2012-08-31 | 09:11:47

1 månad i USA!!!

Idag hade Malcolm playdate med Ford. Bestämde igår att de skulle ha playdate och att jag skulle ta hand om båda pojkarna. Sagt och gjort. Hämtade upp killarna från skolan o åkte sedan hem och åt lunch. Dennis och Alex kom förbi o åt lunch hos oss oxå. Kan säga som så att tre 5-åriga killar hade det väldigt roligt runt matbordet, jobbigt dock att de ville leka vid matbordet, vilket de såklart inte får. Lekte sedan lite här hemma innan det var dags att åka och hämta upp girlsen från skolan. Tog efter det med mig de tre barnen och åkte till en club där Dennis familj är medlemmar, så de kunde släppa in oss där. Så där hängde vi sen hela eftermiddagen. Fords mamma kom och hämtade upp honom där och vi andra hängde kvar där ett tag till. 
 
Åt middag med mamman och barnen. Sen kom Lina och en tjej från Schweiz och hämtade upp mig och vi åkte till Cheesecake Factory för dessert. Där mötte vi upp tre au pairer, sen rullade det bara in fler o fler. Tror vi var typ 14 au pairer som satt o käkade Cheesecake, riktigt trevligt faktiskt! Var folk från Sverige, Schweiz, Österrike, Frankrike och Tyskland! Mest svenskar faktiskt, 5 stycken! Så satt där o pratade hela kvällen, trevlanstrevlans! 
 
Btw. Idag har jag varit i USA i exakt 1 månad, galet vad tiden går! På ett sätt känns det som att jag har varit här hur länge som helst, och känt de människorna som jag hängt med hittills här hur länge som helst (galet hur tighta man kan bli på jättekort tid här borta!)! Samtidigt känns det som att det inte var så himlans länge sen då jag hade mina avskedspartyn hemma i Strängnäs, när jag stod och vinkade av mamma, pappa & Molly på Arlanda och när jag, Emma o de andra tjejerna som åkte samma datum satt på flyget till USA, på väg mot vårt livs äventyr! Känns som att jag har hunnit med en hel del sedan dess ändå!!! Detta är vad jag kommer på som jag gjort sen jag kom till USA för en månad sen: 
 
  • Training School på Long Island
  • Sett New York City 
  • Bekantat mig med San Francisco
  • Lärt mig hitta i Corte Madera och de närmsta byarna runtom här i fantastiska Marin
  • Åkt över Golden Gate x antal gånger
  • Roadtrip till Clear Lake
  • Bott in mig hos min underbara värdfamilj (de har fått mig att känna mig som hemma från dag 1)
  • Träffat en massa nya och underbara människor 
 
Å självklart en massa mer småsaker! Känns som att det händer saker hela tiden, varje dag här borta och det är så galet roligt verkligen! Så, nu är det exakt 12 månader kvar som väntar i detta underbara land! That's amazing! 
 


Denna Cheesecake tog jag idag! Mumsig faktiskt! 
 
 
Detta var vårat långbord på CCF. Tror inte ens alla som var med under kvällen hade kommit då detta kort togs, haha.

2012-08-30 | 06:19:53

Wednesday

Skypade med fina Janine imorse, roligt då det var första gången sen jag kom till USA. Skönt att höra att allt är bra med dig! Tvättade även barnens och mina kläder. Drog sen till gymmet och mötte upp Lina. Om hon börjar på mitt gym kommer jag vara biff när jag kommer hem, haha. Träningsvärk imorgon - Check! Galet bra med en egen tränare typ! Tack för det Lina! Åkte sedan hem för att skypa med Josefin, men hon hade fått jobba över o glömt vår date så det får bli en annan gång. Så skypade då istället med familjen, roligt! Ser fram emot när ni kommer hit så att jag får visa er runt här, magiskt! 
 
Hämtade upp Malcolm på skolan. Åkte hem och åt lunch med honom. Åkte tillbaka till skolan och hämtade Charlotte. Eftersom det varit så himlans varmt idag så åkte vi sedan till en pool och hängde där hela eftermiddagen. Så himla skönt att bara bada med barnen när det är så varmt ute! Å de älskar att bada och simmar typ bättre än mig haha. Hängde i diving poolen typ hela tiden, de tycker det är så roligt att hoppa från diving boarden och dyka ner till bottnen. På denna club så ringer de i en klocka typ en gång i timmen, då måste alla barn gå upp ur vattnet och det är dax för alla vuxna som vill simma ifred att hoppa ner i vattnet. Superbra tillfälle att käka matsäcken och smörja in dem med mer solkräm, hehe. 
 
Barnen är ju dock alltför sega ibland, så kom tillbaka hem senare än då jag egentligen skulle slutat (så missade skypedaten med emma, buhu). Då hade mamman precis blivit klar med middagen, så vi åt middag och sen kom Coleman hit. Han ska flytta till Sverige om några månader och håller på och lär sig svenska. Så vi satt på baksidan och hade en svenska lektion. Riktigt roligt att höra amerikanare prata svenska kan jag lova! Ska nog köra en lektion nästa vecka oxå! 
 
 
 


Inte helt fel att hänga här största delen av jobbdagen! 

2012-08-29 | 17:02:51

Surfing pics

Under surfningen igår så hade Lina med sig sin vattentåliga kamera, yay. Så tänkte bara visa er två bilder från gårdagen. När blev morgon surfning en vardag för mig? Detta är något man bara kunde drömma om i Sverige, kan inte ens fatta hur många coola grejer jag kommer hinna se och göra under mitt år här i staterna! Synd bara att delfinerna inte fastnade på nån bild, var galet coolt!
 
 

On our way into the water! Skulle vara najs om vattnet här var varmare så man slapp ha våtdräkt, men man kan ju inte få allt! 
 
 
Lina fick en bild på då jag står upp på brädan. Detta var ju då andra gången jag surfade, och jag lyckades då stå ca 2 sekunder, förbättring från sist iallafall! 
 
 
Godkväll Sverige, Godmorgon USA! 

2012-08-29 | 09:26:00

100

Att jobba morgon gick faktiskt riktigt bra! Eller jaa... Jo men det gick bra det! Åt frukost med barnen och de hade sådan beslutsångest över att välja flingor... Jag säger bara som så att detta jobb kräver sjukt mycket tålamod, kommer ha världens bästa tålamod efter detta år! Barnen hann sedan med alla sina morgonsysslor förutom att bädda sängen. Blev stressigt där på slutet, minutrarna innan vi var tvungna att köra mot skolan, allting går så långsamt när man ska iväg nånstans, haha. Slutade med att Charlotte fick sätta på sig skorna i bilen.. Hittade en parkering snabbt och sedan droppade jag av Malcolm i hans klassrum och sedan Charlotte i hennes - båda i god tid innan skolklockan ringde - well done Kajsa!
 
Åkte sedan hem och fixade snabbt iordning lite matsäck, blev hämtad av Dennis så åkte vi o hämtade Lina i San Anselmo o drog sedan till Stinson! Mamma & pappa - jag surfar så nära strandkanten, så jag tror
inte ens att vithajarna simmar så långt in mot land?! Jag hoppas inte det iaf! Berättade för Veronica att ni var lite oroliga över att jag surfade där. Hon sa att det är lugnt och att hon trodde att det endast varit 2 hajattacker där och båda var för länge sen! De har hajnät där oxå, men klart att hajarna lyckas ta sig igenom ibland dock... Idag när vi surfade var det sjukt coolt, för två delfiner simmade och hoppade asnära oss, hur coolt?? När jag såg nåt stort - inte alls långt bort från där vi surfade, trodde jag först att det var en haj, men så kom jag på att hajar hoppar inte över vattnet. Så delfinerna hoppade i stort sett bredvid oss, galet coolt! 
 
 


Morgonsurfning at Stinson Beach, galet roligt! Det är Stinson man ser på bilden, asstor o najs strand!
 
 
 
Så var det dags att hämta upp våra småkillar från skolan. Så lämnade Lina i San Anselmo o åkte till skolan. Eftersom surfingbrädorna fortfarande var i bilen så åkte Dennis hem med bilen medan jag tog båda pojkarna och promenerade hem (alla fick alltså inte plats i bilen). Gick hem hit o fixade lunch åt grabsen. Hängde sedan här hemma och spelade lite pingis och sådant tills det var time att hämta upp tjejerna. Vi cyklade sedan cykelvägen och åkte till ett ställe där det finns en massa blackberries, så stannade och åt en massa! Cyklade sedan med mina barn till Charlottes taekwandoo träning. Jag o Malcolm tittade på en liten stund, sen blev han uttråkad, så vi cyklade tillbaka till blackberriesarna o åt lite mer, haha. När vi plockade upp Charlotte så hoppade hennes kedja på cykeln av. Tur att hennes taekwandoo lärare kunde hjälpa till. Blev iochmed detta lite sena hem. Hörde inte att min vmamma ringde när vi cyklade. Hon ringde typ 5 gånger på en minut och skickade sms, sen hörde jag telefonen, hon blir jätteorolig så fort man inte svarar i telefonen! 
 
Åt middag med the family och sedan fick jag ta finbilen, en jättestor och superfin Lexus som oftast mamman har, till San Anselmo. Berättade för vmamma att vi skulle träffa två killar vi inte kände, och hon tyckte inte att det lät så bra, men sa att jag skulle ringa henne ifall det skulle vara något. Lina o jag träffade killarna i San Anselmo (killen vi mötte på färjan o hans kompis) vi gick till en pizzeria då killarna inte hade ätit. Åkte sedan hem till ett hus som en av dem vaktade och spelade kort. Var faktiskt riktigt trevligt, och killarna var inte så skumma som jag hade trott haha, de var riktigt trevliga faktiskt! 
 
Helgens planer är minst sagt awesome! På måndag är det Labour Day vilket innebär att jag är ledig. Enligt min vmamma så är typ hela USA ledigt på Labour Day, haha. Riktigt tidigt på söndag morgon så åker jag, Dennis, Lina, Maja och en italienare till Yosemite National Park o kommer hem igen på måndagen. Det tar väldigt lång tid att åka dit, typ 6 timmar, men det är en av USAs kändaste nationalparker och det ska vara sjukt fint, så det kommer bli så awesome! 
 
Här kommer lite bilder för att ni ska få nåt att kolla på (alla kopierade från Linas blogg, hehe) : 
 
 
 

Lina & jag inne i SF i helgen. Hittade dessa snygga Sverige-brillor! Blev dock inget köp. 
 
 
Bild från Clear Lake. Just chill'in! 
 
 
 
Jag, Maja & Lina med Clear Lake i bakgrunden! 

2012-08-28 | 08:03:29

Halvvägs till Kaliforniskt körkort!

Imorse tog jag min vmammas coola cykel utan att berätta för någon (förutom Lina) var jag skulle. Mötte upp Lina vid rödljuskorsningen och vi cyklade till DMV (körskolan här i CM). Kändes sjukt oorganiserat om man jämför med Sverige. Vi fick göra syntest och killen sa att min syn inte är den bästa, men att det ändå var lugnt. Men han tyckte jag skulle gå till en optiker snart och kolla upp synen ännu mer där, weho liksom.. Skrev sen teoriprovet! Var 36 frågor, man fick max ha 6 fel, skulle kryssa i rätt alternativ av tre. När jag satt där kändes det dock svårare än jag förväntat mig. Men när jag gick fram för att rätta provet så hade jag bara 2 fel, så skönt att klara det direkt!! Så nu är uppkörningen oxå bokad, ska inte säga när men inom en snar framtid har jag Californian Driver's License! När jag klarat provet skickade jag iväg sms till båda mina vföräldrar (som inte hade nån aning om att jag skulle skriva det idag) så de blev jätteglada att jag klarat det och tyckte att det var en bra överraskning! 
 
Cyklade hem, fixade lunch åt Malcolm som jag tog med till hans skola. Plockade upp honom. Träffade Dennis & Alex, vi åt lunchen i parken utanför skolan. Spelade sedan fotboll där tills det var dags att plocka upp tjejerna. Är så roligt att tjejerna typ tjafsar om vem av dem som gillar mig mest, haha. Åkte sedan till en liten hike plats, barnen älskade det! Sedan splittrades vi och jag åkte med mina barn till Charlottes taekwandoo träning. Jag o Malcolm satt o tittade på hennes träning, såg ut att vara roligt faktiskt! Åkte sedan hem där min vmamma väntade på oss och jag slutade jobba för dagen. Fixade snabbt iordning en burrito, cyklade sedan till gymet för 3 timmars träning. Performance passet + Latino dansen + styrketräningsrummet. Lina fick prova på gratis på gymet, så det var roligt det! 
 
Imorgon jobbar jag min första morgon. Det hör inte till vanligheterna att jag jobbar morgon nu när barnen är i skolan. Men imorgon är pappan bortrest o mamman har ett tidigt möte. Ska se till så att de kommer till skolan i tid och har allt med sig och ätit frukost jaa sådant! Direkt efter morgonjobbningen så drar jag, Dennis o Lina till Stinson Beach för surfing innan det är jobbdax igen. Synd att klaga liksom. 
 
 
 
Lina på min vmammas fina cykel efter att vi båda klarat teoriprovet! 
 
 
4 lyckliga små barn på hiken! 

2012-08-27 | 07:20:20

Onyttigaste dagen ever!

Haft en toppenbra söndag!!! Tog en lång och härlig sovmorgon imorse. Skypade sedan med bästa Matilda i över 1.5 timmar - riktigt roligt! Gick sedan ner i köket och skrämde min värdmamma, inte med flit dock, hahaha. Eftersom jag setat uppe o skypat på rummet så länge hade hon tydligen glömt att jag var hemma. Så när jag kom ner till köket för att äta frukost o sa "Hii!" så skrek hon, hahaha, o sa typ "oh sorry, I forgot you were home" hehe, woops! Sedan kom Lina och hämtade upp mig, ingen av oss hade ätit lunch, och Lina kom med den utomordentliga idén att äta lunch på Mags (Frozen yogurt place) sagt och gjort. Herregud vad gott det är alltså, helt galet! Vi åkte sedan till vårat LCC möte (varje månad har man LCC möte! Så kul att Lina o jag har samma LCC!), vi hikade i Tennessee Valley strax utanför Mill Valley. Var en galet fin hike! Blev dock lite besviken då vi kom fram till the Pacific Ocean och man inte kunde se SF därifrån, haha man har börjat bli väldigt bortskämd med fantastiska vyer I guess! Men det var kul med LCC möte! Träffade då de andra au pairerna som är med i samma grupp! Två tyskar o en tjej från Österrike bodde oxå här i Corte Madera och de verkade supernälla så dem lär jag träffa snart igen!! 
 
Efter mötet åkte Lina o jag in till Mill Valley och träffade Maja och Amy,gissa var de var. Jo, på ett Frozen yogurt place i Mill Valley, självklart var vi på och det är så galet yummie!! Frozen yogurt 2 Times today, inte bra asså, men det är så galet gott! De tjejerna var sen tvungna att jobba, jag o Lina åkte då till Safeway o planen var att köpa en sallad, fanns dock inget sådant som föll oss i smaken där, så köpte bara en påse chips där.. Åkte sen till Subway istället , hehe yummie! Tog med oss mackorna, åkte på Highway 1 med musiken på högsta volym och kom fram till Stinson Beach där vi åt vår middag o såg på solnedgången, galet fint! Valde helt klart rätt dag att åka dit, var helt klart ,ingen dimma alls! Så det var verkligen helt amazing! 
 
Så var denna helg över, den har varit superbra verkligen!! Imorgon börjar jobbveckan igen, känns väldigt bra faktiskt! Barnen går ju i skolan o Charlottes taekwandoo börjar imorgon, så det blir nog ganska chill imorgon, det gillar vi! Nu kommer massa fina bilder från dagen! :) 
 
 
Vår lunch på Mag's! Gotta love it!
 
 
 
Thailand, Sverige & Tyskland hikear, wehoo! 
 
 
Tennessee Valley Hike! 
 
 
We made it to the Pacific Ocean, so beautful! 
 
 
Jag & Lina
 
 
Ojojoj vilka tuffingar!
 
 
Jag och Lina! Tennessee Valley Hike to the Pacific Ocean! 
 
 
Frozen Yogurt number 2 today, in Mill Valley! 
 
 
Highway 1, on our way to Stinson Beach! 
 
 
Sunset at Stinson Beach, sjukt beautful!!! 
 
 
Me at Stinson !
 
 
Hejdå solen, see you tomorrow!!

2012-08-26 | 07:02:22

Don't wake me up, up, up,, up, up, up

Sorry att jag inte uppdaterade igår, men det blev en väldigt sen kväll igår och en tidig morgon idag. Så farfar, jag lever och mår hur bra som helst, jag lovar! Så här kommer lite uppdatering om både gårdagen och dagen: 
 
Igår morse surfade jag för första gången i mitt liv!!! Vi åkte till Stinson Beach (åkte på Highway 1 dit, bara en liten försmak på hur vägen till L.A. I september kommer se ut - amazing!) det var galet kallt i vattnet, vi var de enda som var i vattnet på hela stranden, våtdräkterna hjälpte väldigt bra mot kylan faktiskt! Det var sjukt kul att surfa!!! Var ju inte världsbäst direkt, men lyckades stå upp på brädan i typ 1 sekund iaf, haha. Såg som tur var inga hajar - men såg två uttrar som kollade på oss och simmade jättenära! Det ska vi definitivt snart göra om igen. Åkte sen hem, åkte sen o plockade upp Malcolm, han träffade sin bästis på skolgården så vi stannade ett bra tag på skolans lekplats så de fick leka, åkte hem o åt lunch, åkte o hämtade Charlotte på skolan, åkte till leksaksaffären o köpte present till en av Charlottes kompisar som har kalas i helgen, åt glass från glassbilen, åkte hem sen slutade jag. Städerskorna var här igår igen, asnajs verkligen! Dock vet jag inte var de ställt skorna som stod i hallen, hittar dem ingenstans haha. Får fråga om mina värdföräldrar vet var de gömmer dem. Gjorde mig iordning hemma, åkte sen o hämtade upp Dennis, åkte till San Anselmo o hämtade Lina, åkte sedan hem till Coleman för middag. Visade sig då att vi bara skulle äta där, och sen  åka till ett annat hus där hans "riktigta" party skulle vara. Så åkte då hem o lämnade bilen och så kom en kille o hämtade upp mig o Lina så åkte vi till "partyhuset". Vår första amerikanska hemmafest, weho! Det enda som saknades var bra musik och röda muggar, annars var det asroligt! Lina o jag smög in till mig då klockan var 2 am tror jag! Jag är glad att jag har så stor säng, märktes inte ens att vi var två i den, haha. Så, en toppenfredag med andra ord! 
 
Idag bar det av in till San Francisco! Tog färjan ganska tidigt imorse. Lina & jag gick direkt till Pier 39, riktigt mysigt place faktiskt! Köpte "sockerbröd", starbucks och lyxig choklad, kollade på sjölejonen och jag köpte världens mysigaste "San Francisco-tröja", love it! Sedan gick vi genom Fisherman's Wharf, och så gick vi upp och ner för en massa backar i stan och kom finally fram till Lombard Street, den jättekrokiga gatan som finns här! Var massa folk där såklart. Men det var riktigt häftigt att se, är ju något man måste se när man ändå bor här! Vi väntade sedan in Maja som oxå var i stan med en tysk och en australiensare. Gick en liten bit med dem, sen gick Maja o australiensaren till Union Square medan jag, Lina o tysken fortsatte vidare mot Painted Ladies. Var en låååång promenad med mycket backar och vi kom plötsligt in i värsta ruffiga områdena (det är jättekonstigt med SF, man kan vara på världens finaste gata o runt knuthörnet så är det värsta gettot, det som är bra är att man märker det direkt, så då vet man att man bör ta sig därifrån) men vi köpte lite jordgubbar o köte även take away från Peets Coffee (typ som starbucks) som färdkost och det var skönt att röra på sig och inte bara äta onyttigheter haha. Väl framme vid Painted Ladies (de kända "San Francisco husen, som är med i Huset är fullt) mötte vi upp Martine & Christian som oxå kollade in husen. Det var sjukt fint där, de låg precis vid en park, och så såg man stora delar av stan bakom husen, riktigt coolt faktiskt. Var klart värt den långa promenaden! Jag, Lina & tysken gick sedan mot BARTen och åkte en station (fett värt) för att komma till Union Square. Där åt vi på Subway (åh, jag har funnit min absoluta favorit subwaymacka, den är med kalkon, bacon och avokado och gud vad god den är!!!!) mötte sedan upp Maja och Australiensaren. De skulle ta en tidigare färja än oss, så vi skiljdes åt och jag o Lina drog oss mot Forever 21, asså jag fullkomligen älskar den affären!!! Den är hur stor som helst, tre våningar o de har jättefina kläder! Idag blev det dock bara ett par söta pyjamasshorts därifrån, men ska snart åka in till stan igen för ENDAST shopping, så det e asnajs! På färjan hem frågade en kille oss om vi pratade svenska, slutade med att vi förmodligen ska träffa honom o hans kompisar imorgon eller på måndag, haha kul att lära känna lite amerikanare! Så denna dag i SF har bestått av mest turistande men oxå lite shopping. Har varit asmysigt! Dock värker fötterna nu och jag är hur trött som helst! Imorgon väntar en efterlängtad sovmorgon - känns som att det var sjukt länge sen jag hade sovmorgon, galet härligt! 
 
 
 
När jag hämtade upp Malcolm från skolan igår så gick vi förbi ett Lemonade Stand påvägen till parkeringen, såklart fick han köpa ett glas. Så typiskt amerikanskt med Lemonade Stand! 
 
 
Fredag = glass, och igår blev det the Icecream truck!
 
 
Väldans snygg bild på mig & Lina utanför chokladaffären på Pier 39, sjukt yummie!!!
 
 
Lombard Street!!!
 
 
Lina & jag vid Lombard Street! 
 
 
Vi gick upp för Lombard Street, och detta är utsikten där uppifrån! 
 
 
Painted Ladies!!! Var galet coolt att se dessa kända hus!
 
 
Hela gänget! Jag, Martine, Christian, Lina & tysken!
 
 
Happy Girl! Galet coolt att vara där faktiskt! 

2012-08-24 | 06:36:42

Which Witch is Which?

Älskar mitt schema nu när barnen börjat skolan!!! Under förmiddagen hade jag 3 skypedater. Pratade med Annica samtidigt som jag åt frukost, sen pappa & Kasper o sen Lovisa & Miranda! Är så himla roligt att prata med er där hemma o få veta att ni mår bra. Ledsen att säga det, men än så länge har jag inte haft någon hemlängtan alls, händer så himla mycket roliga saker här borta varje dag så hittills har jag inte haft tid för hemlängtan! Tvättade även en massa kläder i förmiddags. Så kom Lina & Maja hit o vi åkte nästan direkt till kinesen nere i Town Center för take away. Åkte tillbaka till mig, mitt house is the place to be - älskar't, åt maten i ca 10 min sen var jag tvungen att åka o hämta upp Malcolm från skolan. Så blev en snabb o rätt stressig lunch, menmen trevligt ändå att träffa brudsen! 
 
Hämtade upp Malcolm, såg Dennis och Alex på skolan, Dennis var tvungen att åka o handla lite så jag tog med båda småkillarna med hem till oss för lunch. Killarna äter ju verkligen INGENTING, galet jobbigt faktiskt kan ju inte laga någonting alls till dem... Vi hängde sen bara i mitt hus och spelade lite pingis och sådant! Så var det dags att hämta upp tjejerna från skolan. Efter det stannade vi ett tag vid en gräsplätt utanför skolan typ, så att barnen kunde leka lite ett tag. Kom en dam och undrade om alla barnen var våra... Whaaat, hur gamla ser vi ut egentligen?? Jag menar, skulle vi vara föräldrar till två stycken 7-åringar plus två stycken 5-åringar?!? Haha, komiskt ändå! 
 
Dennis, Maddie o Alex skulle sen fixa lite ärenden så jag o mina barn åkte hem till huset och var där hela eftermiddagen! Spelade pingis, spelade teater till en sagoberättelse o lyssnade på mamma Mia, haha. 
 
Har efter jobbet bara varit hemma o chillat med familjen, mysigt! Har pratat om min semester, och som det ser ut nu så kommer jag ta ut en av semesterveckorna i november, då kommer Emma som bor i New York hit till California o vi tar en liten roadtrip här i California! Får se var det bär av, men förmodligen L.A o så vill jag även visa henne här i SF, vi ska planera mer nästa vecka! Men åh gud vad jag längtar, ska bli galet roligt!!! Å i oktober så kommer förmodligen mamma, pappa och Kasper hit och hälsar på! Det blir toppen, ska bli så nedrans kul att visa dem allt här!! 
 
Imorgon är ytterligare en fullspäckad dag! Ska gå upp jättetidigt imorgonbitti (säkert samtidigt som barnen går upp) så ska Dennis lära mig att surfa, hur coolt? Jag sa åt honom att han fick välja vid vilken strand, men den med minst hajar, haha. Svaret blev "ska vi köra i en pool då?" så ja, återstår att se om jag överlever morgondagen, vill helst inte bli uppäten av en haj... Efter jobbet väntar födelsedagsfirande för Coleman, Lina ska med dit, kulkul! Sen ska Lina o jag ha sleepeover at my place! Å på lördag väntar en heldag inne i SF!! Kan inte säga annat än att mitt liv är helt underbart at the moment! 
 
 
Roadtrip i California med Emma, kan inte bli mycket bättre!!!

2012-08-23 | 09:08:44

Did I do something wrong?

Barnens första dag i skolan, wehooo! Jag började jobba strax efter nio, trodde jag visste vägen till skolan - visade sig att det gjorde jag inte allste... Haha, men figured it out o kom till skolan prick i tid! Mötte då upp Malcolm o Veronica på skolgården (Malcolm var bara i skolan 1 timme idag, och då skulle föräldrarna vara med) så presenterade Veronica mig för hans lärare o jag fick se hans klassrum o var han har alla sina grejer och så. Så visade hon även var Charlottes klassrum låg så att jag skulle veta det tills senare på dagen då jag skulle hämta upp henne. Sen skulle vmamman jobba, så jag tog med Malcolm hem där vi bara hämtade lite snacks och sen kom Dennis och Alex o hämtade upp oss (Malcolm o Alex går samma tider i skolan och Charlotte och Maddie går i samma klass, så vi har typ samma schema så det är toppen!) och vi åkte iväg till Tiburon och en gunga som hängde i ett träd. Utsikten från gungan - amazing! Tyvärr var det väldigt mycket fog, men det var fint ändå! Måste åka tillbaka dit nångång då det är klart väder, då ser man bort till San Francisco. Skymtade bara toppen av Golden Gate pga. fog oxå, menmen kommer fler gånger. Grabbarna hade det iaf väldigt roligt, så det var kul! Åkte sedan till Town Park för lite fotboll och freeze ball. Sen hem till oss för lunch - lyckades hålla killarna relativt tysta faktiskt vilket var bra eftersom min vmamma jobbade hemifrån. Sedan var det dax att hämta upp girlsen från skolan. Precis bredvid barnens skola ligger Town Park, en jättestor lekplats + gräsmatta och annat skoj, så vi stannade där ett bra tag med alla fyra barnen. Var sedan tvungen att åka hem för att ge bilnyckeln till Veronica som skulle åka o lämna en av våra bilar på service. Gick sedan med barnen till Dennis så att de fick leka med varandra lite till. När de åkte på taekwandoo träning så gick jag hem med mina kids och hjälpte Malcolm med hans läxa, eller jaaa Charlotte hjälpte honom mer än vad jag gjorde, haha. Så när min vmamma kom hem så hjälpte jag henne med att hänga med till San Rafael och hämta bilen som var på service, så att vi kunde få hem den bilen. På hemvägen åkte Malcolm med sin mamma och Charlotte åkte med mig. När vi kom på freewayen så börjar vår bil att skaka, fattade inte alls vad det var, men fortsatte ändå köra. Charlotte trodde att det blev jordbävning, och hon hade faktiskt rätt - kändes typ som det i bilen. Så helt plötsligt så åker en polisbil sicksack mellan alla fem filer på freewayen, för att stanna upp hela trafiken - helskumt, aldrig sett nåt liknande! När vi kom fram löste Veronica problemet med att bilen skakade - de hade tydligen lagt i nödbromsen på servicen av nån anledning! Hur skulle jag veta det liksom?? 
 
Direkt när jag kom hem bytte jag bara snabbt om o åkte sen till Maja i Mill Valley, hämtade upp henne o hon sa att Lina var sugen på Cheesecake, haha. Så vi åkte tillbaka till Corte Madera och Cheesecake Factory. Men påvägen dit.. Det är nu ni bör sluta läsa, mamma & pappa! När vi åker av freewayen i CM så är det en rödljuskorsning nästan direkt, när jag svänger i den korsningen, blir svängen av någon anledning väldigt vid och jag råkar komma in lite i the wrong lane, och åker snabbt som tusingen till rätt fil såklart! Efter en pytteliten stund så ser jag en polisbil med blåljusen på precis bakom mig, tänkte först inte så mycket på det. Men efter nån minut frågar jag Maja "är det mig han blinkar åt eller???? Vi fattade ju inte riktigt om det var till oss eller ej, så vi körde in på parkeringen vid Cheesecake Factory och parkerade. Och svar: ja, polisbilen följde efter in på parkeringen, och ja det var oss de var efter. Förstår ni hur rädd jag blev när jag hade parkerat o polisbilen ställer sig precis bakom o så kommer en kvinnlig polis ut o går mot bilen. Maja typ "håll kvar händerna på ratten, det är så man ska göra annars tror de att du har nåt vapen på dig!" herregud vad rädd jag var då, galet! Trodde hon skulle ta körkortet ifrån mig, eller att jag minst skulle få böter! Så öppnar jag dörren till polisen o hon säger åt mig att veva ner rutan istället, vilket jag då säger att jag inte vet hur man gör (haha, var typ i chock), så hon hjälper mig att veva ner rutan o ställer sig sen utanför. Hon förklarar att det inte såg så bra ut i svängen och frågade om jag körde för fort. Jag skyllde på solen i ögonen, därför jag kom fel. Hon idiotförklarade då mig och pekade på grejjen man ska fälla ner när det är sol och förklarade att jag kan använda solglasögon. Så ville hon se körkort + insurance papper and so on. Frågade hur länge jag varit i California o hur länge jag skulle stanna här o lite andra frågor. Å började fråga Maja vem hon var, haha. Å så undrade hon vad vi tyckte om området. Sen åkte hon. Kan säga som så att jag körde som tusan på min svenska charm, och tror faktiskt det var därför som jag inte fick nån böter!! Efter att hon gått började jag gråta och darra, haha. Var sjukligt läskigt! 
 
Lina kom precis efter det till CCF och vi tre hade en supertrevlig kväll! Mina vföräldrar tycker att jag ätit på CCF lite too much sen jag kom hit (hehe två dagar i rad nu, ooops!) och tycker att jag borde prova lite andra restauranger, eftersom det finns så mycket annat här oxå! Var väldigt orolig när jag kom hem, över hur mina vföräldrar skulle reagera då jag kände mig väldigt tvungen att berätta om polisgrejjen. Återigen blev jag så glad över att just dem är mina vföräldrar!! De tyckte synd om mig o pappan sa att jag skulle ha gråtit framför polisen istället för efter att hon gått, haha. De sa att i en såhär liten stad så har poliserna ingenting att göra, så därför sysslar de ofta med sådana grejer som jag då råkade ut för. Men min vmamma sa att jag hade väldans tur som inte fick böter, och I guess she is right! 
 
 
Trädet som gungan satt i!
 
 
Utsikt över Tiburon o där borta i dimman är San Francisco! 
 
 
Skymt av Golden Gate från gungan!! 

2012-08-22 | 08:22:00

Sista hel-lekdagen på länge!

Detta var ungarnas o min sista heldag tillsammans innan skolan börjar. Denna morgon gick mycket bättre än igår! Barnen fixade iordning sig själva o sina rum medan jag fixade iordning lunch/snacks för dagen. Sen kom Dennis o hans två värdbarn och hämtade upp oss (ja vi alla får plats i hans bil, asstor!) så bar det av in till San Francisco, där vi åkte till ett hus som var fyllt med klätterväggar! Fick hyra specialskor o sådär oxå. Men det var riktigt roligt, och ungarna älskade det så det var jättebra! Fanns både mindre klätterväggar, där man inte behövde rep och större väggar där man var tvungen att ha rep. Klättrade med rep två gånger, riktigt läskigt eftersom det var riktigt högt faktiskt! Barnen turades om att klättra med rep, bara en i taget kunde göra det eftersom bara Dennis (som hade tagit nån kurs) kunde hålla repet nerifrån marken. Riktiga klätterapor till barn må jag säga, så det var kul att dem hade det så roligt! Efter ganska många timmar där åkte vi hem, då Malcolm skulle till frissan. Min vmamma kom hem precis samtidigt som oss, när vi klev ur bilen o skulle gå in frågade Maddie (Dennis ena barn) om jag kunde bli deras au pair när han åker hem (i januari), haha så söt. Detta hörde min vmamma o hon sa typ, men du det går ju inte, hon är ju våran! Min vmamma tog Malcolm till frissan o hon tog även med sig Charlotte, så jag fick sluta ganska tidigt idag.
 
Då hängde jag bara runt här hemma o väntade på att Lina skulle sluta jobbet. Lina kom sen hem till mig o då fick hon se mitt hus, träffa barnen o mamman o hämta kameran o sovsäcken som hon glömde i min bil i helgen. Vi åkte sedan till Cheesecake Factory här i Corte Madera där vi mötte upp två rutinerade au pairer, Elin och Isabelle, som bara har typ två veckor kvar här innan de är klara med sina år här! Var riktigt roligt att träffa dem o de gav lite tips på weekendresor o berättade en massa om en massa bra saker som kan vara bra att veta när man är så nya som jag o Lina är! Så det var verkligen toppen! Jag åt en supergod pasta och ingen Cheesecake till efterrätt, för blev så himla mätt. Sen kom även en till au pair, Ida, som varit här i 8 månader, så hon har iallafall några månader kvar här! Så efter att vi ätit klart så satt vi kvar där o snackade väldigt länge, supertrevligt!! Synd att dessa tjejer ska åka hem så snart bara, för de var verkligen jättesköna!! 
 
Ni ska Btw. Bara veta hur galet ont jag har i kroppen, mestadels i rygg och axlar, efter gårdagens träning! Galen träningsvärk!!!
 
Så ja, imorgon börjar då barnens skola. De är jätteexalterade båda två, så det är kul! För mig innebär detta att mina dagar kommer se väldigt annorlunda ut än vad de gjort hittills under dessa två veckor som jag varit här. Imorgon är dock ett litet undantag eftersom Malcolm bara går i skolan i en timme, så mamman ska vara med honom i skolan och sen så ska jag möta upp dem strax efter nio vid skolan, och hämta upp Malcolm så ska vi hitta på något tills Charlotte slutar skolan några timmar senare! Men sen efter imorgon kommer mina arbetsdagar börja 12.25 varje dag - sovmorgon varje dag, jag klagar då INTE! 
 
 
Charlotte & Maddie klättrar som bara den
 
 
Good job Malcolm!
 
 
Nöjd tjej när hon kom till toppen!
 
 
Elin & Lina at Cheesecake Factory!
 
 
Jag & Isabelle at Cheesecake Factory! 

2012-08-21 | 08:45:00

Bikeride

Idag har barnen inte varit små änglar hela dagen tyvärr... Efter att mamman åkt så gjorde vi egen Lemonade och allt gick bra med det och så och det blev väldigt gott. Efter det så lyssnade barnen inte alls på nånting jag sa till dem, tog typ sjukt lång tid innan jag fick dem att klä på sig och borsta tänderna... Malcolm skrek hela tiden -for no reason. Så efter många (alldeles för många egentligen) tillsägningar så fick han en time out på trappan. Då han roade sig med att sjunga o säga hur roligt det var att sitta i trappan... Under lunchen började de bete sig typ normalt igen så efter det tog jag med dem till Piper Park i Larkspur, efter en liten stund kom Dennis dit med sina barn, så var skönt att de kunde leka av sig tillsammans! Åkte sen hem o min vmamma tog Charlotte med sig till Town Park där hon träffade sin nya klass (de börjar ju skolan nu på onsdag, weeii!) jag och Malcolm tog då en ganska lång cykeltur och så tog vi med oss lite picknicktilltugg, så det var väldigt mysigt! Han vill verkligen berätta o förklara saker hela tiden, haha! När vi kom tillbaka kom Charlotte o Veronica direkt o därmed slutade jag jobba för dagen. Vi pratar alltid om vad vi gjort under dagen och om det hänt nåt speciellt som måste diskuteras. Så då berättade jag ju då om morgonen då ingen av dem betett sig särskilt bra. Min vmamma pratade då direkt med barnen o mig om detta o hur vi ska lösa så att det blir en förbättring. Tycker att det var så himla bra att hon tog tag i det direkt och att hon verkligen visade barnen att hon var på min sida! 
 
Efter jobbet tog jag en cykeltur till gymet med Dennis. Vi gick på två pass, Performance Enhance och Latino Dance. Herregud vad ont min kropp gör redan. Men shit vilken bra träning! Lär ju lätt försöka göra det där varje måndag så att man kan äta alla onyttigheter som finns här utan dåligt samvete, haha. Performance klassen var sjukligt jobbig, seriöst! Lite svårt o förklara vad det var, vet inte alls vad jag ska likna det med, haha... Men väldans jobbig men bra träning var det iaf!
 
När jag kom hem från gymet så hade jag mitt "Du har nu varit här i 2 veckor snack" med mina värdföräldrar. Verkligen toppen tycker jag!! Pratade lite allmänt om hur det gått so far, om närmsta framtiden, lite konstruktiv feedback and more. Tycker såna samtal är sjukt bra o givande! Man lär känna varandra ännu bättre plus att man verkligen känner att vi är ett team som samarbetar, love it!
 
 
Jag och Dennis ena värdbarn i Piper Park, leker katter...
 
 
Cykeltur!
 
 
Cykeltur!
 
 
Sjukt fin cykelväg finns det här! Denna väg cyklar jag även till gymet, jag klagar då inte!! 
 
 
Fikamys!
 
 
Som den bra förebild jag är för mina värdbarn så har jag  oxå hjälmen på då vi är ute o cyklar!
 

2012-08-20 | 07:32:00

Clear Lake

 
Roadtripen till Clear Lake var awesome! Tre svenskar on the road, kan inte bli mycket bättre! Bilresan skulle ta ca 2.5 timmar, men pga den hemska trafiken, så stod vi helt stilla sjukt mycket, så det tog oss 4 timmar att ta oss dit! Men egentligen gjorde det inte så mycket. Jag, Lina o Maja hade det väldigt roligt så! Musiken var på högsta volym, takluckan öppen, jordgubbar, vindruvor, prat, skratt, matpaus, Lina hjälpte mig äta glassen medan jag körde, jaa vi hade galet kul! De sista 45 minuterna typ så åkte vi på helt galet slingriga och smala vägar upp o nerför ett berg, utsikten var helt fantastisk! 
 
 När vi kom fram till Laken så mötte vi direkt Martine och Christian, trevligt! Människorna där var dock inte som väntat tyvärr.. Trodde att det bara skulle vara folk i vår ålder, men majoriteten var 30-40 åringar!!! Vi åt middag som först bestod av typ tacos o några timmar senare så åt vi gris (de grillade HELA grisen) åt inget av den, eftersom de sprang runt med grisens huvud och ville att man skulle pussa den, usch! En DJ var där o spelade musik, så det var väldigt kul att dansa! Å så hade de såklart alkoholen i röda muggar, så som man bara sett på film, kändes sjukt amerikanskt haha. Eftersom att jag körde tog jag det väldigt lugnt med sådant, vilket amerikanarna tyckte var askonstigt (här kör de ju typ tio minuter efter att de druckit alkohol i princip..). Det var även skumparty på kvällen, roligt! Men blev chockad när jag såg en dam o en gubbe i mitten av dansgolvet,  båda var minst 60 +.. Blev äcklad av alla 30 + män som gick runt och höll på med alla oss unga tjejer HELA tiden! Så blev det värre o värre ju längre kvällen gick, haha. Så ja, folket där var väldigt skumt! Träffade dock lite trevligt folk! Två amerikanare som var asroliga och så typ tre svenska au pairer som alla bor här i närheten, en bor tydligen bara 1 minut ifrån mitt hus!! Hon ska dock åka hem snart, men då kommer en annan tjej dit som jag pratat lite med på Facebook, så det blir nog awesome! Var ändå en rolig kväll, och vissa hade nästan lite för kul haha.
 
 Var ju meningen att vi skulle sova i sovsäckarna på gräsmattan, tanken på ormar och spindlar plus alla konstiga människor runt om gjorde att jag o Maja sov i min bil, haha. Jag tog baksätet och Maja bakluckan, hahaha! Fick iallafall några timmars sömn. Väcktes av att Lina kom o väckte oss då det var dags för våra sysslor (alla var tvungna att skriva upp sig på olika sysslor, o jag o Maja fick "städa iordning innan frukost"). Tydligen så hade sprinklern gått igång under natten oxå så hade ju blivit lite kaos för de som sov i sovsäckarna, haha! Stackars Lina, Martine & Christian! Vi tänkte åka ring efter båten, men man var tvungen att betala extra för det o vi kände inte för att betala ännu mer pengar till den jobbiga killen som höll i hela grejen.. Haha, så vi badade i Laken o det var riktigt nice! Efter lunchen begav vi oss hemåt.
 
 På hemvägen var det oxå sjuklig trafik, tog ca 4 timmar hem oxå... Köer nästan HELA tiden på freewayen! Stannade i Santa Rosa o åt lite Donkenfika o såklart även en Starbucks takeaway, min var sjukt god, nån specialare - måste ta den igen!! Å helgens fail - tappade min iPhone i marken, den trillade ur fickan o ner på marken på lördagskvällen. Självklart blev det en rejäl spricka över skärmen. Var jätterädd att mina värdföräldrar skulle bli asarga över detta, har ju ändå fått den av dem liksom. Men när jag kom hem sa dem bara "oh, okay that's no big deal, as long as it's working!", dem är bara för bäst!! Men så helgen var toppen (bortsett från alla wierdos and elderly som var där) området var sjukt fint och det var väldigt kul att komma iväg på en liten roadtrip!!! Nu kommer massa bilder o sådant oxå!! :) 
 

Hämtade upp Maja i Mill Valley och Lina i San Anselmo, sen var vår roadtrip igång! Weho!! 
 
 
Efter en inte alltför lång bit var vi tvungna att tanka. Första frågan: hur öppnar vi tanklocket?? Haha, men om tre svenska brudar hjälps åt så klarar man det mesta! 
 
 

Vår första roadtrip här i California! Hade så galet roligt när Lina skulle hjälpa mig äta glassen, hahaha sjukt! 
 
 
När vi kom fram mötte vi en Martine som väntade på oss! 
 
 

Denna grej gled vi runt på innan middagen, galet härligt! Lina har bättre bilder från denna eftersom hon har en vattentålig kamera, så de bilderna kan ni nog inom kort se på facebook om Lina lägger upp dem, vilket du ska göra!! Hehe 
 
 

Christian, Lina & Martine steker i solen! Var ju 97 F (ca 35 grader) hela helgen, galet awesome! 
 
 
Christian, Lina & Martine vid middagen, mys!
 
 
Maja & jag! 
 
 
Jag & Martine!
 
 
Utsikten från bryggan, galet fint!
 
 
Huset där köket o toaletterna fanns!
 
 
Här skulle vi ha sovit... Men blev bilen istället, haha! 
 
 

Maja med sin Large Coke från Donken, haha var typ sjukt megastor! Alla amerikanare verkar älska svenskar. Utanför donken träffade vi en väldigt ofräsch man som började prata med oss (eftersom han älskade Sverige o svenska tjejer) only in America..
 
 
Helgen var awesome samtidigt som den inte var helt vad vi hade förväntat oss (de gamla och konstiga människorna)! Men vi hade det riktigt roligt! Gillar vårat lilla swedish gang! Tack för i helgen Lina, Maja & Martine!!! 

2012-08-18 | 17:08:48

Första roadtripen!!!

Att jobba kväll igår gick ju riktigt bra det! Jag fick natta barnen direkt när jag började jobba.Tyckte det var riktigt mysigt faktiskt!! Vi lyssnade på en skiva som berättade en saga om Musse Pigg när han firade Halloween. Sen så berättade jag sagan om Hans och Greta, men gjorde en mycket kortare version eftersom det var sovdax o gjorde även en snällare version än den riktiga. Ändå hade såklart Malcolm hundra frågor efter sagan "hur kunde man bygga ett så stort hus av pepparkakor? "varför släppte mamman barnen i en skog och inte vid en pool?" osv. Haha. Malcolm har sett Nils Holgersson på min svenska 20-lapp, så han vill såklart att jag ska berätta den sagan snart, men jag minns knappt den?!? Haha, har sökt lite på Googlen å får väl hitta på lite själv oxå, haha.. 
 
Nu måste jag gå upp o duscha o packa för resten av helgen! Ska få låna sovsäck o lite annat av min värdfamilj, super! Åker sen o ska hämta upp Maja i Mill Valley vi åker sedan o hämtar upp Lina i San Anselmo, sedan bär det av mot Clear Lake! Tydlige  ska det vara 35 grader o sol dör idag, jag klagar då inte och ser till så att bikinin är nerpackad! Ska bli galet roligt!!! Tar dock inte med mig paddan, så vi hörs igen imorgonkväll när jag är back in Corte Madera!! Ha det så bra tills dess, för det ska jag ha!

2012-08-18 | 01:41:00

Chill dag!

Jobbar lite roligt idag, hehe.. Jobbade imorse mellan 8.40-12.45. Så nu är jag ledig fram till 20.00 ikväll, o ska då jobba till 23.00. Barnen går o lägger sig vid åtta så blir ju inte en alltför jobbig kväll.. Hehe, najsnajs! Trodde inte att vi skulle hinna med att göra så mycket alls imorse, men hann faktiskt med en hel del! Åkte till biblioteket i Corte Madera för jag skulle kopiera mitt svenska körkort till min vmamma, tyvärr var detta bibliotek stängt, så vi åkte då hem igen och åt en väldigt lätt lunch eftersom det var så tidigt. Åkte sedan till biblioteket i Larkspur och kopierade körkortet där. Tog sedan ungarna till Mag's, ett Frozen Yoghurt place, shit vad gott det var!! Med den förra au pairen så gick barnen alltid dit på fredagar, är något som jag oxå kommer göra med barnen! Väl hemma igen så lekte vi lite Monkey in the Middle i garaget sen så kom min vmamma hem. De tre åkte till mallet, o min vmamma skjutsade först mig till Town Center där jag mötte upp Maja! Vi slog oss ner på Starbucks med frappuccino plus tilltugg, riktigt mysigt! Vi pratade massa om morgondagen och andra au pair grejer. Gick även till en typ mataffär, sjukt stor kommer jag nånsin lära mig hitta i mataffärerna här?? Haha, men köpte lite nödvändigheter som solkräm o sminkborttagning. Sedan ville Maja åka förbi Cheesecake Factory, men vi hittade ingen parkering helt sjukt! Så blev ingen Cheesecake idag, haha. Sen släppte hon av mig här hemma och åkte sedan iväg o hämtade sina ungar från camp.

 

När hon hade släppt av mig bestämde jag mig för att ta en liten promenix upp för berget som ligger precis next to our house. Känes som en bra idé efter både Frozen Yoghurt och Starbucks.... Så pallrade mig upp där, sjukt fina hus där uppe och galet fin utsikt! Gick dock inte upp för hela berget, men nästan! Vände vid ett ställe, därifrån kunde man se San Francisco! Sjukt fint, kunde dock inte se Golden Gate därifrån, eftersom ett berg skymde den, menmen! Vid den platsen såg jag en ödla precis bredvid mig, kände då att det var dags att vända, kändes som att en skallerorm skulle komma närsomhelst. På nervägen såg jag även en tvättbjörn som klättrade i ett träd precis bredvid mig. Eller tror det var en tvättbjörn, såg dock mer ut som en koala, men vet inte om det finns koalor här?! Haha. Nästa gång jag går upp för berget ska jag definitivt ta med mig vattenflaska och handduk, haha blev typ assvettig av att gå upp för alla branta backar (finns verkligen sjukliga backar här!!!!) plus stekande sol.. Men som sagt, det är sjukt fint här. Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag ska bo på denna plats ett helt år, det om något är galet! Nu ska jag inte göra något speciellt fram tills det är dags att jobba igen ikväll! Gud så skönt att bara ta det lugnt en stund!

 

Längtar tills morgondagens roadtrip till Clear Lake! Kommer nog bli awesome!! Tänkte börja rulla redan vid tio imorgon bitti. Börjar dock bli lite  fundersam på om jag verkligen vill sova utomhus i bara sovsäck.. Känns ju som att minst en skallerorm, en fågelspindel, en svart änka och en tvättbjörn kommer krypa ner i ens sovsäck under natten.. Uuuh!

 

 

Min Frozen Yoghurt! YUMMIE!! 

 

 

Glada barn då de får glass! (ser dock inte så glada ut på bilden, men de var överlyckliga)

 

 

Starbucks fika! 

 

 

Maja and I at Starbucks!

 

 

Detta är gatan jag bor på, uppifrån så att säga! Bor typ i mitten av denna branta backe! Sjukt beautful!!

 

 

Utsikten under min promenad, galet!

 

 

Råkar jag bo i den finaste lilla förorten i världen tro? Jag tror bestämt det!!

 

 

Skymtar San Francisco där borta i fjärran! 

 

 

När jag kom hem ville såklart min bästis Oliver komma o gosa! Så sjukt söt!

 

 

Här biter han faktiskt mig i näsan på riktigt, hahah! Eller ja, biter o biter, mer nafsar! 


2012-08-17 | 07:18:00

I'm the Hero of the Day!

Fram till lunch var jag bara hemma med kidsen. Jag tvättade (mamma, det är faktiskt riktigt lätt att tvätta här behöver inte tänka på vilka grader kläderna ska tvättas i o man sorterar bara i två högar - vitt och inte vitt! Haha. Å detta kommer kanske låta lite konstigt, men älskar doften från tvättmedlet familjen har!!! Haha). Vi lekte i kojan som fortfarande är kvar i vardagsrummet (ser helt kaotiskt ut där nere vid kojan, haha), lekte lite i barnens rum o badade i jaccuzzin på baksidan, riktigt mysigt! Efter lunch så åkte vi till en leksaksaffär nere i Town Center, Charlotte var tvungen att köpa en present tills på lördag då hon ska gå på kalas. Spenderade ganska lång tid i leksaksaffären, barnen tog även med sig sina egna plånböcker ifall de skulle vilja köpa något. Hittade present + att barnen köpte varsitt gosedjur! Vi åkte efter det direkt till Malcolms simträning! Är så stolt över att jag börjar hitta mycket bättre häromkring! Medan han hade sin simträning så simmade även jag o Charlotte i poolen. Så himla skönt när det är så varmt!

 

Jag räddade faktiskt en liten kille från att drunkna, helt sjukt var det faktiskt! Charlotte träffade två kompisar där som hon lekte med, o jag var ganska nära trappan som ledde ner i poolen. Då en liten kille som enbart plaskat lite på trappan ramlar ner från trappan o kommer ju då till där det är lite djupare vatten, detta hände ju då precis framför mig. Hans mamma börjar skrika och peka på pojken, som var kanske 2 år (mamman var aldrig i poolen men hon stod precis vid kanten). Så jag drog upp lillkillen från vattnet, han var ju helt under vattnen och bara sprattlade.. O drog upp honom till mamman, efter det skrek han i typ minst en halvtimme! Livvakten, som kom springandes medan jag drog upp honom sa "wow, thank you!!!" en äldre man kom fram till mig o sa "nice saved!!" o Veronicas (min vmamma) väninna kom fram till mig o sa "wow, you totally saved that boy's life!!" (när vi kom hem sa min vmamma direkt att hon fått sms från sin väninna om att jag var poolens hjälte idag, så hon var väldigt impad oxå, haha). Så kände verkligen att jag gjorde en god gärning idag! Kunde ha gått riktigt illa!!! Efter Malcolms simning slutat så stannade vi kvar vid poolen i nästan två timmar o badade. Barnen älskar verkligen att simma o båda är verkligen jätteduktiga, simmar typ bättre än mig, haha. När vi kom hem så hade min vmamma redan kommit hem, så bara efter en liten stund så åt vi en god middag.

 

Ser fram emot helgen, kommer bli awesome! Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli av, eftersom vi inte kunde ta oss dit. Men eftersom att jag har de bästa värdföräldrarna så har det löst sig. Under dagen fixade min vmamma så att jag är täckt av deras bilförsäkring, även fast jag ännu inte tagit kaliforniskt körkort, vilket i sin tur innebar att jag fick ta bilen i helgen. Sååå, på lördag åker jag, Maja & Lina till Clear Lake som ligger ca 2.5 timmar härifrån. Martine och Christian åker dit redan imorgon. Blir då alltså en miniroadtrip, awesome! Å jag som precis har kommit på hur man öppnar takluckan i min bil, haha awesome! Så ja, jag blir chauffören då! Men Clear Lake, verkar vara ett superfint ställe verkligen! Å det är nån typ förening som anordnar lite helgaktiviteter där. Denna helg är sista för det här året. Vi får mat där, kommer finnas DJ, vi ska sova i sovsäckar under stjärnorna, bada, så kommer de nog fixa en massa olika aktiviteter där oxå! Ska bli grymt roligt!! Ska sova typ nu, har börjat bli så trött om mornarna, glad att jetlagen är borta!

Glada tjejer efter leksaksaffären ! 


2012-08-16 | 07:43:00

Work, work, work!

Ytterligare en lugn morgon med frukost, barnen städade sina rum, bus och lek. Jag fixade sedan iordning lunchen och så åkte vi till en lekpark en bit bort. Älskar att det finns så himla många olika och stora lekplatser här i närområdet, och barnen älskar att leka i dem så det e super! Dock fanns det bara "fickparkeringsplatser" vid denna lekpark, var inte det allra lättaste med min stora jeep kan jag lova, haha. Å barnen klagade över att det tog så lång tid att parkera - var väldigt länge sen jag fickparkerade o har aldrig gjort det med en så stor bil, haha. Åt lunchen i parken, uppe i nån slags klättergrej, mysigt faktiskt! Var i parken i några timmar. Charlotte träffade en massa kompisar och jag fick hälsa på en massa mammor till hennes kompisar. Träffade även ThaiThai (den thailändska tjejen som åkte hit samma dag som mig från New York!) som oxå var där med sina värdbarn. Kul! Vi bor i samma lilla förort, så lär nog träffa henne igen! Inte för att vara taskig, men dock är det lite jobbigt att hennes engelska inte är så bra... Men hon är väldigt gullig!

 

Så var det dags för Malcolms swim class. Så åkte till cluben där han skulle simma, när jag "checkade in" honom sa mannen i receptionen "you smell good!" Jag typ "eeeh, thank you" Haha, barnen typ "hur kan han veta det??" haha. Charlotte simmade oxå lite i poolen medan Malcolm hade sin lektion (som varade en halvtimme) och jag satt och solade vid poolen och pratade med nån mamma (kompis till min vmamma). Väl hemma igen så lekte vi lite, o Malcolm gjorde tyvärr en backflip i köket från kökssoffan ner på golvet, by accident, så han blev ju då sjukt ledsen, fattar inte hur han lyckades. Efter det byggde vi en stor koja i vardagsrummet och då mådde han bättre igen. Efter att jag slutade jobba så åt jag middag med familjen och har sen enbart chillat här hemma, riktigt nice! Min vpappa säger att jag till 95 % pratar perfekt engelska, men att vissa ord kan ibland låta lite roligt i hans öron, så har han gett exempel på vad vilket är sjukt bra! Då vet jag vad jag ska tänka på!!

 

Helgens planer är awesome, orkar inte gå in på detaljer just nu, gör det nån annan dag, men kommer bli askul!!

Lunch i lekparken! 

 

Lunch i lekparken!

 

Älskar landskapet häromkring!

 

Verkligen asfina vyer runt lekparken!


2012-08-15 | 09:09:12

BBQ, the American Way!

 
Då var denna jobbvecka igång! Måste bara säga att detta var första morgonen sen jag kom till USA som jag var trött då väckarklockan ringde, blev glad då jag insåg att min jetlag probably börjar försvinna - finally! Efter frukosten tog jag och barnen en cykeltur, riktigt mysigt då det finns en väldigt fin cykelväg här där man inte behöver tänka på bilar o sådant! Cyklade förbi Dark Park i Larkspur och körde lite tag (kull) på en snurrande grej (lite svårt att förklara) i den lekparken. Cyklade sedan tillbaka hem och åt lite lätt lunch (jag är ju ingen kock direkt, tur att barnen inte är så stora i maten ännu, hehe). Efter lunchen åkte vi till biblioteket, kidsen gillar verkligen att vara där. De blev helt lyriska när jag sa att vi skulle åka till biblioteket. Var där ett bra tag och läste böcker och de fick välja ut lite böcker som de ville låna hem. Så kom min vmamma till bibblan och hämtade upp Malcolm som skulle på sin simlektion. Jag o Charlotte stannade då kvar på bibblan ett bra tag, vi hittade en 3D bok med 3D glasögon som faktiskt var riktigt rolig! Så la vi även ett ganska svårt pussel som fanns där. Åkte sen hem där vi hoppade hopprep och körde lite sparkcykel i garaget. Så kom strax Malcolm o min vmamma hem.
 
Strax efter att jag slutat kom Dennis och hämtade upp mig, vi åkte hem till Coleman (eller ja tror det var hans grandparents house, fast han bodde där just nu typ, fattade inte riktigt... Haha). Å shit vilket hus, seriöst! Var ett sånt hus som karaktärerna i tv-serien O.C bor i typ! Galet coolt! Vi hade BBQ och satt ute och snackade, väldigt trevligt! Det var jag, Dennis, Coleman, en till amerikanare o en italienare. Kul att umgås lite med amerikanare faktiskt, de är så roliga! När jag kom tillbaka och berättade om kvällen för min vmamma sa hon "oh, so there were you and a bunch of guys?! Cool.." haha. Vi gick oxå igenom schemat den närmsta perioden, är toppen att hon har ett "månadsschema" på kylen, då kan jag se hur jag jobbar en månad fram, det är så sjukt bra!! Måste medge att jag längtar lite till nästa onsdag, då skolan börjar haha. Då måste inte jag hitta på saker för att underhålla barnen heeela dagarna! Haha, plus att jag får sovmorgon varje dag!! Haha, men samtidigt är det roligt att vara med barnen hela dagarna, de är så goa! Men ska bli skönt när skolan börjar! 
 

 
One cutie at the library!

2012-08-14 | 08:24:01

LA bokat!!

Tog cykeln till gymet, så himlans fin cykelväg dit, måste ta lite bilder nästa gång jag cyklar dit. Mötte Dennis där som oxå skulle gå på Latino Dansen. Det var riktigt roligt, svårt  och jobbigt!! Var fullsmockat med folk, men det var superkul! Har saknat pass-träning så det var härligt! Dock var det ju inte riktigt som hemma på Hälsoskaparna, haha. Instruktören hade ingen mick o instruerade typ ingenting, hon stod bara längst fram i rummet och så fick man försöka se hennes rörelser, stackars de som stod längst bak.. Haha men ska lätt försöka gå på detta varje måndag, ska försöka hinna prova zumba snart oxå! När vi kom ut var det bäcksvart ute (det blir mörkt så galet fort här om kvällarna). Tur att Dennis oxå hade cyklat, annars hade jag aldrig vågat cykla hem igen..

 

Väl hemma var jag så hungrig så jag vet inte vad, min vmamma gav mig mat (supersnäll som hon är)! Sen satte hon o jag oss ner och bokade weekendkursen i Los Angeles! Så det är bokat o klart, galet!! Är så himla glad! Den är i mitten på september, så det är inte alltför lång tid kvar! Vi ska ta Martines bil ner, och än så länge är det jag, Maja o Dennis som åker med Martine (ska försöka få med en till så blir det ännu billigare med bensin!!) så blir roadtrip till LA o såklart via Highway 1, o massa stopp längs vägen. Håller bara tummarna för att klasserna inte varar heeela dagarna, så att vi hinner se lite granna av LA oxå! Hollywoodskylten vore ju inte lite coolt, haha. Känns galet att redan nu ha bokat in en liten roadtrip, känns som att det inte kan bli annat än awesome!!

 

Nu ska jag sova o förbereda mig inför en heldags jobb imorgon! Veronica (min vmamma) har signat up Malcolm på swim lessons hela denna vecka. Så då är jag o Charlotte själva ett tag medan Malcolm simmar, får se vad vi hittar på, men det blir säkert bra det! Å imorgon åker Emma till Florida och Disney World med sin värdfamilj, är ju inte lite avis! Men hon har lovat att fixa Musse Piggs autograf till mig, haha. Vi har börjat tänka på att ta en av våra semesterveckor samtidigt, planen just nu är att hon kommer hit o att vi kör roadtrip runt  här i California! Håller alla mina tummar för att allt går vägen, vi får planera mer när hon är tillbaka från Florida. 

True story!!


2012-08-13 | 23:47:31

Ledig måndag!

Barnens mormor tar hand om barnen hela dagen idag, vilket betyder att jag är leeeedig! Så skönt. Maja kom till my crib imorse efter att hon lämnat sina barn på camp. Visade runt henne mitt hus o lite sådant. Tog sedan min bil och åkte till San Rafael för jag skulle fixa Social Security Number (funkar typ som personnummer tror jag), såklart åkte vi lite vilse men det börjar höra till vardagen här nu! Var väldigt lite folk på social security kontoret, så det var asskönt. Kändes som väntrummet på ambassaden, typ så såg det ut. De kollade igenom väskorna o frågade om vi hade vapen med oss och lite sådant oxå. Fyllde i lite papper och fick sedan sitta vid en lucka medan en tjej kollade alla papper och sen sa hon att jag skulle få det hemskickat om cirka två veckor, skönt att ha det avklarat!

 

Åkte sedan förbi körskolan här i Corte Madera, planen var att boka uppkörning, men man var tydligen tvungen att skriva och klara provet innan man kunde boka uppkörningen. Så sitter nu o läser lite i "körkortsboken" i skuggan på baksidan och får väl ta och gå ner o skriva testet nån gång då jag har tid. Vi åkte sedan förbi en kinarestaurang och beställde takeaway och åkte hem hit och åt på baksidan, väldigt mysigt! I mina lyckokakor stod det "A pleasant surprise is in store for you soon" och "Your finances will soon take a turn to significant improvements" hoppas lyckokakor håller vad de lovat, haha. Vi chillade lite här hemma och jag betalade även en räkning (för det internationella körkortet). Nu har Maja åkt för att hämta upp sina kids, och jag slagit mig ner för att läsa teoriboken eller ja, snarare häftet.. Är hemma helt alone o det e faktiskt väldigt skönt. Ikväll ska jag till gymmet o köra latino dans, skriver här sen ikväll hur det var!

Oliver ville ju självklart vara med! 

 

Sjukt söt kisse!

 

Här är en bild på min bil! (denna tog jag för din skull, Emma) haha

 

Teori häftet! Wehoo...


2012-08-13 | 08:39:11

Så kan det gå!

Hade inga planer alls för dagen när jag vaknade imorse! Tog sovmorgon, var sen hemma själv eftersom min värdfamilj åkte iväg och såg baseballmatch, skypade med Annica, mamma & pappa, farfar och Emma, åt lätt lunch (o efterrätten blev resterna av min cheesecake, hehe), hade inget alls o göra sen så hörde med Martine om hon hade planer, vilket hon inte hade så vi bestämde att jag skulle ta en tripp och hälsa på henne i Oakland. Kollade upp vägen och det såg lätt ut, bara att följa motorvägen hela tiden, o skulle ta ca 30 minuter. Asbra, var dock inte lika lätt i praktiken som i teorin... Körde av vid fel avfart, hamnade i downtown Oakland (stannade och gick ur bilen för att fråga nån om hjälp, då stannar en bil med några killar i o frågar om jag åkt vilse o att jag ska sätta mig i bilen för de kunde köra mig dit jag skulle, hjälp vad rädd jag blev!), bensinen höll på o ta helt slut, tankade, letade hur länge som helst för att komma in på rätt freeway igen, kom av nån anledning till Berkley och ja herregud iaf, vad som skulle ha tagit 30 minuter ended up beeing 3 timmar och jag skojar inte, helt sjukt, fattar inte hur jag lyckades.

 

Hur det än var, med hjälp av guidening av Martine på telefonen så hittade jag henne, finally! Vi var båda väldigt hungriga så vi åkte direkt till Amadela (tror jag det hette) var iaf en supermysig ö jättenära henne. Där åt vi middag (typisk amerikansk restaurang och åt hamburgare och pommes, mums). Gick sedan och köpte varsin supergod frappuccino (stavning??) på Starbucks o gick sedan runt o kollade lite på den gulliga lilla ön. Åkte sedan å kollade in Martine hus, var ett väldigt mysigt litet hus! Kul att se hur andra au pairer bor och hur deras familjer är! Så hade en väldigt trevlig kväll med Martine! Vi kollade upp exakt hur jag skulle åka på hennes dator, så att jag skulle slippa åka vilse igen. Återigen, detta såg lättare ut i teorin än vad det var i praktiken. Gick superbra att hitta freewayen, jag skulle bara följa den hela vägen hem, men så på ett ställe gick typ 3 freeways ihop till en, och jag tyckte verkligen jag följde samma hela tiden, men så kommer jag till bron och upptäcker "OMG, detta är inte Richmond Bridge, detta är Bay Bridge som går in till San Francisco!!" jag höll på o dö där ett tag, seriöst fick smått panik! Det hade hunnit bli kolsvart, har aldrig kört inne i SF, försökte kolla vägen på iphonen samtidigt som det var rätt mycket trafik på den 8-filiga motorvägen, körde genom Fisherman's Wharf som var fullsmockad av turister och bilar, hittade efter mycket om och men Golden Gate, var sjukt tät dimma + jättemörkt så man såg max en meter framför bilen, var dock så glad när jag åkte över Golden Gate, för därifrån hittar jag hem! Mina värdföräldrar började undra var jag tagit vägen och började smsa, kunde dock ej svara på motorvägen!

 

När jag äntligen kom hem (som jag aldrig trodde jag skulle göra) så berättade jag allt för mina värdföräldrar som tyckte synd om mig, eftersom det inte är en alltför lätt väg att köra, särskilt när jag aldrig kört genom SF tidigare! Men de tyckte det var bra övning oxå. Håller med dem, så imorgon ska jag boka uppkörningsdatum - måste ju ta Kaliforniskt körkort! Men jag säger bara, aldrig att jag kör till Oakland igen!! Haha, o min värdmamma sa att jag inte bör åka dit igen, de gillar verkligen inte Oakland! Å jag kände verkligen när jag åkte runt där downtown att det var ett rough neighbourhood, med väldigt mycket gangsters... Martine bor dock lite utanför i ett lite finare område! Men måste säga att det känns väldigt säkert här borta i Marin om man jämför!!

 

Är inte helt hundra på om detta är freewayen där jag körde fel o kom in till SF istället för till Marin sidan. Men enligt Google så är det här, så det är förmodligen så. Mamma & pappa - kan ni fatta att jag körde runt helt själv på denna motorväg?? Mamma, du som var rädd när jag körde till E-tuna, haha. Tur att ni är lyckligt ovetande om när o var jag kör här, haha. 

Martine - ready for dinner!

Var supergott! 


2012-08-12 | 06:42:07

Heldag i San Francisco!

Tidigt imorse så åkte min värdfamilj iväg till stranden, och jag skulle få ta den gamla Audin till färjan i Larkspur. No problems tänkte jag. När jag satte mig i bilen och skulle köra iväg så började den pipa som bara den, först blev jag jätterädd - var det en bomb i bilen?! Haha, men kunde verkligen inte förstå vad det var, eller om det verkligen var bra o köra när den lät sådär. Min värdpappa svarade inte på telefonen så jag sprang över till grannen och bad han hjälpa mig att se vad som var fel på bilen, han kunde inte heller förstå vad det var. Han skjutsade då mig till färjan i sin bil och gav mig hans telefonnummer ifall jag skulle få problem sen på hemvägen. Slutar aldrig förundras över hur hjälpsamma och trevliga många amerikanare är! 

 

Mötte upp Maja vid färjan och det blev en blåsig tur över till stan, var väldigt dimmig och man såg endast toppen av Golden Gate Bridge, hahah. Men färjturen var väldigt fin, hoppas dock att det inte är nån dimma nästa gång. Väl inne i stan så var det supervarmt och jättefint väder, ashärligt! Vi mötte upp Martine och drog oss till Union Square där vi kollade runt i affärer. Loved Forever 21! Vi alla shoppade på Victoria's secret! Blev en parfym och två bodylotion. Jag önskar jag kunde göra så att ni alla kunde känna doften från dessa, smells like heaven! Vi lunchade på Cheesecake Factory, som låg högst upp i varuhuset Macy's. Riktigt coolt att sitta ute där uppe och se ner på Union Square! Var dock 45 minuters väntan på att få ett bord.. Men lätt värt! Jag tog en sallad till lunch (måste ju försöka va lite nyttig) o såklart en cheesecake till efterrätt! Sen så gick vi mest omkring och strosade runt i stan, gick igenom lite av China Town, köpte Starbucks takeaway (såklart) och bara allmänt kollade på alla slags olika människor som vistades inne i stan, väldigt intressant faktiskt haha. San Francisco är en sån fin stad!! På färjan tillbaka hem så frågade en kvinna vilket språk jag o Maja pratade, hon måste ha tyckt att svenska lät helt sjukt eftersom vi satt och imiterade en massa olika dialekter typ hela båtfärden haha. Så skjutsade Majas värdmamma hem mig, väldigt snällt! Hade en toppendag i San Francisco med dessa två brudar!! Skönt att bara prata svenska ett tag, haha. Men Maja klagade på att jag blandar svenska och engelska hela tiden. Å det gör jag faktiskt, när jag pratar svenska så slänger jag väldigt ofta in engelska ord, omedvetet. Idag skulle jag säga en sak och kom inte på det svenska ordet. Hur ska detta gå?! Har ju bara varit här i en vecka nu! Haha, men det är coolt!

 

Här kommer lite bilder från dagen: 

Ser ni lilla röda pricken där borta i dimman, bakom Alcatraz? That's Golden Gate Bridge, haha! 

 

 

San Francisco Skyline!

Starbucks!

Var nån parad inne i stan o mini Golden Gate kom förbirullandes!

Utsikten från Cheesecake Factory! 

Martine & Maja i väntan på att få äta

Lunch time!

Maja, jag & Martine!

China Town 

Coooooolt!!

 
 
 
 

2012-08-11 | 09:06:18

1 vecka i Corte Madera, California!

Imorse fixade jag ett amerikanskt bankkonto! Min v-mamma, jag o båda barnen åkte till banken och Charlotte fick oxå öppna sitt eget bankkonto, lycklig tjej! Kvinnan vi pratade med på banken sa minst tre gånger att hon verkligen trodde att jag tillhörde deras familj, eftersom vi var så lika alla fyra, haha sweet. Så fick jag även första lönen insatt på mitt nya konto, yay! Var asbra att min v-mamma var med och hjälpte till på banken, hade varit väldigt svårt utan henne! Hon var efter banken tvungen att rusa iväg på ett möte, så jag och barnen gick till en park eftersom vi inte fick gå hem medan städerskorna var hemma. Mamman kom sen o plockade upp oss så att vi fick skjuts hem. Väl hemma fixade jag lite lunch åt mig och kidsen medan mamman jobbade lite hemifrån och packade. Så åkte hon iväg och ska vara borta hela helgen med några väninnor. Detta med att ha städerskor som kommer varannan vecka är något som jag lätt kan vänja mig vid, haha. När vi kom hem doftade huset ljuvligt oh de hade bytt lakan i sängarna och jag måste erkänna att mitt rum var sort of messy, men det är så fint så nu! 

Strax efter det tog jag med barnen på bio i Fairfax (ungefär 20 min bilresa bort), gick superbra att hitta dit! Planen var att se ice age, o mamman kollade upp igår kväll att den gick på den biosalongen och det stod att den gjorde det. Men så när vi kom fram visade de tydligen inte den, jahaaapp.. Så vi såg en annan film istället, minns ej vad den hette men typ hund nånting! Malcolm var inställd på att filmen skulle vara jättedålig så han sa x antal gånger hur mycket han kände på sig att det var en dålig film, men i slutändan så gillade alla filmen så det blev bra tillslut ändå! Så skulle vi då ta oss tillbaka till Corte Madera och jaa det gick ju sådär, haha. Var ju bara att köra samma väg tillbaka, I know. Å jag vet EXAKT var jag skulle ha svängt höger istället för rakt fram, men just då missade jag det. Helt plötsligt hamnade vi på motorvägen (hade ej kört motorväg här innan, kanske inte idealiskt att första gången är helt själv med barnen men, what to do) svängde av den rätt fort o Charlotte ringde pappan som sa att jag var tvungen att åka på motorvägen igen, och åka den vägen hem. Haha, så kom vilse där ett tag och barnen tyckte det var rätt så spännande, haha. De är så söta, de gör allt för att hjälpa mig att hitta rätt även fast de själva inte idag visste vägen, haha. Men motorvägen här är rätt intressant, den jag körde på var 8-filig, men hastigheten var liksom 55, lite annorlunda mot Sverige om man säger så! Väl framme i Corte Madera så stannade vi på CPK (California Pizza Kitchen) och åt middag! Var supermysigt att gå ut och äta med kidsen faktiskt!! När vi kom hem så hade pappan precis kommit hem från jobbet. Chillade i huset o efter att barnen hade gått och lagt sig kollade jag o pappan på film! Då var min första jobbvecka avklarad! Känns awesome! Bara 51 veckor to go, hehe.

Såhär glada var mina barn då de fick glass till efterrätt på CPK! 


2012-08-10 | 09:08:41

Poolhäng!

 
Idag jobbade min värdmamma inne i San Francisco, så jag och kidsen följde med henne när hon åkte in till the City och där släppte hon av oss vid morfarns club. Kommer inte ihåg vad klubben hette, men familjen kallar den för pap's club. Träffade barnens morfar, trevlig prick! Vi badade i poolen (med små ätpauser) från 10 tills mamman kom o hämtade oss vid fyra, så var verkligen en heldag vid poolen! Riktigt fin club och så coolt att den ligger mitt i SF!! Var riktigt varmt inne i SF, vanligtvis är det mycket sämre väder inne i SF än i Marin där vi bor, så kan ju bara tänka hur varmt det var här i Corte Madera under dagen! En heldag vid poolen resulterade i att jag ser ut som en kräfta och olyckligtvis gör även Charlotte det, något som föräldrarna blev lite bekymrade över... Dock verkar malcolm (som tur är) ha nån slags superskinn. Så hela morgondagen har jag lovat föräldrarna att vi ska spendera i skuggan!
 
Då vi åkte hem från stan var det faktiskt första gången jag åkte över Golden Gate när den inte var täckt av dimma! (alla andra gånger har det varit helt vitt där!!!) å sjukt vad fin bron är, seriöst sånt man bara sett på bild tidigare!! Å utsikten från bron, kollade man lite bakåt så såg man San Francisco Skyline och blickade man framåt så öppnade sig underbara Marin, oslagbart! Fick tyvärr inte detta på kort, men jag har ju ett helt år på mig så! Vi beställde hem indisk mat till middag, supergott! Sen så kom Dennis, Coleman och nån italiensk kille och hämtade upp mig och så åkte vi till farmers market. Det är en slags matmarknad som de har varje torsdag i San Rafael (tror jag). Där träffade vi några av Colemans polare (alla amerikanare ofc) så det var kul! Sen skjutsade de hem mig igen o så skypade jag med brorsan o mamma o pappa var med en snabbis oxå! Yes, det var min dag det! Imorgon väntar en 10 timmars lång arbetsdag! Å måste underhålla kidsen i skuggan!! Tacksam över att mamman hjälpte mig planera morgondagen lite granna! Så vi ska se en bio mitt på dan (nya ice age), fixa bankkonto till mig o jag o kidsen ska äta middag ute på restaurang! 
 
Lite bilder på poolen:
 
 
Uppmärksamma hur centralt cluben ligger, då man ser de höga husen i bakgrunden!!
 
 
Transamerica byggnaden ett stenkast bort (typ) !! 
 
 

2012-08-08 | 07:42:45

Dag två avklarad!

 
Blev ytterligare en väldigt lugn morgon, tog god tid på oss med att äta frukost o göra oss iordning! Sen så bestämde jag att barnen skulle visa mig en annan park än den vi var vid igår. Så då tog vi en promenad till Dark Park, mysig lekpark som mestadels skymdes av skugga så det var skönt! Efter lite lek i parken så kom min värdmamma och plockade upp Charlotte som skulle till tandläkaren o få sin retainer, som ungen har längtat, haha! Stannade i parken med Malcolm en liten stund sen kom en nanny och plockade upp honom, han skulle på en playdate (en playdate som varade i 7 timmar!! Haha min värdmamma blev lite chockad när hon hörde hur länge playdaten varade) Detta innebar att jag fick lite egen tid innan Charlotte kom tillbaka från tandläkaren. Så gick promenad hemåt, med lite omvägar för att bekanta mig ännu mer med området, och jag hittar faktiskt mycket bättre nu än för några dagar sen, så det e skönt! Corte Madera är så fantastiskt fint! Är så glad att jag ska bo här i ett helt år!!
 
När jag kom hem igen så kom Charlotte nästan direkt, and guess who som var överlycklig över sin retainer? Haha, bra att hon gillar den! Hon kunde dock knappt äta något. Så jag fixade bara en väldigt god smoothie som lunch! Så bestämde vi oss för att ta en cykeltur. Finns en superfin cykelväg här som vi cyklade på! Så åt vi lite picknick på en bänk, supermysigt! När vi var påväg hem efter cykelturen ringde Dennis o frågade om vi ville hänga med honom, hans flickvän och hans värdbarn till en club med utomhuspool i Larkspur (ligger precis bredvid Corte Madera). Så det gjorde vi. Så badade med barnen, och Charlotte älskar verkligen att bada och hon är proffs på att simma! Så spenderade hela eftermiddagen vid poolen. Dennis var sen tvungen att rusa iväg med sina ungar på taekwandoo, så jag o Charlotte stannade lite längre. Vilket betydde att vi fick gå hem. Var en bit ändå, så är impad att hon inte klagade det minsta över att gå så långt! Har faktiskt varit riktigt skönt att spendera största delen med enbart Charlotte, kvalitetstid med ett barn i taget är riktigt bra då lär man känna dem ännu bättre! Charlotte är en så himla rolig liten tjej, galet! Å idag vid middagen så frågade hon om inte jag kunde förlänga mitt år, haha så söt! Så dagen har varit helt awesome!!
 
Efter jobbdagen slutade så kom min LCC (kontaktperson här i USA) för att prata med mig o min värdmamma. Hon kom med massa info och papper. Men det e bra! Så nu funderar jag starkt på att ta en weekend course i LA, då blir man av med 4 credits, vilket är nääästan allt, så det vore ju sjukt skönt! Min värdmamma verkade tycka det lät som en bra ide oxå! Men, vi får se vad det blir! Var en hel massa grejer som jag bör fixa inom kort, så får ta tag i lite nödvändigheter snart! 
 

Charlotte & Oliver vid frukosten! Familjens två tvillingbröder till katter Oliver & Claude är typ sjukt söta å så himla keliga!! 
 

Söta Malcolm i Dark Park innan hans låånga playdate
 
Gatan vi bor på! Kan inte annat än älska stället!! 
 
Picknick på bänken! Charlotte tyckte det var så kul eftersom hon inte kunde prata så bra med retainern, så söt o rolig tjej! 
 
Hårt jobb man har alltså - hänga vid en pool hela eftermiddagen! Haha jag klagar då absolut inte! 

2012-08-07 | 06:44:25

Första jobbdagen!

Okej, så då var allra första jobbdagen som au pair avklarad!! Fasen så coolt! Började 08.30 o jobbade fram till 18.00. Charlotte hade ätit frukost med sin mamma så jag o Malcolm åt frulle tillsammans! Så spelade vi lite kasta gris (spelet jag köpte till Malcolm, som varit väldigt populärt). Sen så kom grannaupairen Dennis förbi med sina två värdbarn som är bästisar med mina barn! Så det var riktigt skoj! Vi hängde först här hemma hos oss, barnen lekte en massa o det var faktiskt riktigt kul att ha nån o prata svenska med, haha har inte ens tänkt på det men hela helgen har jag ju bara varit runt amerikanare och pratat o hört engelska, haha. Fixade lunch (Mac and cheese, så nu har jag lärt mig hur man gör det!!) sen spenderade vi flera timmar i en jättestor lekpark här i närheten! Barnen hade väldigt roligt med varandra, så det var toppen! Äntligen känns vädret här som California, haha. Har varit helt underbart väder idag! Imorgon måste jag dock komma ihåg att jag oxå behöver ha lite solkräm, inte bara barnen! Så hade de andra barnen taekwandoo träning på eftermiddagen, och mina barn ville pront följa med och kolla på. Så då gjorde vi det, det låg i grannbyn! Charlotte satt snällt o tittade på hela träningspasset, medan Malcolm hellre ville leka i lekparken utanför, så jag lekte med honom där. Vi spelade fotboll med en riktigt stor kotte och lekte i klätterställningen. När vi kom hem, så kom mamman hem i stort sett direkt o min första jobbdag var avslutad!

 

Så efter jobbet kom Dennis o hämtade upp mig o så åkte vi till ett gym i närheten, och numera har jag ett träningskort på Golde's gym, den ni! Fick en rundtur i gymet och de har massa olika pass oxå, bl.a. Zumba så det blir awesome! Får se hur länge jag vill ha kvar gymkortet, för körde inget bindande kort. Nu är jag helt slut, haha och detta var bara första dagen! Men det har varit riktigt roligt faktiskt! Imorgon ska Malcolm iväg på playdate en nanny ska komma o plocka upp honom nån gång imorgon hon lovade att höra av sig när. Å Charlotte ska få en typ av tandställning så hennes mamma ska ta med henne dit imorgon, och det är sjukt vad hon ser fram emot att få den typen av tandställning, haha!

 

Vet att jag sagt detta förut, men familjen är toppen! De vill verkligen att jag ska få privacy när jag vill och närhelst jag vill vara med dem känner jag mig alltid välkommen! Som nu ikväll efter gymet gick jag in i mitt rum o efter en stund fick jag sms från mamman med lite info inför morgondagen, eftersom hon inte ville störa mig på rummet, haha så gullig!

Detta är skylten som familjen hade med sig när de hämtade mig på flygplatsen! :)


2012-08-06 | 09:02:59

San Francisco

Haft ännu en underbar dag här i California! Idag har hela familjen visat mig runt i downtown San Francisco. Vi såg bland annat morfarns club (tennisbanor och pooler), transamerica, åkte de kända spårvagnarna, var uppe i ett högt hotell för att se på utsikten över stan, union square m.m. Av det vi såg idag så älskar jag staden!! Jag har även idag kört bil här för första gången! Körde med pappan o båda barnen! Körde runt lite här i Corte Madera o handlade oxå mat. De vill att jag ska mjukatarta med körningen och vänja mig vid bilen och så (jag har en typ stor jeep). Å det tycker jag låter som en bra plan!

 

Har sen bara chillat i huset, riktigt nice! Skypade en snabbis med brorsan. Den förra au pairen lämnade en massa kläder här, så jag har gått igenom dem och sparat lite av det som passade bra, så det tackar jag för! Har även kollat in kurserna på colleget här i Marin, och de som tilltalar mest är zumba eller nån slags Hawaii dans, haha. Vi kunde dock inte förstå hur många credits det var, så ska prata med LCC'n om det på tisdag då hon kommer hit! Efter att barnen gick o la sig ikväll så hade jag o föräldrarna ett "möte", det var toppen verkligen! Veronica hade skrivit en massa papper där det stod hur en massa saker funkade, fanns svar på i stort sett allt man kan tänkas undra över, så det var toppen! Så nu e jag redo att börja jobba imorgon! Charlotte sa idag att hon längtar tills imorgon då jag ska börja jobba på riktigt, så söt! Har idag varit smånervös över att börja jobba imorgon! Men för en stund sen så pratade jag med en grannaupair och vi bestämde att köra en playdate imorgon, så det blir great! Så han o hans kids kommer förbi hos oss imorgon, så tar vi med oss lunch ut och spenderar hela dagen ute o går till nån av alla parker häromkring! Det blir nog awesome! Känns bra att ha en playdate på första jobbdagen, för då km barnen leka med varandra plus att det är två vuxna med!

 

Tog tyvärr inte så mycket bilder när vi var inne i the city idag! Men har två bilder, sorry för den extremt dåliga kvliten på dem, men det är iallafall bilder, hehe.

Jag på spårvagnen, haha! Var riktigt häftigt faktiskt!!

Dålig bild, men detta var delvis utsikten över stan från hotellet vi åkte upp i! 


2012-08-05 | 03:21:28

Första dagen hos familjen!

Första heldagen i underbara Corte Madera!! Började med att jag gav familjen presenterna! Kul att de alla verkligen gillade dem!! Vi åkte sedan och åt frukost på en restaurang! Sen så åkte vi runt i bilen i flera timmar för de ville visa mig runt här i området och typ var skolan ligger, sjukhuset, barnens favorit parker osv. Å åkte runt bara för att visa grannskapet! Var sjukt fint, verkligen! Vi åkte aldrig in till SF, eftersom vädret har varit väldigt dåligt! Inte regn, men molnigt och kallt! Det är ju lite underligt, har jag verkligen kommit till California? Haha. Men det ska tydligen bli finare nästa vecka så det e najs!! Vi stannade i "grannbyn" mill valley och köpte varm choklad och te, mums! Väl hemma igen så åt vi lite snacks (frukt o kex) i den underbara backyarden, den är inte superstor men riktigt mysig!! Så spelade vi lite kasta gris, haha. Sen har jag bara chillat i mitt finfina rum, har packat upp väskan o fyllt garderoben! Jag har inte en walk in closet, men en garderob med double doors, I like it!! Så har jag skypat med finaste Emma i New York, härligt att höra att allt är bra med henne där hon är! Ska nu gå ner för tror middagen alldeles strax är färdig! Spagetti o köttbullar ska det bli, mumsigt! Sen ikväll blir det bara en lugn kväll här hemma tror jag, det blir skönt det! 

2012-08-04 | 07:11:13

Framme!!!

Äntligen är jag på plats hemma hos den gulligaste familjen!!! Alla 4 mötte upp mig på flygplatsen o tjejen hade gjort en fin skylt med mitt namn! Vi körde sedan runt lite i utkanten av San Francisco, och wow här kommer jag trivas sombara den! Föräldrarna är verkligen supergulliga och Hur trevliga som helst!! Å barnen är galet söta, de ville visa en massa saker "mamma, ska vi visa Kajsa det?" "mamma,vet Kajsa detta?" osv. Å de blev grymt exalterade när vi kom fram till huset och de ville visa allting! Haha, angående huset - det är så sjukt fint!!! Jag har ett asfint rum med en superskön säng! Å jaa, Nejmen det är verkligen sjukt fint!!! Ah, så glad över att äntligen vara här!! Detta kommer bli sååå awesome! Är ledig nu denna helg, de har inte planerat nåt speciellt vi ska ta det som det kommer och de ska visa mig runt och så! Låter asbra i mina öron! Så börjar jag jobba på måndag! Så kommer vara en massa föräldrarna ska gå igenom, men jag är fett redo för detta! 

2012-08-03 | 18:27:30

JFK

Sitter nu på JFK i NY o väntar på att få gå på planet som bär av med först destination LA, sen San Francisco!!!! Ser så mycket fram emot att komma fram till California! Det var rätt skönt att lämna skolan idag! Men var tråkigt att lämna alla människor där! Speciellt Emma var jobbig att lämna!! Tillochmed mina tyska roomiesar kom o kramades o så! Det är några sköna människor som ska bo runt SF sen, så det är great! Martine ska bo i oakland, å så en tysk skulle bo nånstans i närheten o sen min sötaste German friend ska oxå bo i närheten av SF, så det e awesome!

 

Just nu är jag tillsammans med en tysk, en fransk, en brasiliansk, en thailändsk och två colombianska tjejer här på JFK! Det är bra övning inför att komma till värdfamiljen ikväll, eftersom typ alla är själva från sitt land, så vi måste prata bara engelska! Så det e bra! Dock känner jag att det är jag som måste ha koll på allting, haha. För de verkar ha koll ibland, fast egentligen har de inte det, haha. Jag o tyskan förstår varandra bra, hon var väldigt trevlig! Men de andra.. Haha! Jag menar, franska tjejen - pratar hon engelska eller franska?? Haha. Hör ingen skillnad typ! Good news: jag känner mig inte så nervös över flygningen!! Är mer nervös över att vi måste hitta rätt, snabbt i LA! Förhoppningsvis kanske min flygrädsla försvinner efter settar, då man kommer flyga en hel del! Å sen så börjar man bli lite nervös över att träffa familjen! Hehe, kommer vara asofräsch ju! Efter att ha suttit på ett plan i 7 timmar liksom.. Yeah. menmen, hoppas de har förståelse! Försökte ladda upp en bild, men funkade inte så ni får nöja er med ett bildlöst inlägg haha.

 

När jag skriver nästa gång är jag på plats hemma hos familjen i  Corte Madera, galet vad coolt!! 


2012-08-03 | 12:26:17

NYC

Igår bar det ju då av in till New York City! Hinner inte skriva så mycket om det, men det var grymt och den staden är så galet cool! Vi åkte båt o såg frihetsgudinnan o lite annat smått o gott! Åkte även sightseeing med bussen, var uppe i top of the rock, gick vilse över 20 blocks med Emma & Evelina, såg Times Square, Empire State Building och lite sådana coola grejer! Var grymt, hit vill jag lätt åka igen under året, kommer snart o hälsar på dig Emma! Så sjukt varmt är det här oxå, galet går man fem minuter så är man assvettig! Mer bilder från NYC kommer I promise! Men har mer bilder på vanliga kameran, så det dröjer ett litet tag! 

 

Idag bär det av till JFK again och planet går mot San Francisco (med en liten mellanlandning i LA). Ska bli galet kul att träffa familjen, samtidigt nervöst! Å flygningen känns inte så jobbig, det jobbigaste är att jag flyger med tre som jag knappt förstår vad de säger, 1 timme på oss att hitta rätt i La med säkerhetskontroller and so och så känns det konstigt att Emma inte ska flyga med! Nästa inlägg är i San Francisco!! Jag är så happy, california here I come!


2012-08-02 | 03:49:39

Au Pair Training School

Har varit en väldigt lång dag idag igen! Har haft lektioner från 08.15-17.00! Lektionerna har varit väldigt sega och rasterna har gått alldeles för fort.. Är typ bara självklara saker vi går igenom på lektionerna och vi gör redovisningar i stil med de man gjorde på lågstadiet, haha. Man märker stora skillnader i språkkunskper, beroende på vilket land man kommer ifrån! Vi svenskar är faktiskt riktigt duktiga på engelska, om man jämför med många andra! Var en tjej som frågade läraren idag vad dipers (stavning?) betydde... Haha. Så ja, skolan har varit väldigt tröttsam, tur att det bara är halvdag imorgon!

 

Vi har oxå haft international sing along idag! Varje land skulle sjunga en barnvisa från sitt land! Vi svenskar körde på små grodorna och tillhörande dans! Tråkigt nog verkade publiken inte så jätteförtjusta i det.. Så skulle en polis ha kommit hit och pratat, meen han var sjuk så vi fick bara en snabb genomgång på knappt 20 min av vad han skulle ha sagt, ändå rätt skönt haha! Mina värdföräldrar mailade även idag och undrade hur jag hade det här i NY, och skickade även nån college info som de ville att vi skulle prata om när jag kommer! Kommer bli grymt att träffa dem på fredag! Dock ser jag inte fram emot flygningen. Ska flyga med en fransk tjej, en thailändsk tjej och nån mer tjej. Men problemet är att dessa två brudar pratar så sjukt konstig engelska, speciellt hon från Frankrike.. Haha rena rama kinesiskan, förstår knappt ett enda ord! Å vi har bara 1 timme på oss på LAX (flygplatsen i Los Angeles) där vi ska mellanlanda, shit kan bara hålla tummarna att vi hinner med planet till SF!

 

Gick sedan en kvällspromenad med Emma, riktigt mysigt! Stötte på 7 rådjur på en lekplats här inne på campus området, coolt!! Det är sjukt kul att vi har kommit varann så nära!! Det är två olika personer som har frågat om vi kände varann sen innan! Det känns verkligen som att vi har känt varann aslänge, klickade direkt! Så det är verkligen jättekul!!! Kommer sakna dig som bara den efter fredag!!!!! :((

 

Imorgon är det the New York City Tour, Gud vad jag längtar, kommer bli grymt kul!!

 

Varför var vi tvungna att bo på varsin sida av landet?? Det suger ju verkligen!!! 

 

Fortsatte gå på denna vägen, trots skylten! Ooh, we are living on the edge, haha! 


2012-08-01 | 05:04:14

Update from Long Island

Låååång dag, det som hände imorse känns som att det hände för tre dagar sen... Haha. Har haft lektioner från 08.15 till 18.30!!! Så ingen dans på rosor här inte, haha. Vi är indelade efter var vi ska bo, så jag går ju då i the California class! På lektionerna har vi lärt känna de i klassen, lärt oss om en massa olika sjukdomar, sett film, gjorts art and crafts project medmera! Det mesta vi har gått igenom har dock varit rätt självklara, så har varit rätt segt emellnåt! Men vår lärare är väldigt roligt iaf! På rasterna har vi svenskar hängt tillsammans, trevligt! Efter skolan så gick vi för att kolla in en matbutik i närheten, och shit vad stort allting är!! Haha. Svängde förbi hos Emma i andra huset en liten stund, mys! Sitter nu o pratar lite med en thailändsk tjej, som ska bo i samma förort som mig och vi ska åka samma flyg sen till SF, hon är riktigt trevlig! Ska nu gå o lägga mig, för blir tidig morgon imorgon igen! Hoppas mina roommates inte blir sura bara, tror de har lagt sig.. Haha, de två tyskarna är astråkiga för de pratar bara tysk hela tiden, o när mm frågar nåt så svarar de, men sen pratar de tysk igen, haha. Sydkoreanen är desto trevlige! Men tur att man inte behöver hänga med sina rumskamrater på dagarna, haha! Här kommer lite bilder från då vi hade arts and crafts project!! Jag, två svenskar i två tyskar samarbetade och vi bestämde att slå ihop nånting som har med Sverige och Tyskland att göra! Vilket blev ett Ikea hus med tysk skylt i lite flaggor haha..


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus