2012-08-13 | 08:39:11

Så kan det gå!

Hade inga planer alls för dagen när jag vaknade imorse! Tog sovmorgon, var sen hemma själv eftersom min värdfamilj åkte iväg och såg baseballmatch, skypade med Annica, mamma & pappa, farfar och Emma, åt lätt lunch (o efterrätten blev resterna av min cheesecake, hehe), hade inget alls o göra sen så hörde med Martine om hon hade planer, vilket hon inte hade så vi bestämde att jag skulle ta en tripp och hälsa på henne i Oakland. Kollade upp vägen och det såg lätt ut, bara att följa motorvägen hela tiden, o skulle ta ca 30 minuter. Asbra, var dock inte lika lätt i praktiken som i teorin... Körde av vid fel avfart, hamnade i downtown Oakland (stannade och gick ur bilen för att fråga nån om hjälp, då stannar en bil med några killar i o frågar om jag åkt vilse o att jag ska sätta mig i bilen för de kunde köra mig dit jag skulle, hjälp vad rädd jag blev!), bensinen höll på o ta helt slut, tankade, letade hur länge som helst för att komma in på rätt freeway igen, kom av nån anledning till Berkley och ja herregud iaf, vad som skulle ha tagit 30 minuter ended up beeing 3 timmar och jag skojar inte, helt sjukt, fattar inte hur jag lyckades.

 

Hur det än var, med hjälp av guidening av Martine på telefonen så hittade jag henne, finally! Vi var båda väldigt hungriga så vi åkte direkt till Amadela (tror jag det hette) var iaf en supermysig ö jättenära henne. Där åt vi middag (typisk amerikansk restaurang och åt hamburgare och pommes, mums). Gick sedan och köpte varsin supergod frappuccino (stavning??) på Starbucks o gick sedan runt o kollade lite på den gulliga lilla ön. Åkte sedan å kollade in Martine hus, var ett väldigt mysigt litet hus! Kul att se hur andra au pairer bor och hur deras familjer är! Så hade en väldigt trevlig kväll med Martine! Vi kollade upp exakt hur jag skulle åka på hennes dator, så att jag skulle slippa åka vilse igen. Återigen, detta såg lättare ut i teorin än vad det var i praktiken. Gick superbra att hitta freewayen, jag skulle bara följa den hela vägen hem, men så på ett ställe gick typ 3 freeways ihop till en, och jag tyckte verkligen jag följde samma hela tiden, men så kommer jag till bron och upptäcker "OMG, detta är inte Richmond Bridge, detta är Bay Bridge som går in till San Francisco!!" jag höll på o dö där ett tag, seriöst fick smått panik! Det hade hunnit bli kolsvart, har aldrig kört inne i SF, försökte kolla vägen på iphonen samtidigt som det var rätt mycket trafik på den 8-filiga motorvägen, körde genom Fisherman's Wharf som var fullsmockad av turister och bilar, hittade efter mycket om och men Golden Gate, var sjukt tät dimma + jättemörkt så man såg max en meter framför bilen, var dock så glad när jag åkte över Golden Gate, för därifrån hittar jag hem! Mina värdföräldrar började undra var jag tagit vägen och började smsa, kunde dock ej svara på motorvägen!

 

När jag äntligen kom hem (som jag aldrig trodde jag skulle göra) så berättade jag allt för mina värdföräldrar som tyckte synd om mig, eftersom det inte är en alltför lätt väg att köra, särskilt när jag aldrig kört genom SF tidigare! Men de tyckte det var bra övning oxå. Håller med dem, så imorgon ska jag boka uppkörningsdatum - måste ju ta Kaliforniskt körkort! Men jag säger bara, aldrig att jag kör till Oakland igen!! Haha, o min värdmamma sa att jag inte bör åka dit igen, de gillar verkligen inte Oakland! Å jag kände verkligen när jag åkte runt där downtown att det var ett rough neighbourhood, med väldigt mycket gangsters... Martine bor dock lite utanför i ett lite finare område! Men måste säga att det känns väldigt säkert här borta i Marin om man jämför!!

 

Är inte helt hundra på om detta är freewayen där jag körde fel o kom in till SF istället för till Marin sidan. Men enligt Google så är det här, så det är förmodligen så. Mamma & pappa - kan ni fatta att jag körde runt helt själv på denna motorväg?? Mamma, du som var rädd när jag körde till E-tuna, haha. Tur att ni är lyckligt ovetande om när o var jag kör här, haha. 

Martine - ready for dinner!

Var supergott! 


Kommentarer;
mrtine

Ja uuuusch :( Tycker verkligen synd om dig! Ska se om jag vågar mig på den vägen sen bara då... haha! Men tack för en supermysig kväll ändå iaf! :D

2012-08-13 kl. 16:17:10
Mamma

Snääälla Kajsa, säkerheten framför ALLT !!!! Men det var samtidigt imponerande att det gick vägen. Kramar till dig <3

2012-08-13 kl. 17:09:19
Pappa

Ja du blondie, vad säger man? Håll dig i närområdet framöver.... Men du har väl lärt dig en del antar jag. ;-)

2012-08-13 kl. 21:00:27
annica

Jag är imponerad! Du och jag som för ett antal år sen gick vilse på ett 3 km elljusspår som bara går runt! Jag gillar
Att du sökt dig till lite större områden ;)

2012-08-13 kl. 21:10:59

Gratis design av Mimmi Webdesign


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus