2012-12-31 | 22:16:42

Happy New Year!!!

Sjukt mycket folk vid Times Square idag, helt galet!! Happy New Year allihopa!


2012-12-31 | 02:33:00

D.C. - NYC

Sitter nu på tåget o är strax framme i NYC! Lina, Karin och Lilie har precis gått av tåget men jag ska fortsätta rätt in i smeten o sen ta mig ut till Emma på Long Island. Längtar SÅ efter att se henne igen!!!

Även idag har vi hunnit med lite sevärdheter! Vi har sett Lincoln Memorial, Martin Luther King Memorial och ett dokument (We, the people... Ja de 10 första reglerna som alla stater skrev under typ) stod o köa i nästan 2 timmar o hann preciiis med tåget, men ja det var det värt för det var riktigt coolt! Har varit en riktigt kall och blåsig dag i D.C. Idag, men jag har haft det toppen med sevärdheter och awesome sällskap! Imorgon är det nyårsafton, känns inte alls som det! Ska iaf bli sjukt grymt att fira nyår i NYC!


2012-12-30 | 00:49:06

Washington D.C.

Idag har vi varit riktiga turister här i huvudstaden! Har varit riktigt kul! Washington är en väldigt kulturell stad med massvis av museer och mycket historiskt att se! Vi tog en promenad och såg Union Station, U.S. Capital, American Indian museum, Air & Space museum, Castle museum, Washington Monument och Vita huset (såg Obama gå ut med hunden tillsammans med en drös livvakter innanför stängslet, ascoolt!!!). 
 
Känns verkligen att vi är på östkusten nu! Känns väldigt annorlunda ändå. Husen är väldigt olika de vi har på Västkusten! Har även sett väldigt många väldigt överviktiga människor idag, har knappt sett nån överviktig i Cali sen jag kom hit haha... Det är även mycket kallt här!! Är väldigt tacksam över att mina föräldrar tog med min Canada Goose jacka, hade inte överlevt utan den haha. 
 
Vi har varit helt slut idag, åkte ju nattflyg vilket innebar att det inte blev mycket sömn inatt och så kom vi fram tidigt imorse. Flygningen gick väldigt bra och kändes mycket kort även fast den var 6.5 h. 
 
Stannar här tills imorgon eftermiddag sedan ska vi tåga upp till New York! Här kommer lite bilder från dagen i USA's huvudstad: 
 
 
 

2012-12-29 | 03:18:58

Nästa: Östkusten

Nu bär det strax av till SFO o natten ska spenderas på ett flygplan = ingen sömn alls förmodligen... Sitter hemma hos mig och väntar ut tiden till att få åka till flygplatsen. Uppdaterar när jag kan - vet ej om det blir i D.C, NY eller San Fran, men det visar sig! Ha det bra för det ska jag! 
 
 

2012-12-28 | 09:27:47

Marin

Har visat Lilie runt i Marin idag! Blev Mount Tam, Overlocken, gungan i Tiburon o Town Center. Inte så pjåkiga ställen o se vill jag lova! Blev middag i San Rafael med Maja, Lina, Lilie & Aaron sen drog vi vidare hem till mig och chillade galet resten av kvällen.
 
Imorgon ska jag visa Karin o Lilie runt i den vackraste staden på jorden, San Francisco! Å sen imorgon kväll bär vi oss av till östkusten. Första stoppet blir Washington D.C. Ska checka av huvudstaden och säga hej till Obama innan vi drar vidare mot det stora äpplet. Blir en toppen weekend! Skriver nog ett litet inlägg imorrn innan vi beger oss av! 
 
 
Älskar't!!!
 

2012-12-27 | 10:49:28

Pop

Imorse for min värdfamilj iväg till San Diego där de ska träffa min vpappas släktingar. Detta innebär att jag är ledig fram tills jag kommer hem från NY på tisdag!
 
Så idag hann jag med o skypa lite och så kom Johanna över på lunch och stannade ett bra tag, trevligttrevligt! Blev sedan julmiddag hemma hos Bibi med Lina, Lilie, Dennis, Coleman & Anna. Riktigt mysigt var det! Lilie är här från New Jersey och är Linas Training School kompis så vi visade henne det crazy dekorerade huset i Novato och hann även med att visa Golden Gate Bridge kvällstid! Jag, Lina o Malin exchangeade även våra julklappar idag. Fick så himla fina presenter av mina allra bästa brudar! 
 
 
Lite av dagens middag:

2012-12-26 | 08:17:01

Christmas Day!

Blev väckt 06.45 av världens mest exalterade kids som kom inspringandes i mitt rum och ropade att det var christmas. Familjen samlades där nere och vi öppnade presenter. Barnen verkade ha varit sjukt duktiga i år för oj vad julklappar de fick! Jultomten hade lämnat presenter i stockingsarna och över hela sofforna i vardagsrummet. Barnen hade varsin soffa full med leksaker! Sen öppnade vi lite presenter som var från föräldrarna. Oj vilka fina presenter jag fick av mina värdföräldrar. Lekte sedan ett tag med barnen o alla deras nya leksaker innan släktingar började drälla in. Blev då ännu mer julklappar och ja vi satt o öppnade paket i timmar, haha. Precis när vi var klara så plingade Malin på dörren, så kul att hon kom förbi ett tag! Vi vuxna körde sen Secret Santa Game, askul faktiskt! Jag ended up med två goda tvålar. Blev sen julmiddag A la amerikansk style - oh gosh så mätt jag är efter all mat o kakor o ja ni vet allt sånt! Har haft en riktigt mysig jul med min amerikanska familj! 

2012-12-25 | 06:13:00

Christmas Eve

Julafton var det idag då. Gud så mysigt jag har haft det med min värdfamilj! Åkte skridskor inne i stan, i en utomhusrink! Spelades massa julmusik i högtalarna och det var smockat med folk! Var verkligen superkul att glida runt på isen! Perfekt att åka skridskor ute då solen sken och det var inte alls så kallt ute, superhärligt! Åkte sedan hem till mormorn där vi spenderade resten av dagen/kvällen. Mysigt med massa mat, choklad, släktingar och pussel. Öppnade även stockingsjulklapparna, jättekul! Lärde dem säga "Jultomten" så typ hela tiden höll alla på o sa "jultomten" askul. Deras svenska blir bättre o bättre haha. Mysig julafton i San Francisco med värdfamiljen med andra ord!! 
 
Har trackat (spårat) tomten typ hela dagen så vi visste precis när han var i Sverige, Senegal, Brasilien osv. Barnen är så sjukt overexcited över morgondagen (som är den riktigt stora dagen här!) då de kommer vakna supertidigt och springa ner o öppna presenterna som tomten har lämnat! 
 
Hemskt ledsen, men har verkligen inga bilder från idag, sorry! Men ska be min vmamma skicka bilder från då vi åkte skridskor, så dem får ni förmodligen se snart! 

2012-12-24 | 09:55:20

Dan före dopparedan!

Helgen har mest bestått av julhandling! I lördags begav jag mig med mina två kompisar från Österrike och Tyskland för o köpa klappar. Idag gick bilen in till SF med mina bästa svenska brudar Lina & Malin. Mötte upp Maja vid svenska kyrkan där vi hoppades på att kunna köpa svenskt godis - besvikna vi blev då det nästan bara fanns norskt godis haha. Kvällen avslutades med tacokväll hos Lina med Malin o Märtha. Såg julfilm som var jättesorglig så alla utom Lina satt o bölade genom hela filmen. Men ja mys hade vi det ju som vanligt Såhär dan innan julafton. Känns så skumt att vara utan familjen under denna tid på året, men ja detta år får jag uppleva äkta amerikansk jul istället! 
 
 
Vår kära bro!
 
 
Sån himla julstämning är det inne i stan!
 
 
Såhär julpyntar vi i Cali, julbelysning i palmträden!
 
 
Swedish Taco Night!

2012-12-22 | 11:18:26

Regnigt Cali

Oj vad det har regnat här idag! Trots kylan blev det glass med kidsen eftersom det var fredag - inget stoppar oss då. Åkte sedan med familjen till Colemans going away party, om exakt 1 vecka flyttar han till Sverige, galet! Lina, Dennis och en massa andra människor var oxå där! Sedan var det LCC möte som gällde och denna gång var vi hemma hos vår LCC och bytte kakor med varandra och körde även Secret Santa Game. Haha, var riktigt mysigt faktiskt! 
 
 
Suddig bild på två sötnosar ute i regnet! 

2012-12-21 | 09:42:02

Santa Claus is coming

Har julpysslats som bara den med kidsen idag, mysmys! Julbakade imorse till LCC mötet imorgon, kommer komma hem med typ 40 olika kakor imorgon, haha. Skulle varit sista Hawaii dansen idag, men var bara jag o Lina där. Var tydligen inställt av nån anledning, men alla verkade ju veta om det utom vi - schysta puckar liksom! Men gick ingen nöd på oss, vi satte oss o kollade in en basketmatch med collegekillar istället. Mötte sedan upp Melanie för lite middag. Sen åkte jag till Malin och stannade alldeles för länge haha. 
 
Fick även idag ett paket på posten, hade inte sett det. Å när min värdmamma sa att det hade kommit ett paket till mig så blev jag superglad! Tack så himla mycket Maria, Jocke, Viktor & Ida, det värmde! Ska försöka med att inte öppna paketet förrän juldagen! 
 
 
Dålig bild o dålig vinkel, I know. Men det e en bild iaf, haha.

2012-12-20 | 08:19:26

Kallt i Cali

Blev en liten tur till Northgate mall med Lina för julklappshandling, gick ganska bra måste jag säga! Har dock några kvar! Spenderat största delen av dagen med min lillprins, har varit så kallt ute så vi har mestadels hängt här hemma. Blev sedan middag och lite spontan froyo med Malin, Märtha & Madde, bra onsdag med andra ord! 
 
 
Längtar tills härliga Cali värmen kommer tillbaka! Fast måste erkänna att trots att det är rätt kallt nu så är det sjukt mysigt med alla julpyntade hus, julmusik och alla julgrejjer i alla affärer!!! 

2012-12-19 | 08:49:54

Träningsvärk

Tänkte bara meddela att jag har en sådan fruktansvärd träningsvärk! Efter Performance passet igår (som var extra tufft än vanligt - går det ens liksom?! men ja uppenbarligen) på det blev det magövningar o massa stretchning med min PT Lina! Idag körde vi spinning och hej och hå vad mör min kropp är. Så ja, nu kan ni alla notera det oxå! 
 
 
 
Bild från lucian på Dennis o mig (snodd från www.linainus.blogspot.se) 
 

2012-12-18 | 08:38:27

Jul om en vecka!

Hejhopp! Sorry att jag inte skrivit på några dagar, men helgerna är som vanligt väldigt proppade! Har spenderat rätt mycket tid inne i SF och jag tänker inte gå in på detaljer men det var helt galet asså! (ordvalet tillägnat dig Malin, hoppas du läser detta högt!!!). 
 
Förövrigt är det julafton om exakt en vecka, herregud kan inte fatta att det är så snart! Känns konstigt att vi inte har nån snö här dock, men jag lider inte så mycket av det! Skönt att slippa kylan faktiskt. Fast vi har rätt kallt här oxå, men långt ifrån Sverige-kyla! Ska bli galet mysigt med jul, men känns såklart lite konstigt att vara så låångt hemifrån på julen! Men ska bli riktigt coolt att fira amerikansk jul! 
 
 
Jag & Lina, snyggingar! 

2012-12-15 | 09:15:39

Lucia

Idag jobbade jag bara en riktig kortis, för sen åkte barnen hem till sin mormor! 
 
Hade vårat luciaframträdande idag, och det var smockat med folk i kyrkan! Men det gick riktigt bra faktiskt! Väldigt mysigt med en liten svensk tradition sådär. Gick så bra så imorgon ska vi till ett äldreboende i San Rafael och sjunga lite för dem oxå. 
 
 
 
Efter lucian åkte vi ett gäng till Novato och kollade på ett hus som var helt sjukt juldekorerat! Det var galet! Det var alltså ett hus i ett villaområde och det bodde människor i huset. Men de öppnar upp sitt hus några timmar varje dag runt jul för att visa upp sina extrema juldekorationer. Helt gratis och man fick tillochmed gå in i huset och kolla. Kan inte fatta att de orkade ta fram så himla mycket julgrejer, haha sjukt! Det var helt galet och sjukt coolt! Only in America säger jag bara! 
 
 
Utanför: 
 
 
Inne i huset: 
 


2012-12-14 | 09:02:04

Feliz Navidad

Idag har det jobbats och jobbats och jobbats. Har gått imponerande bra faktiskt, haha. Trots att barnen har varit.. Ja så som barn är så har det gått bra faktiskt! Har haft det mys med dem hann med lite hot tub bad, pizza, film o massa annat! När barnen hade lagt sig kom bästa Malin över o gjorde mig sällskap här hemma, vi kollade lite film o Oliver var såklart oxå med o myste! 

2012-12-13 | 09:22:01

Lussekatter

 
Muuums! Lite julbak hemma hos mig inför lucian! 

2012-12-12 | 08:55:34

A Cinderella Story

Väldigt mysig dag i solen med mina två små sötnosar! Lekt en massa i lekparken, så kul att Charlotte alltid presenterar mig som sin storasyster, hahah så himla söt. Svettades som få på spinningen idag och har redan nu fått träningsvärk som bara den, galet! Filmmys hos mig med Lina & Dennis blev det på det, en helt vanlig tisdag med andra ord! 
 
 
Bild från då jaga var med några tyskar vid Point Reyes, oj vad kallt det var då! 

2012-12-11 | 07:29:49

Kan man skicka julkort till himlen?

Jag kommer precis ihåg känslan för exakt ett år sedan. Det var obeskrivligt tungt och jobbigt. Men hur det än var så blev vi starkare efteråt. Det är något som vi alla en dag ställs inför även fast man absolut inte vill tänka på det. Kan inte fatta att vi varit utan dig ett helt år nu. Förra året var sjukt jobbigt, först morfar och sen 3 månader senare du, mormor. Saknar er båda så himla mycket. Undra vad ni hade sagt om ni vetat att jag var såhär långt hemifrån under en så lång tid, haha. Det var nog mycket pågrund av er som jag vågade ta steget och att verkligen åka iväg helt själv till andra sidan jordklotet. För är det något jag kommer göra i livet så är det att göra allt jag vill - för när jag själv ligger på dödsbädden vill jag kunna vara nöjd och lycklig över allt jag gjorde i livet! Jag är så stolt över mig själv att jag åkte och jag vet att ni oxå hade varit det - oroliga men stolta! Det här med att efter man är med om något hemskt så blir det bättre stämmer verkligen. Jag menar efter att ha upplevt 3 dödsfall (älskade saknade Maja några månader efter mormor) med några månaders mellanrum så åkte jag hit till Californien och har det hur underbart som helst och lever verkligen livet. Inte kunde jag tro för exakt ett år sedan att jag om ett halvår skulle må så bra som jag gör nu. Detta gör mig samtidigt lite rädd, eftersom jag är så lycklig nu - vad hemskt kommer hända härnäst? För jag vet att det inte bara kommer vara lyckliga dagar, så funkar inte livet. Men jag önskar iallafall att lyckan håller i sig lääääänge! Saknaden är enorm och det känns fortfarande såå tomt efter er, men ni kommer alltid leva kvar inom oss och alla fina minnen är oförglömliga! 
 
 

2012-12-11 | 02:42:07

Lite bilder sådär

Wehoo, appen funkar igen! Så här kommer lite pics! 
 
 
Från i fredags då småtjejjerna fixade sig iordning tillsammans, supersöta!! 
 
Älskar detta decemberväder! 
Där borta på andra sidan Golden Gate bor ju jag då! Magiskt fint! 

2012-12-10 | 09:04:58

Helgen

Asirriterande, blogg.se appen funkar inte, så kan inte lägga upp några bilder, och jag som hade en massa fina bilder att visa.. Hoppas inte problemet håller i sig, för blir ju väldans tråkigt utan bilder på bloggen. 
 
Har iallafall haft en toppenhelg som vanligt! Har bland annat shoppat, gått ut i SF, sett luciaframträdande i Svenska Kyrkan inne i SF o hängt med mina fina vänner. 
 
Superhärligt väder har vi just nu oxå! Seriöst, det är 9 december och vi hade 18 grader o sol, så himla härligt! Jag älskar California!! 

Juste, idag när Lina o jag gick inne i SF så sa en lite äldre man till oss "tjejer, Gud vad ni är snygga! Asså, tro inte att jag är nån snuskgubbe nu. Men jag var bara tvungen att säga det, för det är ni verkligen!!" Hehe man tackar o bockar! Älskar amerikanare, hade aldrig hänt i Sverige! 
 
 


 
 


 

2012-12-07 | 18:05:00

GLÄDJE

Åååååh vad glad jag äääär! Fick precis besked om att min bästa vän och min lillebror kommer hit på sportlovet och hälsar på mig! De bokade sjukt spontant och jag vaknade upp till massa sms och facebookmeddelanden om att de hade bokat! Gud vad glad jag är! Kommer bli galet kul, lääääängtar!!
 
 
För några år sedan i Venedig! Snart är ni här i Californien!!!

2012-12-07 | 09:26:58

Onödigt inlägg

Haft en riktig toppendag med mina kids idag! Allting har flytit på riktigt bra och har inte haft några problem alls. Har tillochmed badat i hot tuben på baksidan, riktigt mysigt! Var Hawaii dans ikväll, kul som vanligt. Lekte sedan spion med Lina & Aaron, haha vi hade det väldigt kul må jag säga! Men vi ended up med varm choklad istället. Hahaha. 

2012-12-06 | 08:25:24

Peppermint

Blev frulle med Malin, Lina, Märtha & Luiza imorse, mysmys! Hade 5 ungar här hemma idag, låter jobbigare än vad det var. De hade väldigt kul och lekte med varandra hela tiden. Luciaträning på kvällen - snart dax för det stora framträdandet! Efter lucian åkte alla Au pairer (vi var 9) och åt efterrätt på CCF, riktigt trevligt! Har sån sjuklig träningsvärk så det är jobbigt, men känns bra det! Idag fyllde även min farfar år! Grattis farfar och hoppas att dagen var toppen! 
 
 
Åt en peppermint Cheesecake som de bara har nu över julen. Smakade väldigt mycket polka - jättegod!!

2012-12-05 | 09:09:41

Tröööött

Oj vad trött jag är! Orkar inte skriva mycket alls.. Sprang en runda med Lina innan jobbet och efter jobbet blev det ett spinningpass och middag på Cheesecake Factory med trevligt sällskap! Livet rullar på som vanligt i ett för tillfälligt väldigt regnigt Californien!

2012-12-04 | 08:17:18

Vart tog denna dag vägen?

Idag är en sånhär dag då jag har gjort så lite som möjligt. Malcolm var sjuk o hemma från skolan, men Veronica jobbade hemifrån så han var med henne mestadels av tiden. Så jag jobbade knappt alls idag, bara skjutsade runt Charlotte lite. Annars har jag mest chillat och kollat på tv, läst en superbra julbok som heter "A Gift From Tiffany's" som är jättebra faktiskt. Var även på mördarpasset på gymet ikväll som vanligt, känns skönt efteråt men Gud vad jobbigt det är! 
 
 
Riktig julstämning har vi här hemma, SÅ himla mysigt!! 
 
 

2012-12-03 | 08:57:18

IKEA

Superbra dag med mina favoritbrudar! Vi har haft luciaträning (så himla mysigt är det) och så har vi varit på IKEA för första gången sen vi kom hit, snacka lycka asså! Haha, så blev köttbullar och potatismos till middag och kanelbulle till efterrätt. Supergott! Köpte lite ljus till rummet, köttbullar, julmust och makaroner. Haha galet mysigt det var där, kändes som man var i Sverige nästan! Hämtade även upp mina glasögon idag, när jag tog på dem och insåg hur sjukt bra jag såg med dem blev jag så glad så jag började gråta, haha sjukt känslosamt blev det. Sen fick Lina o Malin gå o lyssna när jag läste överallt på allting i Towncenter haha, bäst ni är tjejjor! 
 
 
Såhär ser jag ut med mina glajjor, sjukt ovant men galet skönt att använda dem! Min vpappa sa att jag såg ut att jobba på ett bibliotek, haha vet dock ej om det var positivt eller negativt. Min vmamma blev så glad över att de kommit så att jag nu ser bättre när jag kör, och oj ja jag ser SÅ mycket bättre - galet! 
 
 
Glada svennar utanför IKEA! 
 
 
Gud så gott det var, seriöst! 
 
Myyyyyys!
 

2012-12-02 | 08:05:58

Svensk julmarknad i SF

Fredagen blev väldigt lyckad. Väldigt kul och crazy som vanligt om man säger så. Dock blev två av tjejerna av med sina plånböcker under kvällen, men bortsett från det så hade vi det toppen. Det var riktigt grymt att ha ett hostelrum mitt i stan oxå, verkligen! 
 
Idag har vi varit på svensk julmarknad inne i San Francisco, supermysigt verkligen!! Massa svenskar och bara massa svenska julgrejjer! Sjukt cozy!! Helt sjukt att vi gick och fotade en massa på julmarknaden. Det var verkligen såhär "åååh kolla, träskor!!!" "åååh kolla, julbockar" klick klick med kameran. Haha. Sjukt att det känns så himla härligt att se svenska grejjer och att höra en massa människor prata svenska. Känns att man har varit borta ett bra tag från lilla Sverige ändå! Jag köpte en liten julmust, en lussebulle och jordgubbskräm. Asså jag skojar inte, Gud vad gott det var! 
 
Hann även med lite shopping inne i SF. Köpte en handväska som tidigare kostat $109 men nu såldes den för $29, herregud vilket kap vill jag lova! Jobbade nu kväll ikväll och oj vad söta barnen var, seriöst!
 
 
Bilder från Swea julmarknad:
 
 
 

2012-12-01 | 00:48:21

4 månader!!!

Ledig istortsätt heeela dagen! Hämtade bara min söta tös från skolan o skjutsade hem henne och nu ska de umgås med sin mormor hela dagen! 
 
Firar idag 4 månader här i USA, det är så himla galet! Jag har hunnit uppleva en massa saker på mina 4 månader här, men samtidigt känns det som att tiden har gått så sjuuuukt fort, helt crazy! Saker jag hunnit med hittills under mitt år här: 
 
  • Yosemite National Park
  • Los Angeles (med allt vad det innebär; Hollywood, Universal osv) 
  • New York (top of the rock m.m. Snart ses vi igen NYC!!) 
  • Hittar (nästan hahaha) lika bra inne i världens finaste stad, San Francisco, som i min egen byxficka 
  • Upptäckt att Marin (där jag bor) är världens finaste förort
  • Clear Lake
  • Firat äkta amerikansk Halloween
  • Firat äkta amerikansk Thanksgiving
  • Gjort supermånga fina hiker
  • Shoppat som få
  • Ätit oräkneliga många gånger på Cheesecake Factory och även froyo
 
Å hur mycket mer som helst, bara detta jag kom på just nu. Lever verkligen min dröm just nu!!! Å jag är så himla tacksam över att jag har funnit så underbara vänner här borta på andra sidan Atlanten och även att jag hade turen och kom till min fantastiska värdfamilj, de är bäst! 
 
Ikväll firas 4 månader inne i SF med middag och utgång. Ska övernatta på ett hostel inatt oxå, för imorgon bitti står svensk julmarknad inne i SF på schemat, supermys! 
 
 
 
Har spenderat 4 månader med dessa sötnosar! 
 
 
Å fritiden kunde inte bli bättre med mina fina vänner! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus