrätt och film - mys! 





2014-02-08 | 09:48:19

Ballet

Kajsa is back on track! Så skönt! Vaknade upp o mådde som en solstråle, typ. Var nog nån influensa grad light som jag åkte på. Så idag tog jag mig i kragen o har inte sett en endaste film. Promenixade med Milo i spöregnet, storhandlade, städat heltäckningsmattan i vardagsrummet o hämtat alla tre barnen från skolorna. Hämtade upp en rosa hårig Leo som haft crazy hair day på skolan. Irma lekte på eftermiddagen sminkös på mig, provade mina kläder o så nördade vi Flappy Birds. På kvällen gick jag o Lina på en ballet uppvisning "Sleeping Beauty". Var faktiskt riktigt coolt! Var en balletgrupp från Moskva o jättemycket publik. De hade sånadär coola klänningar som står rakt ut o hoppade runt o ballettade till väldigt cool musik. Check på balletuppvisning! Spöregnar hela dagarna här just nu, ska tydligen hålla i sig hela helgen... Regnar tillochmed in i Saaben, måste typ sitta med paraply inne i bilen haha.





2014-02-07 | 04:20:10

Regnet bara öser ner

Ännu bättre idag men ändå inte helt hundra. Tog ut Milo i spöregnet i en timma o kändes jobbigt i uppförsbackarna, undvek uppförsbackar men det är inte det lättaste när man bor högst upp på ett berg. Åkte o hämtade Irma o Leo från skolorna. Det är dem två gångerna jag gjort någon nytta idag. Har annars tittat x antal filmer med sällskap av Milo. Om ni inte sett "Desert Flower" - se den!! Fantastisk film, kunde inte hålla tårarna borta! Blir ju bara bättre o bättre så håller tummarna för att jag mår ännu bättre imorgon! Regnet har nu kommit ikapp oss lite, California borna jublar då vi ju inte haft regn på hela vintern. Men kanske därför jag blev sjuk? Chockad av vädret! 







2014-02-06 | 03:27:24

Sjukling

Har spenderat min dag under täcket o sett x antal filmer. Har dock sparat finalen av PH så länge som möjligt så ska nog se den snart, spännande! "About time" borde ni se, gullig film! Har druckit te precis hela dagen och Milo har visat sitt stora stöd så känner mig faktiskt mycket bättre. Är nu bara allmänt hängig, men definitivt på bättringsvägen. Som tur är har Bengan jobbat hemifrån idag så han har skött Milos motionering. Annars har även Leo velat se film med mig här nere i rummet. 

Kände mitt på dan att jag behövde komma ut o få frisk luft så erbjöd mig att åka o hämta barnen från skolan. Tog på mig mina solglasögon för att jag såg så klen o sjuk ut i fejjan. Leo sa när han hoppade in i bilen "Är du fortfarande sjuk? Du ser normal ut!" Tog då av mig glajjorna o haha ni skulle sett hans min, han blev typ rädd. Så berättade han att hans klasskompis Abby som jag känner o han hade stått o väntat tillsammans utanför skolan för hon ville se hur jag såg ut. I bilen framför mig satt tydligen en jättegammal tant med grått hår, rynkor osv. När Leo sa "där är hon!" Trodde Abby det var jag som var tanten o sa "oj hon ser verkligen jätteannorlunda ut när hon är sjuk!!" O Leo hade sagt "tycker hon ser ut som vanligt!" Hahaha, sen fattade hon väl att tanten inte var jag... Vi körde igenom Starbucks o tog hem lite fika, i affären sa jag "Leo, är det pinsamt om jag har solglasögonen på mig härinne, jag borde ta av dem va??" Hans svar: "nejnejnej ha dem på, för din egna skull!". Haha, måste ha sett riktigt hemsk ut idag asså...





2014-02-05 | 00:49:50

Sjuk?

Duschat Milo på djuraffären, promenixat. (Blev asanfådd av att bara gå), mått lite halvdåligt idag. Huvudet o halsen o magen tillofrån. Tydligen är det nån influensa som går, håller verkligen tummarna för att det inte är det. Har lite feber oxå så har fått order av Anna att gå ner o lägga mig nu. Så min kväll kommer spenderas under täcket ser det ut som. Har inte tid med o va sjuk! 


Milo ser lite sympati sjuk ut på bilden

2014-02-04 | 08:30:23

Mondaaay

Gick jättevilse med Miloboy under långpromenaden, hamnade på ett sjukt smalt trail o hittade sen inte tillbaka, blev lite smått panikslagen då det blev mer o mer igenvuxet över stigen o jag kunde bara tänka på alla skallerormar, ödlor o spindlar som förmodligen bodde där precis - usch! Annars så har jag agerat tvättgud och chaufför. Ania kom över en sväng på eftermiddagen för en kopp te o skitsnack. På kvällen kom sen Lina över o vi tittade PH, så spännande med finalveckan nu! Planen var även att boka boende till Hawaii men vi hittade inget. Typiskt mig o Lina alltså! Men målet är att boka innan denna vecka är slut, vi åker ju väldigt snart nu ju! 





2014-02-03 | 09:18:28

Sonoma & Berkeley

Idag har det spöregnat, vi behövde det verkligen då det inte regnat nåt alls i vinter! Jag, Ania o Bibi trotsade regnet o åkte upp till Sonoma County o vingården Coppola. Vi åt sjukt god lunch. Delade på fried zucchini Fries o det var blan det godaste jag nånsin ätit helt seriöst! Åt sen en jättegod lax. De två äldre tjejerna körde vinprovning medan jag var både chaufför o minderårig så jag blev erbjuden en festis o fick stå o känna mig som ett barn i baren. Sen lämpade vi av Bibi i Petaluma o åkte vidare till Berkeley där vi kollade Super Bowl, kunde inte vara mer ointressant då 49ers inte ens var med o spelade. Var Seattle vs. Denver, jag hejade på Seattle bara för att jag har varit där en gång haha o så gick ju dem o vann oxå weho. Vi var hemma hos Anias "pojkvän" o hans roomiesar var väldigt kul o vi fastnade där hela långa kvällen. 





2014-02-02 | 03:49:52

Mys i soliga Marin

Lugn slappar lördag i Marin County. Blev upphämtad av Emelie o vi åkte o käkade lunch, grön mumsig burrito blev det i Corte Madera. Kilade sen runt o mös lite i utomhusmallen där o tog lite Starbucks kaffe o så. Lina mötte även upp oss efter en stund. Sen blev det lite häng i downtown Mill Valley. Köpte lemonad av två små tjejer som hade gjort egen lemonad, SÅ amerikanskt med lemonade stand, så gulligt! Innan Emelie hämtade upp mig hann jag med o måla lite fransk manikyr på mig själv o min "rädda barnen i Afrika" känsla infann sig med stormsteg. Kanske det som är mitt sommarprojekt? Volontärarbeta på barnhem i Afrika?! Kommer troligtvis inte bli så, men det är något jag verkligen skulle vilja göra! 





2014-02-01 | 08:25:20

Svensk fredagsmys

Finhikat med finvovven! Annars varit husmor hela långa dagen. Lekt fastighetsmäklare har jag oxå hunnit med, kanske det jag ska satsa på? Var faktiskt kul. Min värdfamilj hyr ju huset vi bor i här o de ska ju flytta hem till Stockholm igen i sommar så vi ska hjälpa hyresägarna att hitta nya "hyrare". Så jag har fotat o skrivit beskrivning o lite sådant. Har i övrigt haft ett konstigt eksem liknande på handen i en vecka nu, så frågade idag Anna om salva. Så nu håller vi alla tummar o tår för att det inte är nåt allvarligt utan bara nån irritation som försvinner med salvan nu o att jag inte blivit allergisk mot Mr. Milo. Blev en riktig svensk fredagsmyskväll, SÅ mys! God middag, Ben & Jerrys efterrätt o filmmys. Mysigaste värdfamiljen har man ju då då!





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus