2013-01-31 | 03:11:00

6 månader i staterna!!!

Wehoo, kan verkligen inte fatta hur snabbt tiden har gått, känns som igår som jag o Emma övertalade en snubbe på Heathrow om att vi var tvungna att sitta bredvid varandra på planet eftersom jag är så flygrädd och han fixade det då åt oss! Samtidigt känns det som att man har varit här huur länge som helst, riktigt blandade känslor är vad detta året innebär vill jag lova.
 
Om jag hade kunnat hade jag firat 6 månader i USA på nåt riktigt bra sätt. Meeen, icke då. Veronica övertalade mig att boka tid hos läkaren idag eftersom jag kunde inte prata alls och ja asså det gjorde så sjukt ont i halsen. Sagt och gjort, fick en tid på eftermiddagen. Gott folk, jag har Strep Throat. Vet inte helt exakt vad det innebär eller vad det heter på svenska men ni som vill veta mer kan ju söka på google, sök isåfall oxå på bilder, men bara om ni vågar - ser riktigt disgusting ut!! Är iaf ett halsvirus och doktorn sa att min hals var helt röd, svullen och hade feber inne i halsen. Ändå skönt med en förklaring till varför det gör sjukt ont. Så nu går jag på en 5 dagars antibiotika behandling. Kul. Nej detta är definitivt det tråkigaste som hänt mig hittills under året, det enda jag gör när jag inte jobbar lite granna  (ska jobba så lite som möjligt så jag inte smittar barnen) är att ligga i sängen och kolla på teve och tycka synd om mig själv för att det värker till månen varje gång jag sväljer. Om det är nåt jag lärt mig under dessa 6 månader är att tiden flyger förbi mycket fortare än vad man vill och tror. Jag har inte tid med att bara ligga i sängen - jag vill ju uppleva Cali och ha kul med mina underbara vänner jag fått här borta! Men, om 5 dagar är jag förhoppningsvis som ny igen, looking forward to it! 
 
Haha oxå svårt o ha ett så oamerikanskt namn ibland. När jag bokade mitt appointment och skulle hämta ut medicinen på Apoteket så fattade de ju verkligen ingenting då jag sa mitt för och efternamn eftersom jag knappt kunde prata. Å jag kunde verkligen inte säga det tydligare än vad jag gjorde och gick ju sådär att bokstavera oxå. Haha, men ja det löste sig oxå tillslut. 
 
 

2013-01-30 | 03:50:18

Sjuk2

Natt nr 2 utan sömn - check! Usch vad jobbigt och oj så enormt trött jag är! Kändes inte alls bra imorse, men allteftersom jobbdagen rullade på så blev det bara bättre och bättre faktiskt. Kände mig astråkig som bara hämtade barnen och åkte hem o de fick leka med varandra medan jag låg och vilade haha men orkade inget. Men de var så snälla så, mina sötnosar. Nu är det endast halsont kvar, riktigt rejält oxå - kan knappt prata, svälja, äta eller någonting sånt. Så om det inte blir bättre snart måste jag gå till läkaren, enligt min vmamma så går nåt halsvirus runt nu som kräver antibiotika, håller tummarna för att det inte är det. Jag hoppas verkligen på att kunna sova inatt.
 
 

2013-01-29 | 03:27:39

Sjuk

Sjuk idag!!! Låg vaken hela natten och hade feber så svettades och frös omvartannat hela natten lång. Kändes ändå lite bättre på morgonen så åkte och träffade Lea på Rustic, då blev det ännu värre igen!! Usch! Åkte o kollade American Idol hemma hos henne och då mådde jag bättre igen! Krigare som jag är så trodde jag då att jobbdagen skulle gå galant så berättade inte ens för min vmamma att jag var sjuk, för kändes ju bättre då. Gick rätt bra under dagen ändå - bara en sjuklig huvudvärk och magont hela tiden. Blev sen lite febrig lagom till min vmamma kom hem, har nu lovat att säga till innan jobbdagen istället för efter nästa gång så att hon kan hjälpa till. 
 
 
Fina bilder från igår: 
 
 

2013-01-28 | 06:32:00

Världens finaste stad

Blev lite roadtrip med underbart sällskap i världens finaste stad denna söndag. Jag, Lea & Malin körde in och först åkte vi runt i riiiiktigt branta backar - jag körde och jag tycker det är sjukt kul att köra upp och ner för San Franciscos branta backar, just love it!! Gick sedan en sväng runt Coit Tower och mötte sedan upp Martine och Lise i Little Italy/North Beach och åt en väldigt god lunch i italiensk anda. Hängde sedan i parken där i North Beach ett tag, superhärligt! Sen kom Madde och Märtha dit och medan Martine och Lise drog sig tillbaka till Oakland så åkte vi fem till Twin Peaks, en utsiktsplats där man ser hela SF och staden ser tack vare Market St. delad ut. Var verkligen sjukt fint, magiskt! Kommer aldrig tröttna på denna stad, så himla vacker!! Blev lite bergochdalbaneåkning i backarna innan vi åkte hem till Marin och åt middag i San Rafael. Supermysig dag med mina girls!! Sorry Martine, fattar INTE varför du blir typ bortklippt ur bilden!! Aswierd.
 
 


2013-01-27 | 02:10:00

Flyger Fritt

Min värdfamilj är iväg och åker skidor denna helg igen! Igår kväll så blev det utgång på vår favoritklubb inne i SF, lika roligt som vanligt och vi blev ett stort tjejgäng så det var riktigt kul. Malina sov sen hos mig och idag chillade vi hemma hos mig tills hon började jobba. Jag åkte då och träffade min fina österrikiska och vi åt supermumsiga burritos och sedan froyo. Nu är jag hemma igen och Malina & Lea kommer nog kanske över en stund senare ikväll, mys! 
 
 

2013-01-25 | 08:14:26

Daisy

Mysig dag med barnen - mycket lek och skratt som vanligt! Blev sedan, hör och häpna, gymet! Körde spinning med Märtha och oj vad jobbigt det var. Seriöst mycket jobbigare än vanligt, säkert gårdagens core som kändes! En dam i omklädningsrummet klagade över det "kalla" vädret här, haha när vi berättade hur det var i Sverige just nu så blev hon lite chockad, haha. Blev sedan Starbucks med Märtha, Malin o Madde. Mötte en asläskig man som  stirrade jättemycket på oss och var jätteotrevlig när vi frågade varför, konstiga människor det finns alltså! 
 
 
 
De fattar ju aldrig vad jag heter på Starbucks och såna ställen så från och med nu ska jag säga Daisy - det är ju typ mitt amerikanska namn, hahah. 

2013-01-24 | 09:01:46

Core

Jobbdagen rullade på riktigt snabbt idag! Drog sedan till gymmet med Märtha, körde en halvtimme i gymmet sen gick vi på vårt första corepass härborta. Herregud, vi dog under den timmans core! Haha var sjukt tuff pass med den hårda tränaren som inte gör något själv, hon står bara och dricker kaffe och säger vad vi ska göra. Jag o Märtha gjorde tydligen en massa fel då hon var på oss hela tiden haha. Men detta ska vi lätt börja gå på, asbra träning! Blev sen myskväll hemma hos Malin! 
 
 
Verkar som att jag har en nattgäst på rummet idag! 

2013-01-23 | 08:15:07

Spinning

Hade kvalitetstid med min lillkille hela dagen, myspys! Blev ett riktigt jobbigt spinningpass på kvällen, svettades som bara den som vanligt. Blev froyo med Malin, Märtha & Madde sen efteråt, haha då var den timmens träning bortblåst... 
 
 

2013-01-22 | 08:13:00

Mysdag i San Francisco

Måndag och helgdag så jag var ledig! Drog in till SF med Lina & Lea och hade en sjukt mysig dag! Gick väldans mycket, men vad gjorde det då det är typ svensk sommarvärme ute just nu!?! Vi åkte till Castro för att kolla lite eftersom ingen av oss varit där ännu. Det är ett område som är "känt"för att gay people bor/hänger där! Det första vi ser när vi går av spårvagnen är en helt naken man gå förbi oss, herregud! Vi kände att det var ett fint välkomnande till Castro, naat - vi blev typ rädda haha. Kollade runt bara en snabbis. Var inte alls mycket att se egentligen, men en massa superfina hus, maaaaassa gaypar och 2 sprittsprångande nakna män. Så åkte sedan vidare till Valencia Street för en supergod lunch och kollade i lite småbutiker som var jäääättekonstiga. Blev även en sväng till Union Square innan det bar tillbaka hem till Marin. Myyysdag med andra ord! 
 
 

2013-01-22 | 08:01:25

Mavericks

I söndags vaknade jag 4am - kommer ej ihåg senast då jag behövde gå upp så tidigt. Åkte sedan och plockade upp Ania, Lea, Lina & Aga. Vi var ett rätt så härligt gäng; 2 svenskar, 2 polacker och en österrikiska. sedan bar det av ner till Mavericks som ligger ca en timme söderut. Var kolsvart då vi körde ner längs Highway 1 och vi var bland de första där typ, men det gjorde inget alls för då hittade vi lätt parkeringsplats och sen så tog vi en nap i bilen. Till vår besvikelse så kunde vi inte stå på klipporna och se tävlingen, de hade stängt av där eftersom det var en person som hade ramlat ner därifrån.. Så vi var på festivalen hela dagen, supermys verkligen! Var jättemycket folk, jättevarmt väder och storbildsskärm över tävlingen. För er som inte fattat så var vi på en surftävling i Mavericks, där de största vågorna i världen finns, fast de "kommer" bara ibland, sjukt coolt. Det var 3 år sen senast de var såhär stora. För 3 år sedan var det en av surfarna i tävlingen som dog - vågorna är sjukt stora ca 50 feet. Tävlingen varade typ hela dagen nästan och vi bara satt och chillade på filten i folkmassan, kikade på tävlingen, träffade några svenskar, såg några bekanta ansikten, åt pizza och ja hade det allmänt mys! Var verkligen en sjukt awesome dag!! Åkte sedan hem och hann se pyttelite av solnedgången längs Highway 1. Var helt magiskt! Så sjukt fint att köra där, fick tyvärr inga bilder då det var jag som körde, men får sno av de andra. Lina sov sedan över at my place, mysipysigt! 
 
 

2013-01-20 | 05:10:00

Supergirls!

 

Har hängt med 3 underbara brudar konstant sen igårkväll. Supergirls, jag, Lina, Lea & Mel! Har haft det SÅ kul! Igårkväll åkte vi till Berkley, två polska tjejer hängde oxå med, åkte hem till Zack och hamnade sedan på en sportbar. Blev en riktigt rolig kväll! Åkte imorse tillbaka hem till Marin. Brunchade på Rustic, trots få timmars sömn o alla var supertrötta så hikeade vi sen en lång och riktigt fin hike upp till Balld Hill i San Anselmo - riktigt härligt! Drack sedan varm choklad innan vi åkte och hyrde film och plockade upp chinese food. Tittar nu på filmen hemma hos Lea det är "40 days and 40 nights" och den utspelar sig i San Francisco. Det är såååå kul, för vi typ "åh nu är de på den gatan, nu är de i Marina osv", vår fina stad!! Übertidigt imorgon bitti åker vi till Mavericks! Ska bli supercoolt verkligen! De största vågorna i världen finns där. Imorgon ska de vara extra stora, de har inte varit så stora på 3 år. Surfare från hela världen kommer dit imorgon och de kommer ha en surfing competition. Ska bli riktigt coolt!!

 

 

 


2013-01-18 | 08:25:38

Mysdag!

Superhärlig dag med 17 grader o sol! Sprang runt o lekte i linne, ashärligt. Lina kom över på kvällen och vi gjorde absolut ingenting, bara hängde i mitt rum och snackade - supermysigt verkligen! Bästa Lina tog även med sig lite svenskt godis till mig! Vi har rätt så awesome planer inför helgen, men ja det kan ni få höra mer om närmare! 
 
 

2013-01-17 | 05:30:00

Sale

Innan jobbet mötte jag upp min fina Österrikiska vän Lea och vi gick till Abercrombie & Fitch som hade massa rea. Det var väldigt bra rea, halva reapriset på en massa grejjer! Kom hem med två jättefina tröjor för ca 270 kr, superbra verkligen. Hann såklart även med en kaffe innan det var dags att hämta barnen från skolan! 
 
 
 
 
Hade hand om en playdate här hemma så de var 4 barn. Lekte ute på tomten, jag leker alldeles för mycket med mina barn I know, men jag tycker det är så kul. Idag fick jag vara drottning Kajsa då vi lekte indianer. Haha, tänk när man hade så bra fantasi som man hade när man var liten. 
 
 
 
 
När jag slutat jobba så kom Dennis förbi för att säga hejdå. Så sjukt att han åker hem till Sverige ikväll. Kan inte riktigt fatta det. Kommer verkligen sakna honom! Chillar bara med en lugn hemmakväll framför teven ikväll, just one of those days. 

2013-01-16 | 08:35:54

Mammas födelsedag!

Mammas födelsedag idag, skypade med henne o gästerna imorse - trevligttrevligt! Kasper får ta med sig hem din födelsedags present sen!! Blev frulle på woodlands, amerikanska pannkakor, mums! Lekte i parken heeela dagen med kidsen och Dennis, Ania och deras barn. Kan inte fatta att Dennis åker hem imorgon! Blev middag på ett riktigt amerikanskt place i San Rafael med Malin, Märtha och Madde. Gud så gott det var och oj vad ont i magen jag fick efteråt - åt alldeles för mycket. Åkte sedan till Cheesecake o mötte upp Lina, Dennis och Ania. Ingen åt nåt direkt, satt där mest för att umgås. Åkte sedan till Golden Gate så att Ania fick se utsikten där, magiskt som vanligt! Var bara ovanligt kallt!! Men ska inte klaga, vet att ni hade snöstorm hemma idag, haha.


2013-01-15 | 09:23:29

Monday

Måndag igen då! Så härligt att se barnen igen!!! Charlotte var som fastklistrad på mig heeela tiden. När jag hämtade upp henne sa hennes lärare att hon hade berättat att hon saknat mig så mycket under helgen, min sötnos!


2013-01-14 | 06:08:02

Golden Globe Awards

Idag har jag chillat en massa här hemma med fina vänner och filmer. Idag var det även Dennis going away party, sorgligt men sant så åker han hem till Sverige på onsdag. Den nya Au pairen är en polsk tjej, hon verkar trevlig! Var sedan LCC möte, vi skulle åka skridskor vid Northgate mall men var ingen som åkte så vi träffades bara snabbt sen så drog vi ett gäng till Chipotle för middag. Vissa drog vidare till en amerikanare men jag var alldeles för trött så jag åkte hem och ligger nu och kollar på Golden Globe Awards! Juste, idag skickade Charlotte världens gulligaste video till mig! Där hon berättade om att hon inte ens kunde säga hur mycket hon saknar mig, synd att jag inte vet hur man lägger upp filmer, för den var verkligen sjukt gullig, min lilla älskling.


2013-01-13 | 20:36:53

Limousine

Helgen har som alla andra helger gått för fort! Igår firade vi Lina med girls night out på krogen (jag, Lina, Malin och Mel) och det blev en väldigt lyckad kväll!! Kan nu checka av att åka i både svart och vit limo om jag säger så! Lina och jag chillar nu hemma hos mig och ska väl om ett tag göra oss redo för denna söndag!


2013-01-12 | 10:39:57

Ensam hemma

Blev väckt utav städerskornas "Holaaaaa!" imorse, de kom 45 min tidigt... Så fick kasta mig upp ur sängen, slänga på mig kläder och dra ut ur huset. Köpte en bagel på Safeway och strosade sedan runt i de två mallen vi har här i Corte Madera fram tills jag hämtade Malcolm från skolan. Så mysigt att bara gå runt och kika, inköpen blev 3 nagellack och en väldigt cute typ påse att ha nagellack i. Jobbade rätt lite idag, men hann med att leka i parken och äta frozen yogurt. Min värdfamilj har nu åkt till Lake Tahoe över helgen så jag är ensam hemma. Nu på kvällen kom Lina, Märtha och Lea över och vi kollade tv, åt popcorn och badade i hot tuben - riktigt mys! 
 
 

2013-01-11 | 08:00:07

Lina 20 år!

Idag fyllde Lina 20, stora tjejen! Efter att jag jobbat morgon så åkte Malin och jag hem till henne på överraskningsbesök och en korg med lite presenter. Hon fick blandannat lite nagellacksgrejser så jag o Malin fick manikyr av Lina! Malin upplevde dock smärta under tiden, stackars liten då. Haha så rolig bild! 
 
 
 
 
Jobbade sedan hela långa dagen och när jag slutade så kidnappade jag, Dennis och Melanie Lina som inte hade en aning om vart vi skulle. Vi hade bokat biljetter till en Comedy Stand Up show i Novato. Det var riktigt kul faktiskt, skrattade typ heeela tiden, askul! 
 
 
 

2013-01-10 | 08:37:36

Blåsigt värre

Jobbat lite längre än vanligt idag då min vmamma är bortrest i två dagar. Höjdpunkten var helt klart då vi alla tre badade i hot tuben innan middagen eftersom det var kyligt ute, jättemys! Slängde ihop tre olika rätter till middag och kände mig allmänt cool. Blev sedan en sväng till Cheesecake med trevligt sällskap. Delade en Cheesecake med Lina, var länge sen jag åt Cheesecake faktiskt!! Nu måste jag kolla lite friends o sen sova, ska upp med tuppen imorgon och få iväg barnen till skolan. 
 
 
Jag o mina cutiesar! 

2013-01-09 | 09:13:54

@

Chill dag med baaaarnen. Blev ett spinningpass och efter det tänkte jag o Dennis käka burrito, men burrito placet hade till stor besvikelse stängt... Så blev In N Out, hahah superbra mat efter träning sådär, då var den timmens spinning förstörd. Haha men oj vad gott det var. 
 
 

2013-01-08 | 08:13:00

Vardag

Skönt o va tillbaka till de vardagliga rutinerna nu när kidsen börjat skolan igen. Alla rutiner har verkligen kommit tillbaka idag känns det som! Träning efter jobbet och nu lite vänner avsnitt innan sömnen slår sig in. Allt är som vanligt igen här borta i väst.
 
 
Kamel/lama på farmen! Haha ser ut som ett stooort gosedjur! 

2013-01-07 | 09:20:00

Vann en burrito

Har haft världens slappaste men skönaste helg!  Utgång inne i SF i fredags, mys hos mig igår, bowling o restaurangmiddag idag! Dennis o jag slog ett burritovad, den som förlorade av oss skulle bjuda den andra på burrito. Kan ju säga som så att jag åt en gratis burrito idag hahaha. Victory tastes good hahah. 
 
Hör inte till vanligheten att man säger denna mening men oj vad skönt att jullovet är över nu! Imorgon går barnen till skolan igen vilket betyder att jag återgår till de vanliga rutinerna vilket ska bli rätt skönt. Att jag därmed oxå får sovmorgon är oxå ett stort plus. 
 
 

2013-01-06 | 07:37:28

MovieDay

Jag är glad! Lillbrorsan och min bästa kompis kommer hit o hälsar på i februari och sen i april så kommer pappa o farfar hit! Blir suuuper! 
 
Idag har det regnat hela dagen och jag har knappt lämnat huset. Väldigt skönt, dessa dagar behövs oxå! 
 
 
Partybrudar igår kväll

2013-01-04 | 09:38:44

Farmen!

Härlig dag med barnen!!! Spenderade dagen på en farm med massa djur, var superkul för barnen och ja det var verkligen superfint där! Lunchade med barnen på restaurang innan och hade det allmänt mysigt. Vi var sammanlagt 7 barn o 4 vuxna som åkte till farmen så det var superkoj! Tackar Bibi för att vi fick hänga med! 
 
 

2013-01-03 | 09:09:51

Stranden 2 januari

Oj så snabbt man återgår till vardagen här borta! Ungarna har nu även jullov vilket betyder längre dagar för min del. Hikade med barnen o Dennis o hans barn till en strand där vi hängde mestadels av dagen. Sjukt härligt var det, så synd o klaga! Kan inte fatta att det är 2 December och det var så varmt så vi spenderade dagen på stranden, skönt o va tillbax i Californien! Var en som kom fram till oss o frågade om Dennis o jag var föräldrar till alla 4 barn. Hahaha. 
 
Middagade med Malin o hennes Training School friend. Blev sedan bio med Matilda och Dennis, vi hade biosalongen helt för oss själva, niiiice! 
 
Nu måste jag sova, imorgon är det upp med tuppen som gäller igen! 
 
 

2013-01-02 | 17:23:05

Östkustweekend

Då var jag back i mitt kära SF! Har haft en grym weekend med härligt sällskap och en massa upplevelser och sevärdheter! Gick riktigt bra o flyga på helt egen hand idag faktiskt, lite imponerad av mig själv faktiskt! Imorgon återgår jag till vardagen igen. Barnen har jullov, skönt för dem men för min del innebär det mycket längre jobbdagar! Tänkte visa ännu fler bilder från östkuststripen! 
 
 
Washington:
 
 
Kaaaallt!
 
Soldater
 
Martin Luther King Memorial
 
Abraham Lincoln Memorial
 
Köade ca 2.5 h utanför detta hus. Där inne fanns ett dokument över USA's 10 första lagar som var signerat av alla stater. Riktigt coolt, hann dock bara kolla 1 minut på dokumentet då vi var tvungna att rusa till tåget.. Men det var riktigt coolt! 
 
Jag o Karin köpte varsin pretzel till alla! Ivar dock bara hon o jag samtyckte om dem haha.
 
Varm choklad däremot var väldigt populärt hos alla haha.
 
Nästan framme! 
 
Tåget mellan DC-NY, trött Lina
 
Trötta Kajsa o Karin 
 
Wehoo. Jag gillar Washington, det var riktigt fint! Tyckte dock att 1.5 dag där var rätt så lagom, hann se det mesta tror jag! 
 
 
New York! 
 
 
Emmaaaa!
 
Gaaaaalet på Times Square! 
 
 
 
 
Brunchade och gick runt lite i mysiga West Village! 
 
 
 
Såg vännerhuset, SÅ coolt!!
 
 

2013-01-01 | 15:42:19

JFK

Sitter nu på JFK o väntar på att få gå på planet och åka tillbaka hen till kära SF. Gick supersmidigt o ta sig hit o så, nästan lite för smidigt då jag var här 3 timmar innan planet går. Men hade räknat med att jag skulle hamna lite vilse nånstans oå vägen mellan tågbytena men det klarade jag galant! Första gången jag flyger HELT på egen hand utan att ha nån alls med mig som jag känner/träffat lite innan. Hittills har det gått toppen! Får se hur själva flygningen går bara!

Det var ju då nyår igår ja! Galet! Mitt nyårsfirande i NY kommer jag alltid minnas haha. Såg ballen på Times Square 2 gånger, klockan var runt 3 sista gången och det var GALET! Sjukt med folk, poliser, avstängda gator och jaa allmänt kaos! Men jag tyckte det var riktigt coolt o se o få uppleva det ändå! Jag spenderade kvällen på Long Island med Emmas vänner (kände att vi hade sett ballen tillräckligt, såg ju den på dan iaf!). Men allt vi gjorde under kvällen blev fail men det var ändå så himla kul! Till och börja med så åt vi nyårsmiddagen på Diner (typ ett snabbmatställe haha) men åt 3 rätters o grejjer så det var fint det haha. Orkar inte gå in på detaljer, men vi skulle till ett House Party, det var ett House (typ galet fint o stort typ ett mansion) men det var inget party direkt! Men vi hade kul ändå, blir ju vad man gör det till! Orkar inte gå in på detaljer men vi spenderade även ca 1 timme i en hiss, på nyår liksom. Hahah aja kul var det iaf! Hoppas ni hade bra nyår allihopa! Jag har haft det nästan lika kallt som er dessa dagar haha. Ska bli skönt med lite Cali väder nu igen!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus